Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas

Croutons: In ieder supermarkt zijn ze te vinden en iedere keer vraag ik me echt weer af; Waarom ?? Waarom zou je croutons niet zelf maken?

2 3.471

Croutons voor soep of salade; zo makkelijk zelf te maken  In ieder supermarkt zijn ze te vinden, in kleine cellofaan zakjes ergens in de schappen bij de soepen en iedere keer vraag ik me echt weer af; Waarom ?? Waarom zou je ze niet zelf maken, er is niks zo eenvoudig als zelf croutons maken en zelfgemaakte croutons in je soep of door je salade brengen je gerecht echt naar een heel ander level, het geeft je gerecht zoveel meer.

Daarnaast is zelf croutons maken een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan want het best kun je oud brood gebruiken. Dus heb je nog wat sneetjes liggen snijd ze in blokjes en ga zelf croutons maken, als je ze in een afgesloten bakje bewaard blijven ze zeker een week lekker knapperig.

CroutonsCroutons maken

 • 5 sneetjes (oud) brood
 • 30 ml olijfolie
 • 30 gram gesmolten boter

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de sneetjes brood in blokjes, je kunt er voor kiezen de korstjes eerst eraf te snijden maar ik laat ze meestal zitten. Zeker in de korstjes van brood zit nog meer smaak.
Doe de blokjes brood in een kom en schenk hier de olie en de boter over. Roer even flink om zodat al het brood bedekt is met de olie en boter.

Je zou ze nu kunnen bakken maar liever nog geef je ze wat extra smaak mee ik koos voor de volgende extra smaakmakers.

 • 1/2 tl zeezout
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • 1 geperste teen knoflook
 • 10 gram geraspte Parmezaanse kaas

Doe de kruiden bij het brood in de kom en schud of roer alles flink door elkaar. Neem een bakplaat en leg hierop een stukje bakpapier. Verdeel hierover het brood, zorg dat ze blokjes brood niet op elkaar liggen. Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten. Schep na 10 minuten de croutons even om en bak ze vervolgens nog 10 minuten.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Yol zegt

  Totaal verbrand op 190 graden in de oven

  1. Redactie zegt

   Dan is er helaas toch iets niet goed gegaan Yol. De temperatuur van 190 graden klopt echt. Soms wordt het zelfs op hogere temperaturen gedaan.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer