Basisuitrusting voor de thuisbakker
Om thuis aan de slag te gaan zijn er enkele hulpjes die bij het bakken niet mogen ontbreken.
Bakvormen
Bakpannen, cakevormen, springvormen, taartringen, vlaaivormen bakvormen zijn in vele uitvoeringen en vele maten verkrijgbaar.
Bakmat of bakpapier
Voorkomt plakken van uw baksels aan de bakvorm, een bakmat gebruikt u bijvoorbeeld om koekjes op te bakken, bakpapier gebruikt u om uw bakvorm mee te bekleden. Vaak volstaat een bakpapier op de bodem van uw bakvorm als u de zijkanten van uw bakvorm goed invet met boter.
Deegroller
Deze wordt gebruikt voor het uitrollen van alle soorten deeg.
Garde
Voor het opkloppen van diverse vloeistoffen.
Gummispatel
Ook wel pannelikker genoemd en ideaal om uw kommen goed te kunnen leegschrapen, of het doorspatelen van beslag of cremes.
Keukenmachine
Ook deze zijn er in vele uitvoeringen verkrijgbaar, een handmixer volstaat meestal wel, toch is een mixer met een kom ontzettend handig omdat u op die manier beide handen vrij heeft
Maatlepels
Voor de exacte afmeting van 1 eetlepel, 1 theelepel, 1/2 theelepel en 1/4 theelepel. Ook verkrijgbaar in cups, wat ideaal is als u veel met Amerikaanse recepten werkt.
Mengkommen
In vele maten en uitvoeringen verkrijgbaar deze worden gebruikt om uw ingrediënten in te mengen of op te kloppen.
Oven
Hoewel er ook taarten zijn waarbij bakken niet nodig is, is een oven toch wel één van de belangrijkste elementen. Houdt rekening met het feit dat u met een heteluchtoven de aangegeven temperatuur met 15 verlaagt. Iedere oven werkt overigens anders aangeven temperaturen en baktijden zijn altijd richtlijnen, volg uw eigen gevoel tijdens het bakken en leer op die manier uw eigen oven kennen.
Spuitzakken
Voor het decoreren van uw taart en gebak, evt. in combinatie met spuitmondjes
Weegschaal
Zeker in de patisserie is precisie van belang, zeker als het om kleine hoeveelheden gaat is een lepelweegschaal of brievenweegschaal erg handig deze wegen tot op de gram nauwkeurig, voor grotere hoeveelheden volstaat een keukenweegschaal, ook het afwegen van vloeistoffen kunt u op een keukenweegschaal doen, ml staat dan gelijk aan gram.
Zeef
Met fijne gaatjes om te zorgen dat er in uw bloem of poedersuiker geen klontjes zitten.