• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

The Curry Guy van Dan Toombs

door Redactie
in Kookboeken
0
0
The curry guy cover

The Curry Guy van Dan Toombs – De Indiase keuken is dé passie van deze blogger en daar schrijft hij dan ook dagelijks over op zijn blog; The Curry Guy. Meer dan een jaar lang kookte deze man elke dag Indiaas voor zijn gezin om zo de keuken te leren kennen als geen ander. Het resultaat van alle ervaring die hij opdeed in zijn eigen keuken en in die van professionele Indiase restaurants is een prachtig hardcover kookboek. Hierin staan meer dan 100 curry’s, tandoorimaaltijden en bijgerechten uit de Indiase keuken.

De basis van de curry’s

The Curry Guy heeft naast voorgerechten, groentegerechten en bijgerechten zoals pakora, uienbhaji’s, naan, aloo gobi en basmati een breed scala aan curry’s. Deze curry’s zijn veelal gemaakt met kip en lam en een enkele met vis. Wat echter gelijk opvalt, is dat Dan Toombs gebruikt maakt van een basiscurrysaus voor zijn curryrecepten. Iets wat in veel Indiase restaurants (genaamd curryhuisen in zijn boek ) ook gebeurt. Omdat Dan dit prettig vindt werken heeft hij ook voor deze methode gekozen. Het voordeel is dat je door een basissaus sneller de curry op tafel kunt zetten. Het grootste voorwerk is immers al gedaan. Het is een andere manier van werken. Het houdt ook in dat je veel curry’s niet kunt maken zonder eerst deze basissaus gemaakt te hebben. In mijn optiek heeft deze manier van werken inderdaad voordelen zoals het sneller kunnen maken van curry’s maar het geeft ook een belemmering in de recepten dat je dus wel altijd een portie basiscurrysaus in je koelkast of vriezer moet hebben staan.

Bewonderenswaardig is dat Dan ondanks de keuze voor het werken met een basissaus altijd kiest voor verse ingrediënten. Ook zijn massala’s en specerijenpasta’s maakt hij helemaal zelf. De recepten hiervoor vindt je uiteraard in dit kookboek.

De recepten & ingrediënten

Zoals in de meeste Aziatische kookboeken bruist ook dit kookboek van de specerijen en bijzonderdere ingrediënten die niet standaard in alle supermarkten verkrijgbaar zijn. Gelukkig hebben ze in dit kookboek daar over nagedacht en er een online adressenlijstje achterin gedaan. Met niet alleen Nederlandse webshops maar ook Engelse die o.a. in Nederland leveren. Voor mij echt een pluspunt.

Zoals al aangegeven vind je heerlijke specerijen in de ingrediëntenlijsten. Laat je afschrikken door lange ingrediëntenlijstjes. Het zijn vooral specerijen. En het vergt wellicht een beetje investeren voor je alle specerijen hebt, maar eenmaal in huis, kun je heel wat curry’s maken.

Barbecue-lovers opgelet!

Naast een flink aantal curry’s vind je ook veel tandoori, grill en barbecuerecepten in dit boek. Dan verteld dat veel tandoorirecepten helemaal niet in een tandoor worden bereidt, maar ook op o.a. kolen en open vuur. Het mooie is dat voor ieder gerecht de grillmethode en ovenmethode word beschreven zodat je altijd de juiste bereidingsgegevens hebt of je nu voor de barbecue kiest of je conventionele oven.

Conclusie The Curry Guy

Voor mij als “beginnend” liefhebber van de Indiase keuken komen de recepten heel authentiek over en dat scoort voor mij echt pluspunten. Dat “The Curry Guy” werkt met een basiscurrysaus vind ik persoonlijk een slimme keuze, vooral voor de drukkere weekenden en dagen. De persoonlijke notities boven de recepten zijn heerlijk om te lezen, ze geven het recept diepte en geven sfeer. Deze sfeer maakt dat je nieuwsgierig wordt en, dat in combinatie met de mooie foto’s, gelijk aan de slag wilt met Dan z’n recepten. Het boek is duidelijk, biedt een solide basis en bevat de welbekende curry’s maar ook minder bekende curry’s. Daarom is dit boek voor ons een aanrader, of je nu begint met Indiaas koken of er al even mee bezig bent, het boek biedt een goede houvast en inspireert.

Meer lezen over Indiase curry? Kijk dan hier.

Titel: The Curry Guy

Auteur: Dan Toombs

Uitgeverij: Good Cook

Pagina’s: 160

ISBN: 9789461431813

Verkrijgbaar bij de boekhandel

Tags: Curry
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Asian Green van Ching-He Huang
Kookboeken

Asian Green van Ching-He Huang

Vegetalia van Luna Trapani
Kookboeken

Vegetalia van Luna Trapani

ik eet zo graag
Kookboeken

Ik eet zo graag; Pascale Naessens

Ottolenghi Test Kitchen
Kookboeken

Ottolenghi Test Kitchen, Shelf-love

Bistro Manon - Dagelijkse inspiratie voor het hele gezin - Kookboek
Kookboeken

Bistro Manon; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin

Med Claudia Roden
Kookboeken

Med van Claudia Roden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen