Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperges; Kies op kleur, geur en uiterlijk

0 1.711

Kleur
De asperge dient roomwit, lichtglanzend te zijn. Bij deze kenmerken is het een verse asperge. Als de asperges vaal wit en dof zijn, dan duidt dit erop dat het oude asperges zijn. Deze zijn meestal taai bij bereiding en hebben een bittere smaak. Minder verse asperges herken je aan de schimmelvorming aan de onderzijde.

Als je groene asperges koopt hoef je deze niet te schillen.

Geur
Asperges dienen fris te ruiken. Onder fris verstaan we een natuurlijke aangename aspergegeur die je kent van het bereiden van asperges. Ruik je muffigheid of een licht zure geur, koop ze niet. Deze asperges zijn oud.

Uiterlijk
Asperges moeten strak in hun schil te zitten. Zie je putjes in de schil, dan zijn het oude asperges. Deze putjes vormen zich door uitdroging. Let ook goed op de kop. Deze dient iets donkerder wit te zijn dan de asperge zelf. Is de kop donkergeel, dan is dat niet goed. Dit duidt op bevroren of verzuurde koppen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer