• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Vietnamees; makkelijke authentieke recepten van Uyen Luu

Een absolute aanrader als je van de Vietnamese keuken houdt

Connie Derks door Connie Derks
in Kookboeken
0
0
Vietnamees

Vietnamees; makkelijke authentieke recepten van Uyen Luu – een boek met authentieke Vietnamese recepten en bereidingswijzes die echt inspireren.

Vietnamees, is echt verrassend in vele opzichten

De schrijfster Uyen Luu geboren in Saigon laat de Vietnamese keuken zien op een verrassend simpele manier.  Als ze je in Vietnam vragen of je al rijst gegeten hebt bedoelen ze eigenlijk hoe het met je is. Dit laat zien hoe centraal voedsel staat in het leven van de Vietnamezen. 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er van vaak heel simpele ingrediënten de lekkerste gerechten bereid worden. De schrijfster laat zien dat evenwicht in smaken en respect voor de grondstoffen erg belangrijk zijn. Ieder gerecht heeft een informatieve introductie met tips en wetenswaardigheden die je het gevoel geven “dat kan ik ook”.

Het maakt niet uit of je arm of rijk bent, als er eten is wordt er gedeeld. De essentie van de Vietnamese keuken is delen en koken met wat je in huis hebt. 

Indeling op soort gerecht

Het boek is ingedeeld in 8 overzichtelijke hoofdstukken, een heel hoofdstuk is gewijd aan noedelsoepen die je stuk voor stuk direct wil gaan maken. Ook de salades zien er geweldig uit, denk hierbij niet aan een bord met groene blaadjes, maar met noedels, verse vis of vlees en heerlijk kruidige sauzen en marinades. Verder is er gedacht aan de snelle doordeweekse maaltijd, maar ook groente en zoetigheden hebben een eigen hoofdstuk.

De recepten zijn vaak familierecepten maar je vindt ook volop streetfood in die boek. 

De Vietnamese voorraadkast

De basisvoorraad is simpel en makkelijk om in huis te hebben. Je hoeft er niet stad en land voor af te reizen. Is iets minder makkelijke verkrijgbaar? Dan vind je bij de recepten opties om deze te vervangen door een ander ingrediënt.

Heel handig is de uitleg bij de essentiële ingrediënten van de voorraadkast. Er wordt namelijk gedacht in smaken en niet in grondstoffen. Zoals zoet, zuur, pittig, zout, en umami. Bij zoet kun je dan kiezen tussen suiker, honing, kokossiroop, palmsuiker, fruitsappen en meer. Zo kun je alle recepten naar je eigen hand zetten. Pas de inhoud van je voorraadkast dus aan aan je eigen smaak.

vietnamees kipcurry
Banketbakker van Claire Saffitz Inhoud

Een schatkist aan handige recepten

Hoofdstuk 8 heet: de basis. Dit is een hoofdstuk wat rijst en noedels ruime aandacht geeft maar sauzen, dressings, tafelzuur en de beroemde gebakken uitjes komen ook aan bod. Stuk voor stuk recepten die met niet al te veel middelen makkelijk te maken zijn.

Een belangrijke regel in de vietnamese keuken is dat er evenwicht moet zijn tussen zoet, zuur, zout, umami, bitter en pittig

Inspirerende Vietnamese recepten

Vietnamees is een boek waarin verse ingrediënten voorop staan. Je hoeft voor deze Vietnamese recepten geen lange lijst boodschappen in huis te halen en de meeste ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar. De foto’s en de beschrijving maken dat je denkt “dat ga ik maken”. De manier van schrijven is prettig en er worden bij ieder recept tips en variaties gegeven. Kortom, met dit boek is Vietnamees koken vers, snel en veel makkelijker dan je verwacht.

Facts

  • Titel: Vietnamees
  • Auteur: Uyen Luu
  • Pagina’s: 224
  • Uitgever: Good Cook 2021
  • ISBN: 978 94 6143 258 2
  • Prijs: € 25,95
  • Te koop bij de boekhandel

 

 

DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Asian Green van Ching-He Huang
Kookboeken

Asian Green van Ching-He Huang

Vegetalia van Luna Trapani
Kookboeken

Vegetalia van Luna Trapani

ik eet zo graag
Kookboeken

Ik eet zo graag; Pascale Naessens

Ottolenghi Test Kitchen
Kookboeken

Ottolenghi Test Kitchen, Shelf-love

Bistro Manon - Dagelijkse inspiratie voor het hele gezin - Kookboek
Kookboeken

Bistro Manon; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin

Med Claudia Roden
Kookboeken

Med van Claudia Roden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen