Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Natuurlijk krijgen we nog een heerlijke zomer, tenminste als de weermannen en weervrouwen de juiste voorspellingen doen. En dat betekent dat er nog heel wat barbecueplezier op komst is. Lekker Tafelen zet de 10 lekkerste groenten om te grillen op een rij.

0 13.921

Natuurlijk krijgen we nog een heerlijke zomer, tenminste als de weermannen en weervrouwen de juiste voorspellingen doen. En dat betekent dat er nog heel wat barbecueplezier op komst is. Lekker Tafelen zet de 10 lekkerste groenten om te grillen op een rij.

Grill de groenten het liefst op houtskool om er de meest optimale smaak uit te halen. Natuurlijk kun je ze ook grillen op een gas- of elektrische barbecue, maar verse groenten op een houtskoolvuur is echt smaakvoller.

Loop vandaag nog bij de groenteman binnen voor de grilltoppers van dit seizoen. Kies voor stevige groenten die ook blijven liggen op de grill. Kies voor groenten die niet te zacht worden en kies vooral voor echt lekker vers!


Groenten om te grillen

1. Aubergine
Het vruchtvlees van de aubergine is mooi stevig en heeft een vrij dichte structuur. Schil de aubergines niet voor het grillen, maar erna. Dat houdt de plakken stevig. Je kunt de aubergine naar wens in de breedte of in de lengte in plakken snijden.

2. Courgette
Natuurlijk kun je courgette prima grillen. Snij de courgette wel in de lengte in plakken, dit voorkomt dat de plakken tussen het rooster door vallen.

3. Paprika
Erg populair is de paprika altijd bij gourmetten en barbecueën. Maar meestal wordt deze dan rauw in reepjes geserveerd. Waarom leg je niet die paprika op de grill. Laat de huid dan helemaal zwart blakeren, trek na het grillen de huid eraf en geniet van de volle, zoete en rokerige smaak met een scheutje extra vierge olijfolie en wat zout.

4. Prei
Ja, prei, wie bedenkt nou prei bij de barbecue? Snijd het donkere groen van de prei, halveer ze vervolgens in de lengte en grillen maar. Bestrijk ze voor het grillen met olijfolie! Een toppertje voor de barbecue. Je zult je gasten verrassen als je met een bundel prei onder je arm aan komt. Tip: maak er een honing mosterd dressing bij!

5. Zoete aardappelen
De truc bij zoete aardappelen is om ze eerst even in de magnetron voor te garen. Pel ze, snijd ze in dikke plakken en grill ze vervolgens op het barbecue rooster helemaal gaar.

6. Venkel
Snijd het lof van de venkel en bewaar dit om een soep op smaak te brengen. Snijd de venkelknollen in parten en grill ze. Wist je al dat venkel heerlijk zoet smaakt na het grillen?

7. Paksoi
Snijd paksoi grof, leg een vel aluminiumfolie op je grill, verdeel de paksoi erover en strooi er wat grof zout en zwarte peper uit de molen over. Sluit het folie en laat in 4 minuten garen. Keer het folie halverwege.

8. Mais
Vergeet de maïskolven in aluminiumfolie, plaats maïs direct op de grill. Bestrijk de kolven met je favoriete barbecuesaus, of pesto, olie en boter. Doe niet te gek, probeer de smaak van de maïs optimaal in takt te houden. Je kunt altijd uitbreiden met sausjes op tafel.

9. Radicchio
Niet overal verkrijgbaar, maar ideaal voor de grill. snij de stronken in dikke parten, dwars door de kern. Grill ze net als de paksoi. Besprenkel ze met olijfolie en balsamico azijn. Dat is smullen!

10. Portobello’s
Ze worden ook wel “biefstuk van de armen” genoemd. Deze paddenstoelen hebben een mooie vlezige structuur wat ze uitermate geschikt maakt om te grillen. Verwijder de “plaatjes” door ze er met een lepel uit te scheppen. Grillen maar…

Bekijk hier nog meer barbecue tips

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer