Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bouillon clarifiëren doe je zo ( met foto instructies )

Bouillon clarifiëren is het zuiveren van een bouillon voor bijvoorbeeld een heldere soep. Na het clarifiëren noemen we het geen bouillon maar consommé.

0 508

Bouillon clarifiëren doe je zo – Nadat je zelf bouillon hebt gemaakt is deze vaak troebel. Een troebele bouillon is helemaal niet gek of vies en kan je heel goed gebruiken voor gebonden soepen of sauzen. Maar als je graag een heldere soep wilt serveren, moet de bouillon ook helder zijn. Daarvoor moet je de bouillon eerst clarifiëren.

Als je graag een heldere soep wilt serveren, moet de bouillon ook helder zijn

Het clarifiëren van bouillon houdt in dat je alle onzuiverheden en kleine vetdeeltjes die maken dat je bouillon troebel is, verwijderd. Door al deze onzuiverheden te verwijderen wordt je bouillon helder en doorzichtig. Het heet dan ook geen bouillon meer maar een consommé.

Door te clarifiëren wordt een bouillon een consommé

Het clarifiëren van bouillon doe je door eiwitten aan de bouillon toe te voegen. Boven de 70 graden stolt eiwit. Wanneer eiwit stolt blijven alle vetdeeltjes en onzuiverheden aan het eiwit plakken. Als je het eiwit er vervolgens afschept of de bouillon zeeft, blijft een prachtige heldere bouillon (consommé) over. Stap voor stap leg ik je aan de hand van foto’s uit hoe je dit gemakkelijk zelf thuis kunt doen.


Bouillon clarifiëren doe je zo

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer