Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

De perfecte omelet bakken doe je zo

Hét basisrecept

Redactie door Redactie
in Kookschool
0
omelet bakken

De perfecte omelet bakken doe je zo (omelet naturel) – Niets lekkerder dan een verse gebakken omelet die nog heerlijk zacht van binnen is. Zowel als ontbijt én lunch is omelet altijd een goed idee.

De basis van een goede omelet

De basis voor alle omeletten is een mengsel van meerdere eieren en room. Het bakken van een omelet lijkt heel eenvoudig, maar dit valt in de praktijk best tegen. De perfecte omelet is goudgeel van buiten, heeft de vorm van een halve maand en is zacht (baveux) van binnen. Ook is een goede omelet niet heel dun, maar vrij dik. Hierdoor kan de binnenkant ook lekker zacht zijn. Het bakken van een goede omelet is iets wat je goed onder de knie krijgt als je onderstaande stappen goed volgt en het vaak oefent. Maak dus regelmatig een uitgebreid ontbijt voor je geliefde waarbij je een lekkere omelet bakt. Varieer met allerlei soorten omelet zodat je elke keer een goede reden hebt om een omelet te bakken  (en dus te oefenen) en te eten.

Omelet bakken? Ook de pan is van belang!

Voor het maken van een goede omelet is het belangrijk dat je een hele schone pan gebruikt. Anders gaat de omelet snel vastplakken aan je pan. Ook is het belangrijk dat de bodem van de pan helemaal glad is en geen vormpjes of bobbels heeft. Er zijn speciale pannen te koop voor het bakken van omeletten. Dit is echter alleen nodig of leuk om aan te schaffen als je vaker dan één keer per week een omelet bakt.

Soorten omeletten:

Er bestaan heel veel verschillende variaties op de basis omelet. Leef je uit en varieer er op los. Soorten omeletten zijn:

  • Omelet met asperges. Een omelet met kervel en aspergepunten.
  • Omelet met champignons. Dit is een omelet waarbij 4 of 5 champignons in dunne plakjes zijn gesneden en vooraf licht zijn aangebakken in wat boter. Vervolgens giet je hier het omeletmengsel overheen en bak je de omelet af.
  • Omelet met garnalen. Hierbij bak je eerst een basis omelet die je vervolgens na het bakken insnijd en vult met garnalen.
  • Omelet met fijne kruiden. Voeg voor het bakken aan het omeletmengsel fijngesneden verse kruiden toe zoals peterselie, dragon, kervel en bieslook.
  • Omelet met kaas. Dit is een omelet waarbij je fijn geraspte kaas toevoegt aan het omeletmengsel. Lekkere kaassoorten hiervoor zijn Parmezaan of gruyère. Maar uiteraard kan gewone belegen kaas ook.
  • Omelet met ham. Snijd de ham in dunne reepjes en bak deze eerst kort aan in de pan. Giet hier vervolgens het omeletmengsel overheen en bak de omelet af.
omelet recepten

Omelet recepten; van basis tot luxe varianten

Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.

De perfecte omelet bakken doe je zo ( omelette naturel )

Porties: 1 omelet
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 50 ml. room
  • klontje boter
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een omelet:

Breek de eieren in een kom of maatbeker en voeg het room toe.

Voeg wat peper en zout toe en klop met een garde goed door elkaar.

Verhit in een koekenpan het klontje boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je het eimengsel toe.

Blijf nu voortdurende met de pan schudden zodat het ei niet aan de pan kan gaan vast plakken. Help hierbij door met een spatel het eimengsel heen en weer te bewegen.

Wanneer de omelet een beetje begint te garen probeer je het eimengsel naar één kant van de pan te verplaatsen, zodat een half ronde maan vorm ontstaat. De omelet is gaar als de buitenzijde mooi goudbruin is en hij aan de binnenzijde nog lekker zacht is.

Tafel lekker !!

DeelPin38TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vlees invriezen
Kookschool

Vlees invriezen? Slim! Zo doe je het goed

Kalfsbouillon
Kookschool

Maak krachtige kalfsbouillon zonder pakjes of potjes

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Zo maak je kippenvleugeltjes klaar: 6 manieren

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!