• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas

door Samantha
in Kookschool
0
4
Croutons maken voor soep en salade

Croutons voor soep of salade; zo makkelijk zelf te maken – In ieder supermarkt zijn ze te vinden, in kleine cellofaan zakjes ergens in de schappen bij de soepen en iedere keer vragen we ons echt weer af; waarom??

Waarom zou je ze niet zelf maken? Er is niets zo eenvoudig als zelf croutons maken en zelfgemaakte croutons in je soep of door je salade brengen je gerecht echt naar een heel ander level, het geeft je gerecht zoveel meer.

Zelfgemaakte croutons brengen je soep of salade echt naar een heel ander level

Daarnaast is zelf croutons maken een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan want het best kun je oud brood gebruiken. Dus heb je nog wat sneetjes liggen? Snijd ze in blokjes en ga zelf croutons maken, als je ze in een afgesloten bakje bewaard blijven ze zeker een week lekker knapperig.

Zelf croutons maken is een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan

Croutons

Croutons maken

Porties: een schaal vol
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 5 sneetjes (oud) brood
  • 30 ml olijfolie
  • 30 gram gesmolten boter
  • 1/2 tl zeezout ( optioneel )
  • 1 tl Italiaanse kruiden ( optioneel )
  • 1 geperste teen knoflook ( optioneel )
  • 10 gram geraspte Parmezaanse kaas ( optioneel )

Bereidingswijze van dit recept

Croutons maken doe je zo:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de sneetjes brood in blokjes, je kunt er voor kiezen de korstjes eerst eraf te snijden, maar je mag ze ook eraan laten. Zeker in de korstjes van brood zit nog meer smaak.
Doe de blokjes brood in een kom en schenk hier de olie en de boter over. Roer even flink om zodat al het brood bedekt is met de olie en boter.

Je zou ze nu kunnen bakken, maar je kunt er ook smaken aan toevoegen. Zo geef je echt een eigen accent aan de croutons. Bijvoorbeeld:

  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 geperste teen knoflook
  • 10 gram geraspte Parmezaanse kaas

Doe de kruiden bij het brood in de kom en schud of roer alles flink door elkaar. Neem een bakplaat en leg hierop een stukje bakpapier. Verdeel hierover het brood, zorg dat ze blokjes brood niet op elkaar liggen. Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten. Schep na 10 minuten de croutons even om en bak ze vervolgens nog 10 minuten.

Tafel lekker !!

DeelPin238Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

paneermeel
Kookschool

Paneermeel zelf maken; Super Easy

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Oud brood verwerken
Specials

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling

Gebakken rijst
Rijstgerechten

Gebakken rijst

omelet uit de oven
Hoofdgerecht

Frittata, omelet uit de oven; Zo maak je je restjes op

"ik doe maar wat" nasi
Rijstgerechten

Mijn “ik doe maar wat” nasi helpt voedselverspilling tegen te gaan

wentelteefje
Lunch

Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie

Brood

Wentelteefjes maken

Reacties 4

  1. Joost says:
    1 jaar geleden

    Net gemaakt op 190 en ze zijn heerlijk.

    Beantwoorden
  2. Yol says:
    4 jaar geleden

    Totaal verbrand op 190 graden in de oven

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Dan is er helaas toch iets niet goed gegaan Yol. De temperatuur van 190 graden klopt echt. Soms wordt het zelfs op hogere temperaturen gedaan.

      Beantwoorden
    • Brian Weber says:
      6 maanden geleden

      Dan heb je waarschijnlijk de grill stand aangehad ipv hetelucht

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen