• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookschool

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Tips & recepten voor verse groenten op de barbecue

Redactie door Redactie
in Kookschool
0
0
groenten om te grillen

Natuurlijk krijgen we nog een heerlijke zomer, tenminste als de weermannen en weervrouwen de juiste voorspellingen doen. En dat betekent dat er nog heel wat barbecueplezier op komst is. Lekker Tafelen zet de 10 lekkerste groenten om te grillen op een rij.

Grill de groenten het liefst op houtskool om er de meest optimale smaak uit te halen. Natuurlijk kun je ze ook grillen op een gas- of elektrische barbecue, maar verse groenten op een houtskoolvuur is echt smaakvoller.

Loop vandaag nog bij de groenteman binnen voor de grilltoppers van dit seizoen. Kies voor stevige groenten, die ook blijven liggen op de grill. Kies voor groenten die niet te zacht worden en kies vooral voor echt lekker vers!

Groenten om te grillen

1. Aubergine
Het vruchtvlees van de aubergine is mooi stevig en heeft een vrij dichte structuur. Schil de aubergines niet voor het grillen, maar erna. Dat houdt de plakken stevig. Je kunt de aubergine naar wens in de breedte of in de lengte in plakken snijden.

2. Courgette
Natuurlijk kun je courgette prima grillen. Snij de courgette wel in de lengte in plakken, dit voorkomt dat de plakken tussen het rooster door vallen.

3. Paprika
Erg populair is de paprika altijd bij gourmetten en barbecueën. Maar meestal wordt die dan rauw in reepjes geserveerd. Waarom leg je niet die paprika op de grill. Laat de huid dan helemaal zwart blakeren, trek na het grillen de huid eraf en geniet van de volle, zoete en rokerige smaak met een scheutje extra vierge olijfolie en wat zout.

4. Prei
Ja, prei, wie bedenkt er nu prei bij de barbecue? Snijd het donkere groen van de prei, halveer ze vervolgens in de lengte en grillen maar. Bestrijk ze voor het grillen met olijfolie! Een toppertje voor de barbecue. Je zult je gasten verrassen als je met een bundel prei onder je arm aan komt. Tip: maak er een honing mosterd dressing bij!

5. Zoete aardappelen
De truc bij zoete aardappelen is om ze eerst even in de magnetron voor te garen. Pel ze, snijd ze in dikke plakken en grill ze vervolgens op het barbecue rooster helemaal gaar.

6. Venkel
Snijd het lof van de venkel en bewaar dit om een soep op smaak te brengen. Snijd de venkelknollen in parten en grill ze. Wist je al dat venkel heerlijk zoet smaakt na het grillen?

7. Paksoi
Snijd paksoi grof, leg een vel aluminiumfolie op je grill, verdeel de paksoi erover en strooi er wat grof zout en zwarte peper uit de molen over. Sluit het folie en laat in 4 minuten garen. Keer het folie halverwege.

8. Mais
Vergeet de maïskolven in aluminiumfolie, plaats maïs direct op de grill. Bestrijk de kolven met je favoriete barbecuesaus, of pesto, olie en boter. Doe niet te gek, probeer de smaak van de maïs optimaal intact te houden. Je kunt altijd uitbreiden met sausjes op tafel.

9. Radicchio
Niet overal verkrijgbaar, maar ideaal voor de grill. Snijd de stronken in dikke parten, dwars door de kern. Grill ze net als de paksoi. Besprenkel ze met olijfolie en balsamicoazijn. Dat is smullen!

10. Portobello’s
Ze worden ook wel “biefstuk van de armen” genoemd. De paddenstoelen hebben een mooie vlezige structuur wat ze uitermate geschikt maakt om te grillen. Verwijder de “plaatjes” door ze er met een lepel uit te scheppen. Grillen maar…

Bekijk hier nog meer barbecue tips

Lees ook:

Gegrilde champignons
Bijgerecht

Gegrilde champignons; een lekker bijgerechtje van de BBQ

Iets originelers dan een salade bij de BBQ? Marineer wat (kastanje)champignons en serveer deze gegrilde champignons zo van de barbecue.

Gegrilde mais
Bijgerecht

Gegrilde mais; lekker van de BBQ!

Gegrilde mais! Ook groente kun je grillen! Even voorkoken en dan op de barbecue! Zo geef je de mais een heerlijke, rokerige, grillsmaak mee!

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

barbecue recepten
Specials

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

verse groenten

Groenten

Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!

Tags: Groente
DeelPin11VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk
Kookschool

Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?

Cajun kruiden mix
Kookschool

Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

De perfecte ovenschotel; Zo bouw je die op
Kookschool

Zo bouw je de perfecte ovenschotel op: praktische tips en slimme lagen

steak op de barbecue
Kookschool

Steak op de barbecue? Welke steak kies jij?

sla wassen
Kookschool

Sla wassen: verse kroppen gebruiken in plaats van zakjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen
  • Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!