Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Slow; Liefdevolle recepten om het leven te vieren

Slow van Georgina Hayden – De recepten in het boek met de begeleidende teksten onderstrepen de subtitel “Liefdevolle recepten om het leven te vieren”.

0 756

Slow; Liefdevolle recepten om het leven te vieren – Slow is het nieuwe kookboek van niemand minder dan Georgina Hayden. Op het boek prijkt een sticker “Een nieuwe moderne klassiek – ronduit een zinderend kookboek” Jamie Oliver.

Kennismaking bij Staal in Haarlem

Het uitkomen van dit boek was me niet helemaal ontgaan, maar op uitnodiging van uitgeverij Becht was ik aanwezig bij een aanschuifdiner in de mooie stad Haarlem. STAAL is een biologisch en lokaal restaurant in Haarlem waar regelmatig leuke activiteiten op de agenda staan. Zo ook deze. Er wordt gekookt uit het boek ‘Slow’. Natuurlijk hét moment om dit nieuwe boek voor het eerst in te kijken.

Staal Haarlem - Kookboek - Slow - Georgina Hayden

Slow van Georgina Hayden

Jamie Oliver zelf prijst dit boek dus aan. Logisch, want Georgina Hayden werkt in het Jamie Oliver team. Het voorwoord is dan ook van Jamie Oliver zelf. Dan volgt de inleiding van Georgina zelf en die vind ik echt nog veel leuker om te lezen. Ze groeide op boven een familierestaurant en verteld over de ‘stinkwinkel’ (een Italiaanse delicatessezaak) waar ze vroeger met haar moeder boodschappen deed. Er volgt een verzameling van jeugdherinneringen en de hele inleiding is doorspekt van haar enthousiasme voor koken en eten. Ze doet dit met een visie waar ik echt blij van wordt.

Eten begint bij boodschappen doen

Wat je niet in veel kookboeken tegenkomt doet Georgina wel. Ze geeft je echt handige tips bij het boodschappen doen. Waar let je op, waar haal je iets en wat hoort er nou in een basis voorraadkast. Best belangrijk voor iemand die écht wil gaan koken en vooral ook leuk om te lezen.

Liefdevolle recepten om het leven te vieren

De recepten in het boek met de begeleidende teksten onderstrepen de subtitel “Liefdevolle recepten om het leven te vieren”. Georgina heeft bewust gekozen voor maakbare gerechten met ingrediënten waar iedereen aan kan komen. De gerechten hebben een bourgondische inslag en ik heb het boek direct vol zitten met bladwijzers bij gerechten die ik zeker een keer ga proberen. Bepaalde keuzes zullen we in Nederland niet zo snel maken. Een aardappelpuree met yoghurt, komkommer en haring zie ik echt nog niet op de Nederlandse ontbijttafel staan. Maar een nasi met spinazie dan weer wel. Zulke gerechten kunnen wat mij betreft een verrassende wending geven aan onze ontbijtgewoonten.

Zomaar een paar verrassingen:

  • Groentesoep uit de oven met brood en salie
  • Venkelmuffins met worst
  • Snel platbrood uit de grillpan
  • Linquine met worstjes en daslook
  • Miso-aubergine uit de oven

slow - groentensoep uit de oven

Conclusie

De recepten in het boek Slow zijn verrassend en trendy. Als je inspiratie zoekt voor je eigen maaltijd of als je ideeën zoekt als je gasten krijgt, dan vind je de antwoorden zeker in dit boek. In één van de recepten rekent Georgina keihard af met voedselhypes. Ze kookt liefdevol, lekker en gezond maar met twee voetjes op de grond. We houden ervan!

Facts

Titel: Slow “Liefdevolle recepten om het leven te vieren”

Auteur: Georgina Hayden

Inhoud: 280 pagina’s

ISBN: 978 90 230 1533 8

Uitgever: Becht / Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer