Croutons voor soep of salade; zo makkelijk zelf te maken – In ieder supermarkt zijn ze te vinden, in kleine cellofaan zakjes ergens in de schappen bij de soepen en iedere keer vragen we ons echt weer af; waarom??
Waarom zou je ze niet zelf maken? Er is niets zo eenvoudig als zelf croutons maken en zelfgemaakte croutons in je soep of door je salade brengen je gerecht echt naar een heel ander level, het geeft je gerecht zoveel meer.
Zelfgemaakte croutons brengen je soep of salade echt naar een heel ander level
Daarnaast is zelf croutons maken een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan want het best kun je oud brood gebruiken. Dus heb je nog wat sneetjes liggen? Snijd ze in blokjes en ga zelf croutons maken, als je ze in een afgesloten bakje bewaard blijven ze zeker een week lekker knapperig.
Zelf croutons maken is een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan
Croutons maken
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 5 sneetjes (oud) brood
- 30 ml olijfolie
- 30 gram gesmolten boter
- 1/2 tl zeezout ( optioneel )
- 1 tl Italiaanse kruiden ( optioneel )
- 1 geperste teen knoflook ( optioneel )
- 10 gram geraspte Parmezaanse kaas ( optioneel )
Bereidingswijze van dit recept
Croutons maken doe je zo:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de sneetjes brood in blokjes, je kunt er voor kiezen de korstjes eerst eraf te snijden, maar je mag ze ook eraan laten. Zeker in de korstjes van brood zit nog meer smaak.
Doe de blokjes brood in een kom en schenk hier de olie en de boter over. Roer even flink om zodat al het brood bedekt is met de olie en boter.
Je zou ze nu kunnen bakken, maar je kunt er ook smaken aan toevoegen. Zo geef je echt een eigen accent aan de croutons. Bijvoorbeeld:
- 1/2 tl zeezout
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 geperste teen knoflook
- 10 gram geraspte Parmezaanse kaas
Doe de kruiden bij het brood in de kom en schud of roer alles flink door elkaar. Neem een bakplaat en leg hierop een stukje bakpapier. Verdeel hierover het brood, zorg dat ze blokjes brood niet op elkaar liggen. Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten. Schep na 10 minuten de croutons even om en bak ze vervolgens nog 10 minuten.
Tafel lekker !!
Bij mij ook de eerste keer echt compleet zwart…. dus mislukt op 2 x 10 minuten, na 10 minuten waren ze eigenlijk al goed, 1 a 2 minuten erbij …perfect
Net gemaakt op 190 en ze zijn heerlijk.
Totaal verbrand op 190 graden in de oven
Dan is er helaas toch iets niet goed gegaan Yol. De temperatuur van 190 graden klopt echt. Soms wordt het zelfs op hogere temperaturen gedaan.
Dan heb je waarschijnlijk de grill stand aangehad ipv hetelucht