• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Vegetalia van Luna Trapani

door Elise de Haan
in Kookboeken
0
0
Vegetalia van Luna Trapani

Vegetalia van Luna Trapani – Voor me ligt een boek met een mooie omslag, waarop een smakelijke foto staat. De titel van het boek verklapt al iets over de inhoud: Vegetalia van Luna Trapani is een boek vol recepten uit de Italiaanse keuken. Alleen zijn deze recepten allemaal zonder vlees, vis en andere dierlijke producten. Echt Italiaans, zonder vlees en vis, kan dat dan? We gaan eens kijken!

Over Luna Trapani

Luna Trapani, een kind van een Belgische moeder en een Italiaanse vader. Opgegroeid in het restaurant van haar ouders, kwam ze al vroeg in aanraking met koken en ingrediënten. Een passie die in de loop van de jaren alleen maar is toegenomen. In 2018 stapte Luna over op een plantaardig dieet. Wat ze vervolgens ging doen is de Italiaanse recepten uit haar jeugd ‘veganizen’. Daaruit is ook haar eerste kookboek ‘Veganista’ ontstaan. In 2020 opende ze een vegan Italiaans restaurant (Spritz) in Antwerpen. Verdere verdieping van alle regionale Italiaanse keukens leidde tot het schrijven van ‘Vegetalia’.

Vegetalia van Luna Trapani

Het boek begint met een uitgebreide inleiding. Deze is verdeeld in vijf verschillende korte hoofdstukjes en vertelt iets over Luna, over haar restaurant Spritz, over Vegetalia, over Luna’s favoriete ingrediënten en over haar favoriete kaas- en vleesvervangers. Daarna is er een hoofdstuk met basisrecepten als tomatensaus, pesto en bechamelsaus et cetera. Hierna volgen er hoofdstukken met recepten, ingedeeld volgens de Italiaanse menugangen. Vegetalia sluit af met een heel handig receptenoverzicht en een register. De recepten zien er verzorgt en niet ingewikkeld uit. Wat erg fijn is is dat de er geen ellenlange ingrediëntenlijsten in de recepten staan en dat de ingrediënten ook in Nederland goed verkrijgbaar zijn. De foto’s bij de recepten geven een aantrekkelijk beeld van de gerechten, waardoor je beslist zin krijgt om ze eens te proberen.

Vegetalia inkijkje
Inkijkje Vegetalia

Geen kaas en vlees, maar wat dan?

Soms maakt Luna gebruik van kaas- en vleesvervangers. Ze maakt o.a. gebruik van een vegan alternatief voor Parmezaan, genaamd gondino. Dit is een product dat in Nederland niet in de reguliere supermarkten ligt. Je zult dit moeten kopen bij een winkel als Ekoplaza of online bestellen. Edelgistvlokken worden als alternatief aangedragen, met de kanttekening dat dit de smaak zou beïnvloeden. Jammer, want dat maakt Vegetalia net iets minder toegankelijk als je geen dergelijke winkel in de buurt hebt. Als alternatief voor vlees wordt soms gebruikgemaakt van de producten van Beyond Meat. Deze kun je in Nederland in de grote supermarktketens wel vinden. Soms worden linzen als alternatief voor Beyond Meat genoemd.

Conclusie

Vegetalia van Luna Trapani is een boek dat je leven als (beginnend) vegan beslist makkelijker maakt. Zeker als je van de Italiaanse keuken houdt en graag voor authentieke recepten gaat. In veel van de recepten zul je het vlees, de vis of de kaas niet missen. Ook voor niet vegans, vegetariërs of flexitariërs is dit een boek dat een welkome aanvulling in je kookboekenverzameling kan zijn. Want je zult beslist inspiratie opdoen voor een heerlijke maaltijd en gewoon lekker Italiaans koken. Lekker Italiaans, zonder daar een specifiek vegan etiketje op te plakken. En dat is precies wat Luna wilde bereiken met dit boek!

Facts:

  • Titel: Vegetalia
  • Auteur: Luna Trapani
  • Uitgever: Terra
  • ISBN 978 90 8989 869 2
  • 255 blz – hardcover
  • Prijs € 26,99
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Halloumi salade met vijgen
Salade

Halloumi salade met vijgen

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen