• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

The Curry Guy van Dan Toombs

door Redactie
in Kookboeken
0
0
The curry guy cover

The Curry Guy van Dan Toombs – De Indiase keuken is dé passie van deze blogger en daar schrijft hij dan ook dagelijks over op zijn blog; The Curry Guy. Meer dan een jaar lang kookte deze man elke dag Indiaas voor zijn gezin om zo de keuken te leren kennen als geen ander. Het resultaat van alle ervaring die hij opdeed in zijn eigen keuken en in die van professionele Indiase restaurants is een prachtig hardcover kookboek. Hierin staan meer dan 100 curry’s, tandoorimaaltijden en bijgerechten uit de Indiase keuken.

De basis van de curry’s

The Curry Guy heeft naast voorgerechten, groentegerechten en bijgerechten zoals pakora, uienbhaji’s, naan, aloo gobi en basmati een breed scala aan curry’s. Deze curry’s zijn veelal gemaakt met kip en lam en een enkele met vis. Wat echter gelijk opvalt, is dat Dan Toombs gebruikt maakt van een basiscurrysaus voor zijn curryrecepten. Iets wat in veel Indiase restaurants (genaamd curryhuisen in zijn boek ) ook gebeurt. Omdat Dan dit prettig vindt werken heeft hij ook voor deze methode gekozen. Het voordeel is dat je door een basissaus sneller de curry op tafel kunt zetten. Het grootste voorwerk is immers al gedaan. Het is een andere manier van werken. Het houdt ook in dat je veel curry’s niet kunt maken zonder eerst deze basissaus gemaakt te hebben. In mijn optiek heeft deze manier van werken inderdaad voordelen zoals het sneller kunnen maken van curry’s maar het geeft ook een belemmering in de recepten dat je dus wel altijd een portie basiscurrysaus in je koelkast of vriezer moet hebben staan.

Bewonderenswaardig is dat Dan ondanks de keuze voor het werken met een basissaus altijd kiest voor verse ingrediënten. Ook zijn massala’s en specerijenpasta’s maakt hij helemaal zelf. De recepten hiervoor vindt je uiteraard in dit kookboek.

De recepten & ingrediënten

Zoals in de meeste Aziatische kookboeken bruist ook dit kookboek van de specerijen en bijzonderdere ingrediënten die niet standaard in alle supermarkten verkrijgbaar zijn. Gelukkig hebben ze in dit kookboek daar over nagedacht en er een online adressenlijstje achterin gedaan. Met niet alleen Nederlandse webshops maar ook Engelse die o.a. in Nederland leveren. Voor mij echt een pluspunt.

Zoals al aangegeven vind je heerlijke specerijen in de ingrediëntenlijsten. Laat je afschrikken door lange ingrediëntenlijstjes. Het zijn vooral specerijen. En het vergt wellicht een beetje investeren voor je alle specerijen hebt, maar eenmaal in huis, kun je heel wat curry’s maken.

Barbecue-lovers opgelet!

Naast een flink aantal curry’s vind je ook veel tandoori, grill en barbecuerecepten in dit boek. Dan verteld dat veel tandoorirecepten helemaal niet in een tandoor worden bereidt, maar ook op o.a. kolen en open vuur. Het mooie is dat voor ieder gerecht de grillmethode en ovenmethode word beschreven zodat je altijd de juiste bereidingsgegevens hebt of je nu voor de barbecue kiest of je conventionele oven.

Conclusie The Curry Guy

Voor mij als “beginnend” liefhebber van de Indiase keuken komen de recepten heel authentiek over en dat scoort voor mij echt pluspunten. Dat “The Curry Guy” werkt met een basiscurrysaus vind ik persoonlijk een slimme keuze, vooral voor de drukkere weekenden en dagen. De persoonlijke notities boven de recepten zijn heerlijk om te lezen, ze geven het recept diepte en geven sfeer. Deze sfeer maakt dat je nieuwsgierig wordt en, dat in combinatie met de mooie foto’s, gelijk aan de slag wilt met Dan z’n recepten. Het boek is duidelijk, biedt een solide basis en bevat de welbekende curry’s maar ook minder bekende curry’s. Daarom is dit boek voor ons een aanrader, of je nu begint met Indiaas koken of er al even mee bezig bent, het boek biedt een goede houvast en inspireert.

Meer lezen over Indiase curry? Kijk dan hier.

Titel: The Curry Guy

Auteur: Dan Toombs

Uitgeverij: Good Cook

Pagina’s: 160

ISBN: 9789461431813

Verkrijgbaar bij de boekhandel

Tags: Curry
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Curry van varkensvlees
Curry

Curry van varkensvlees met veel verse groenten

bloemkool curry
Curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Currysoep
Soep

Currysoep; van goedkope tomaten van de markt

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen