Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tuinieren is kinderspel leert kinderen lekker eten

Met Tuinieren is Kinderspel leren kinderen vanaf 6 jaar spelenderwijs groente, fruit en aardappelen verbouwen en op te eten. Met recepten en veel tips. ,

0 397

‘Tuinieren is kinderspel’ leert kinderen lekker eten – Voorjaar 2016 is het leuke, educatieve, boekje ‘Tuinieren is kinderspel’ van Francisca Laureijs en Hans Clauzing uitgekomen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en leert hen – en jezelf als ouder – van alles over het laten groeien, bloeien en snoeien van eetbare planten in je tuin of op je balkon.

Nu de helft van de kinderen in Nederland kampt met overgewicht en daarnaast gemiddeld veel te weinig groente en fruit eten, is dit boekje zeer welkom.


Hoe werkt dit boekje?

‘Tuinieren is kinderspel’ is een praktisch en educatief boekje, boordevol tips en uitgewerkte ideeën om met de natuur bezig te zijn. Niet alleen aan jezelf denken, maar ook bijvoorbeeld in de winter aan de vogels in de tuin. Zo staat er niet alleen in hoe je aardappels moet poten, moet stekken en zaaien maar ook leuke andere dingen zoals: hoe maak je vetbollen of een kasje, hoe herken je wat er in je tuin vliegt?

Het laat niet alleen maar zien wát je moet doen (zoals onkruid wieden, spitten en bewateren, maar legt ook op eenvoudige wijze uit waarom je dat moet doen.

Daarnaast staan er een aantal recepten in, die de kinderen zelf – of met een beetje hulp – kunnen maken met al dat lekkers dat ze zelf hebben verbouwd.

Tussendoor staan allemaal leuke weetjes. Dat werkt! Geloof me, ik heb ook een kind en die is dol op weetjes.

Tuinieren in alle seizoenen

Bij tuinieren denk je vooral aan de periode in het jaar – voorjaar en zomer vooral – waarin van alles in je tuin groeit en geoogst kan worden. Maar dit boekje laat zien dat je het hele jaar rond bezig kunt zijn. Zo kun je in de wintermaanden je tuin vast omspitten, harken en bemesten. Ook kun je zaadjes verzamelen van bijvoorbeeld paprika’s, avocado’s of pompoenen en deze met behulp van WC-rolletjes en aarde alvast in huis laten uitkomen.

‘Tuinieren is kinderspel’ leert kinderen lekker eten

De nadruk in het boekje wordt gelegd op het maken van een moestuin. Niet noodzakelijk in de traditionele manier van het woord, maar ook in potten, bakken en zelfs ‘verticaal’. Aardappelen, groente, fruit en zelfs eetbare bloemen komen aan bod. Hoe leuk om kinderen al jong kennis te laten maken met alle heerlijke lekkernijen van de natuur en dan ook nog eens door eigen inspanningen en zonder bestrijdingsmiddelen geteeld. Het kan niet anders dan dat je na een seizoen tuinieren met ‘Tuinieren is kinderspel’ kinderen hebt die veel meer lusten dan voorheen en die je bovendien spelenderwijs een heleboel over de natuur hebt kunnen leren.  Een aanrader voor iedere ouder!

  • ‘Tuinieren is kinderspel’
  • auteurs: Francisca Laureijs en Hans Clauzing
  • Uitgeverij Aerial
  • ISBN: 978-94-026-0101-5
  • Prijs: € 19,95
  • Klik hier om meteen te bestellen

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer