• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

10 (+ 1) redenen om je aardbeien mét slagroom te eten

door Redactie
in Kookschool
0
3
verse hollandse aardbeien

Er zijn van die bekende combinaties van voedingsmiddelen die haast iedereen wel kent omdat ze zo goed bij elkaar passen. Wie weet nu bijvoorbeeld niet dat banaan en kokos een geweldig stel zijn bij elkaar? Of wat dacht je van chocola met noten? Of nee, wacht, chocola past natuurlijk overal bij 😉
Aardbeien met slagroom is er ook zo een. Aardbeien, die móet je gewoon met slagroom eten!

‘Maar slagroom is toch hartstikke vet en ongezond?’, hoor ik je al zeggen. Dat is echter de halve waarheid. Slagroom is vet ja, het is immers niets anders dan het vet uit de melk van een koe, maar ongezond? Nee, wat slagroom ongezond maakt is de suiker die er vaak aan wordt toegevoegd, maar slagroom zonder suiker van koeien met een gezond dieet (voornamelijk gras) bevat allerlei gezonde vetzuren, vitamines en meer:

  1. Slagroom is rijk aan de in vet oplosbare vitamines, namelijk de makkelijkst opneembare vorm van vitamine A, belangrijk voor o.a. een goede schildklierfunctie en alvleesklierwerking, vitamine D, noodzakelijk voor de calciumopname, vitamine E, een antioxidant die celveroudering remt en vitamine K nodig voor je lichaam om mineralen op te nemen.
  2. Het bevat laurinezuur, belangrijk bij het behandelen van schimmelinfecties als candida.
  3. Bevat Conjugated Linoleic Acid (CLA) oftewel geconjugeerd linolzuur, wat een sterke werking heeft tegen kanker, is spieropbouwend en versterkt het immuunsysteem.
  4. Bevat arachidonzuur (AL) dat o.a. een rol speelt bij de hersenfunctie.
  5. Is een goede bron van jodium, noodzakelijk voor een goede schildklierfunctie.
  6. Is een rijke bron van het mineraal selenium.
  7. Bevat lecithine, onmisbaar voor een goede cholesterolstofwisseling.
  8. Het cholesterol dat in slagroom zit is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel van kinderen.
  9. Het is een snelle bron van energie en wordt niet opgeslagen in het vetweefsel; je wordt er dus níet dik van!
  10. De verzadigde vetten zorgen voor een langzame opname van de suikers uit de aardbeien, waardoor er minder insuline wordt geproduceerd en je dus geen last krijgt van schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Grote schommelingen belemmeren de hersenwerking en beïnvloeden het geheugen, het leervermogen, de stemming en de vatbaarheid voor ziektes als diabetes, osteoporose, tandbederf, beroertes en dementie.En eigenlijk is er nog een reden om aardbeien met slagroom te eten: Het is gewoon erg lekker!!Zelf vind ik het nog lekkerder om een bekertje slagroom stijf te kloppen, dat door ongeveer 750ml volle yoghurt te roeren en dat over de aardbeien te gieten, yummie! Mocht je het toch graag een beetje zoet maken, dan kun je er een klein beetje honing of ahornsiroop door roeren.Geniet er maar van!Bronnen:
    Bodyecology.com
    Natuurdiëtisten.nl
Deel25PinTweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten
Kookschool

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel
Kookschool

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

beurre noisette
Kookschool

Beurre noisette

slagroom kloppen
Kookschool

Slagroom kloppen doe je zo

Soorten gedroogde bonen
Kookschool

Soorten gedroogde bonen: het overzicht

Gedroogde linzen weken en koken
Kookschool

Gedroogde linzen weken en koken

briochedeeg
Kookschool

Briochedeeg; een rijk deeg (Basisrecept)

Reacties 3

  1. Iris Maier says:
    10 jaar geleden

    Ja, je hebt gelijk hoor Sinon, ‘wat’ is spreektaal eigenlijk. Ik zal het corrigeren en fijn dat je me er op hebt gewezen en nog fijner dat je wat aan het artikel hebt:-)

  2. sinon says:
    10 jaar geleden

    Leuk en mooi. Hier heb ik iets aan.
    Echter niet aan het gebruik van de Nederlandse taal. Zie 4. Bevat (AL) wat!! Moet zijn Bevat (AL) DAT

  3. Lekker Tafelen (Wilmie) says:
    10 jaar geleden

    Kijk hier word ik nou blij van, nu voel ik me tenminste niet zo bezwaard, als ik slagroom gebruik om mijn eten nog lekkerder mee te maken 😉

Uitgelicht

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

Recept in de picture

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.

Check het recept of lees de info
Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma

Kip Korma; uit de Indiase keuken

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen