Gedroogde paddenstoelen, wat moet je er mee?De vijf belangrijkste tips op een rij:
- Laat gedroogde paddenstoelen ca. 25 minuten wellen in lauwwarm water (water dat net tegen de kook aan is).
- Na het wellen de paddenstoelen uit laten lekken. Vang het water op als basis voor bouillon, soep, saus, ragout.
- Paddenstoelensaus verrijk je direct met gedroogde paddenstoelen. Laat ze dan 20 minuten mee koken.
- Bewaar gedroogde paddenstoelen net als aardappelen. Donker en koel!
- Gedroogde paddenstoelen kun je vaker gebruiken als je ze gewoon invriest. Handig, altijd een voorraadje in huis.
Een paar druppeltjes azijn bij het water doen doet ook wonderen! Maakt de eiwitten soepeler!
Helemaal mee eens PaulO
Water dat net tegen de kook zit, noem ik niet lauwwarm, dat noem ik gloeiend heet!
Maar iemand met jouw ervaring moet weten wat wellen is toch? We bedoelen dan ook wellen, dat is net onder het kookpunt!