Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

De banaan als anti-kater middel

Hoofdpijn, misselijk…oftewel een kater !! De banaan beschikt over een aantal eigenschappen die je kunnen helpen sneller van je kater af te komen.

0 5.297

De banaan als anti-kater middel – Ik denk dat we het bijna allemaal wel eens ervaren hebben, een avondje flink doorzakken en de volgende ochtend wakker worden met het gevoel alsof je door een vrachtwagen bent overreden. Hoofdpijn, misselijk en je vooral heel slap en ellendig voelen. Er bestaat geen twijfel, de wel bekende kater heeft je gevonden. Helaas is dat de prijs die betaald moet worden voor een avondje met iets teveel alcohol.

Wat is een kater ??

Een kater is een reactie op het drinken van meer alcohol dan goed voor je is; alcohol werkt vochtafdrijvend wat maakt dat je eigenlijk een vorm van uitdrogingsverschijnselen krijgt. Daarnaast verlies je vooral door het vele plassen belangrijke voedingsstoffen. Een kater veroorzaakt vrijwel altijd een kaliumtekort wat zorgt voor het gevoel van algehele malaise en daarnaast blijft je hoofd maar bonken.

Banaan als anti-kater middel

De banaan beschikt over een aantal eigenschappen die je kunnen helpen sneller van je kater af te komen;

  • Bananen hebben van nature een zuurremmende werking, dit brengt je maag tot rust en verminderd je misselijkheid.
  • Doordat een banaan voor 70% uit water bestaat helpt het mee je lichaam weer te hydrateren.
  • Een banaan bevat veel suiker, wel 3 verschillende soorten; fructose, sucrose en glucose. Deze suikers zorgen voor een flinke energieboost waardoor je je sneller weer beter zult voelen.
  • Bananen bevatten veel kalium. Kalium helpt bij het verwijderen van afvalstoffen (lees;alcohol) uit ons lichaam. Daarnaast helpt het de juiste vochtbalans te behouden.

Dus ben je toch op dat ene feestje terecht gekomen, heb je flink carnaval gevierd of is oudejaarsavond een beetje uit de hand gelopen en heb je toch meer alcohol genuttigd dan je bedoeling was dan kan een banaan je de volgende morgen weer een beetje op de been helpen.

Wij hebben voor jou alvast wat heerlijke ontbijtjes met banaan op een rijtje gezet; begin na je feestavond je dag met één van deze ontbijtjes en geef jezelf hiermee een flinke boost.

Uiteraard is de banaan geen wondermiddel maar slechts een hulpmiddel, wil je de kater voorblijven dan is geen alcohol of alcohol met mate een betere oplossing.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer