• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 8, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

We Love Beef, het kookboek en de website

door Marlene Stolte
in Kookboeken
0
0
We Love Beef, het kookboek en de website

We Love Beef, het kookboek en de website

Op 21 juli jongstleden is de nieuwe website Welovebeef.nl gelanceerd. Deze website is in navolging van het gelijknamige kookboek van topchefs Alain Caron (o.a. bekend van Masterchef) en Richard van Oostenbrugge (restaurant Bord’Eau** in Hotel De L’Europe). Met de lancering van deze “Beef” website is het voor Lekker Tafelen dan ook hoog tijd om ook het kookboek eens goed te bekijken.

Toen Alain en Richard werden uitgenodigd door EBLEX (organisatie van de Engelse rund- en lamsvlees sector) om een kookboek te maken over Engels rundvlees, liepen ze niet meteen over van enthousiasme:

“Natuurlijk willen we een kookboek maken, we willen altijd een kookboek maken, hoe meer kookboeken we mogen maken hoe beter. Maar waarom met Engels rundvlees?”

Na twee reizen naar Engeland waarbij een aantal boerderijen werden bezocht, met slagers werd gesproken en waarbij natuurlijk vooral geproefd werd, werd de mening snel bijgesteld en besloten de mannen dat het Beef-kookboek er zeker moest komen. Maar dan één die verder gaat dan biefstuk en burgers.

Overzicht

Wat meteen opvalt in dit kookboek is de overzichtelijkheid. De recepten worden per deel van het rund besproken, van de voorkant, bovenkant, onderkant, achterkant naar de binnenkant. Van kop tot staart, van ribstuk tot gehakte tartaar, van tong tot lever en alles wat daar tussen zit. Elk deel wordt voorafgegaan door een kort verhaal van één van de plekken die bezocht zijn en waarin de passie voor een mooi stuk vlees iedere keer weer klinkt.

Als afsluitend hoofdstuk is gekozen voor een compleet informatief ABC waarin je niet alleen klapstuk, kerntemperatuur of gehakt kan vinden, maar ook de spinnekop en het nagelhout (wie kent het niet?) worden genoemd.

Recepten

Tussen de recepten staan echt juweeltjes, wat dacht je van een steak tartaar met oester en sabayon, een runderrib in zoutkorst of een bavette met rode uien pickle. Maar ook de enige echte gehaktballen, draadjesvlees en een sjieke jus staan beschreven.

 

Yes, we love beef!

We Love Beef, het kookboek en de websiteRecepten waar je echt de tijd voor moet nemen, maar ook een aantal die je na een dag werken zo op tafel kan zetten, duidelijk beschreven en geïllustreerd met prachtige foto’s. Denk nu niet, dit boek gaat alleen over Engels rundvlees, ik kan hier niets mee. Wij hebben in Nederland ook prachtige runderrassen, zoals de Lakenvelder of het Maas Rijn IJssel vee, rondlopen waarmee al deze lekkernijen ook te maken zijn.

Waar ik persoonlijk erg blij mee ben is het recept van de “Pastrami van biefstuk”, waarbij het vlees niet wordt gerookt, maar in zout ingepakt langzaam gaart in warm water. We hebben niet allemaal een rookoven in huis toch? En vanavond staat “Gebakken middenrif met linzen” op het menu, ik heb nu al trek!

Kortom….

Kortom een hardcover kookboek van prettig formaat dat bij elke I-love-beef, you-love-beef, we-love-beef kok zeker niet mag ontbreken in de kast.

Staat je kookboekenkast al (te) vol of wil je niet meteen het kookboek aanschaffen, kijk dan vooral op de bijbehorende site Welovebeef.nl. Hier vind je dezelfde recepten als in het boek en het handige Beef ABC. Zonder de prachtige foto’s van het boek en de verhalen van de ontmoetingen in Engeland, maar met als extra een tabblad “Herken” waarbij Alain en Richard chefs en inkopers van vlees voor de horeca tips geven voor het herkennen en beoordelen van het beste rundvlees. En daar kunnen wij als “gewone” thuiskok vast van leren, dus ben je toch op de site Welovebeef.nl, klik dan ook dat tabblad eens aan.

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Asian Green van Ching-He Huang
Kookboeken

Asian Green van Ching-He Huang

Vegetalia van Luna Trapani
Kookboeken

Vegetalia van Luna Trapani

ik eet zo graag
Kookboeken

Ik eet zo graag; Pascale Naessens

Ottolenghi Test Kitchen
Kookboeken

Ottolenghi Test Kitchen, Shelf-love

Bistro Manon - Dagelijkse inspiratie voor het hele gezin - Kookboek
Kookboeken

Bistro Manon; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin

Med Claudia Roden
Kookboeken

Med van Claudia Roden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen