Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stoven bij Janneke Thuis

Een nieuw kookboek in de serie van Janneke Philippi. Hou je van een lekker stoofgerecht dan mag “Stoven bij Janneke thuis” niet ontbreken op je boekenplank.

0 631

Stoven bij Janneke thuis: Alweer het derde boek van Janneke Philippi uit de serie bij Janneke thuis.

Janneke Philippi

Janneke is een Nederlandse kookboekenauteur en foodstyliste. Samen met haar man Serge Philippi die foodfotograaf en vormgever is heeft ze al verschillende boeken geschreven die ook in het buitenland worden uitgegeven. Een van haar bekendste boeken is het boek “Appeltaart” waarin 70 originele recepten met appels te vinden zijn.

Bij Janneke thuis

De serie is ontstaan na de veelvuldige vraag wat ze thuis eigenlijk zelf op tafel zet. Het eerste deel ging over soepen en verscheen in 2014. Het tweede deel kwam een jaar later en gaat over pasta, risotto en gnocchi omdat haar hele gezin, en ik denk vele met hun dol zijn op pasta. Het derde deel stoven kwam uit in januari 2017.

Janneke philippi

Stoven bij Janneke thuis

Als iets huiselijk is dan is het wel stoven. Tijdens het stoven kan iedereen al meegenieten van de geur van het stoofgerecht wat rustig op een pitje of in de oven staat te pruttelen. In dit boek neemt ze je mee naar haar huis en verteld hoe ze de gerechten bereid. Je denkt al gauw dat stoven iets voor de winter is maar Janneke laat ons zien dat we ook in de zomer heerlijke stoofgerechten op tafel kunnen zetten.

In de inleiding legt ze uit wat stoven eigenlijk is en geeft ze tips over onder andere welke pan je het beste kunt gebruiken en over de toevoeging van vocht en waarom ervoor welk vocht gekozen wordt. Stoven kan niet alleen met vlees maar ook met vis, groente en fruit. Het boek is dan ook verdeeld over 3 hoofdstukken, Vlees, Vis, Groente en fruit. Het zijn vaak gerechten voor alle dagen zoals bijvoorbeeld lekkere gehaktballen of een ribstoof met bier. Maar ook iets minder voor de hand liggende gerechten met konijn, ossenstaart of inktvis komen aan bod. En wat dacht je van rodekool, paprika of appels en peren. Tussen de vele gevarieerde stoofgerechten door kom je heerlijke recepten tegen om bij je stoofgerechten te serveren. Wat dacht je van pastinaak kroketjes of een heerlijke aardappelgratin. Ook aan de restjes heeft ze gedacht, hier worden onder andere pasteitjes, bitterballen en tosti’s mee gevuld.

Janneke philippi
Janneke philippi
Janneke philippi

Conclusie

Een zeer gevarieerd boek met goede recepten veel tips en prachtige foto’s.  Er is voldoende variatie en ook aan bijgerechten is gedacht. Al bladerend door het boek krijg je echt zin om deze gerechten te gaan maken. Door haar beknopte maar goede uitleg is het voor vrijwel iedereen te doen. De ingrediënten zijn over het algemeen goed te verkrijgen, soms moet je er iets meer moeite voor doen maar een goede visboer of slager zal je zeker van dienst kunnen zijn. Kortom: Hou je van een lekker stoofgerecht dan mag dit boek zeker niet ontbreken op je boekenplank.

Facts:

Janneke Philippi: Stoven bij Janneke thuis

Schrijver: Janneke Philippi

Fotografie: Serge Philippi

Uitgeverij: Karakter Uitgevers bv, Uithoorn

Pagina’s: 176 Hardcover

ISBN nr. 978 90 452 1198 5

Prijs: 19,99

o.a. te verkrijgen bij Bol.com

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer