• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Vegetalia van Luna Trapani

door Elise de Haan
in Kookboeken
0
0
Vegetalia van Luna Trapani

Vegetalia van Luna Trapani – Voor me ligt een boek met een mooie omslag, waarop een smakelijke foto staat. De titel van het boek verklapt al iets over de inhoud: Vegetalia van Luna Trapani is een boek vol recepten uit de Italiaanse keuken. Alleen zijn deze recepten allemaal zonder vlees, vis en andere dierlijke producten. Echt Italiaans, zonder vlees en vis, kan dat dan? We gaan eens kijken!

Over Luna Trapani

Luna Trapani, een kind van een Belgische moeder en een Italiaanse vader. Opgegroeid in het restaurant van haar ouders, kwam ze al vroeg in aanraking met koken en ingrediënten. Een passie die in de loop van de jaren alleen maar is toegenomen. In 2018 stapte Luna over op een plantaardig dieet. Wat ze vervolgens ging doen is de Italiaanse recepten uit haar jeugd ‘veganizen’. Daaruit is ook haar eerste kookboek ‘Veganista’ ontstaan. In 2020 opende ze een vegan Italiaans restaurant (Spritz) in Antwerpen. Verdere verdieping van alle regionale Italiaanse keukens leidde tot het schrijven van ‘Vegetalia’.

Vegetalia van Luna Trapani

Het boek begint met een uitgebreide inleiding. Deze is verdeeld in vijf verschillende korte hoofdstukjes en vertelt iets over Luna, over haar restaurant Spritz, over Vegetalia, over Luna’s favoriete ingrediënten en over haar favoriete kaas- en vleesvervangers. Daarna is er een hoofdstuk met basisrecepten als tomatensaus, pesto en bechamelsaus et cetera. Hierna volgen er hoofdstukken met recepten, ingedeeld volgens de Italiaanse menugangen. Vegetalia sluit af met een heel handig receptenoverzicht en een register. De recepten zien er verzorgt en niet ingewikkeld uit. Wat erg fijn is is dat de er geen ellenlange ingrediëntenlijsten in de recepten staan en dat de ingrediënten ook in Nederland goed verkrijgbaar zijn. De foto’s bij de recepten geven een aantrekkelijk beeld van de gerechten, waardoor je beslist zin krijgt om ze eens te proberen.

Vegetalia inkijkje
Inkijkje Vegetalia

Geen kaas en vlees, maar wat dan?

Soms maakt Luna gebruik van kaas- en vleesvervangers. Ze maakt o.a. gebruik van een vegan alternatief voor Parmezaan, genaamd gondino. Dit is een product dat in Nederland niet in de reguliere supermarkten ligt. Je zult dit moeten kopen bij een winkel als Ekoplaza of online bestellen. Edelgistvlokken worden als alternatief aangedragen, met de kanttekening dat dit de smaak zou beïnvloeden. Jammer, want dat maakt Vegetalia net iets minder toegankelijk als je geen dergelijke winkel in de buurt hebt. Als alternatief voor vlees wordt soms gebruikgemaakt van de producten van Beyond Meat. Deze kun je in Nederland in de grote supermarktketens wel vinden. Soms worden linzen als alternatief voor Beyond Meat genoemd.

Conclusie

Vegetalia van Luna Trapani is een boek dat je leven als (beginnend) vegan beslist makkelijker maakt. Zeker als je van de Italiaanse keuken houdt en graag voor authentieke recepten gaat. In veel van de recepten zul je het vlees, de vis of de kaas niet missen. Ook voor niet vegans, vegetariërs of flexitariërs is dit een boek dat een welkome aanvulling in je kookboekenverzameling kan zijn. Want je zult beslist inspiratie opdoen voor een heerlijke maaltijd en gewoon lekker Italiaans koken. Lekker Italiaans, zonder daar een specifiek vegan etiketje op te plakken. En dat is precies wat Luna wilde bereiken met dit boek!

Facts:

  • Titel: Vegetalia
  • Auteur: Luna Trapani
  • Uitgever: Terra
  • ISBN 978 90 8989 869 2
  • 255 blz – hardcover
  • Prijs € 26,99
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Asian Green van Ching-He Huang
Kookboeken

Asian Green van Ching-He Huang

ik eet zo graag
Kookboeken

Ik eet zo graag; Pascale Naessens

Ottolenghi Test Kitchen
Kookboeken

Ottolenghi Test Kitchen, Shelf-love

Bistro Manon - Dagelijkse inspiratie voor het hele gezin - Kookboek
Kookboeken

Bistro Manon; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin

Med Claudia Roden
Kookboeken

Med van Claudia Roden

Banketbakker Claire
Kookboeken

Banketbakker van Claire Saffitz

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen