• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

De perfecte omelet bakken doe je zo

Hét basisrecept

Anna door Anna
in Kookschool
0
0
omelet bakken

De perfecte omelet bakken doe je zo (omelet naturel) – Niets lekkerder dan een verse gebakken omelet die nog heerlijk zacht van binnen is. Zowel als ontbijt én lunch is omelet altijd een goed idee.

De basis van een goede omelet

De basis voor alle omeletten is een mengsel van meerdere eieren en room. Het bakken van een omelet lijkt heel eenvoudig, maar dit valt in de praktijk best tegen. De perfecte omelet is goudgeel van buiten, heeft de vorm van een halve maand en is zacht (baveux) van binnen. Ook is een goede omelet niet heel dun, maar vrij dik. Hierdoor kan de binnenkant ook lekker zacht zijn. Het bakken van een goede omelet is iets wat je goed onder de knie krijgt als je onderstaande stappen goed volgt en het vaak oefent. Maak dus regelmatig een uitgebreid ontbijt voor je geliefde waarbij je een lekkere omelet bakt. Varieer met allerlei soorten omelet zodat je elke keer een goede reden hebt om een omelet te bakken  (en dus te oefenen) en te eten.

Omelet bakken? Ook de pan is van belang!

Voor het maken van een goede omelet is het belangrijk dat je een hele schone pan gebruikt. Anders gaat de omelet snel vastplakken aan je pan. Ook is het belangrijk dat de bodem van de pan helemaal glad is en geen vormpjes of bobbels heeft. Er zijn speciale pannen te koop voor het bakken van omeletten. Dit is echter alleen nodig of leuk om aan te schaffen als je vaker dan één keer per week een omelet bakt.

Soorten omeletten:

Er bestaan heel veel verschillende variaties op de basis omelet. Leef je uit en varieer er op los. Soorten omeletten zijn:

  • Omelet met asperges. Een omelet met kervel en aspergepunten.
  • Omelet met champignons. Dit is een omelet waarbij 4 of 5 champignons in dunne plakjes zijn gesneden en vooraf licht zijn aangebakken in wat boter. Vervolgens giet je hier het omeletmengsel overheen en bak je de omelet af.
  • Omelet met garnalen. Hierbij bak je eerst een basis omelet die je vervolgens na het bakken insnijd en vult met garnalen.
  • Omelet met fijne kruiden. Voeg voor het bakken aan het omeletmengsel fijngesneden verse kruiden toe zoals peterselie, dragon, kervel en bieslook.
  • Omelet met kaas. Dit is een omelet waarbij je fijn geraspte kaas toevoegt aan het omeletmengsel. Lekkere kaassoorten hiervoor zijn Parmezaan of gruyère. Maar uiteraard kan gewone belegen kaas ook.
  • Omelet met ham. Snijd de ham in dunne reepjes en bak deze eerst kort aan in de pan. Giet hier vervolgens het omeletmengsel overheen en bak de omelet af.
omelet recepten

Omelet recepten; van basis tot luxe versies

Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

De perfecte omelet bakken doe je zo ( omelette naturel )

Porties: 1 omelet
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 50 ml. room
  • klontje boter
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een omelet:

Breek de eieren in een kom of maatbeker en voeg het room toe.

Voeg wat peper en zout toe en klop met een garde goed door elkaar.

Verhit in een koekenpan het klontje boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je het eimengsel toe.

Blijf nu voortdurende met de pan schudden zodat het ei niet aan de pan kan gaan vast plakken. Help hierbij door met een spatel het eimengsel heen en weer te bewegen.

Wanneer de omelet een beetje begint te garen probeer je het eimengsel naar één kant van de pan te verplaatsen, zodat een half ronde maan vorm ontstaat. De omelet is gaar als de buitenzijde mooi goudbruin is en hij aan de binnenzijde nog lekker zacht is.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin27Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

Morbier
Kookschool

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken
Kookschool

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Zachte broodjes bakken
Brood

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken
Kookschool

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Drumsticks marineren
Kookschool

Drumsticks marineren, zo geef je ze meer smaak!

Aardappelsalade maken
Kookschool

Aardappelsalade maken; de handigste tips en ideeën!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen