Recepten om zelf te maken



De R van Mosselen – Een pracht van een seizoen

De R van Mosselen – Een pracht van een seizoen

Mosselen zijn er volop wanneer de “R in de maand zit” Van september t/m april kun jij genieten van een goed bordje mosselen. En echt, wat we ook proberen…. puur zijn ze het allerlekkerst. Een pannetje mosselen, frietjes, sausjes, een salade, een wijntje erbij…. Bourgondischer kan het niet! Het is niet alleen de ideale maaltijd als je met z’n tweetjes bent (zet dan ook een kaarsje op tafel) maar ook als je gasten krijgt. Een pan mosselen is zo gemaakt en met de verschillende bijgerechten presenteer je een gezellig volle tafel aan je gasten. Sfeer gegarandeerd!

Hier delen we onze tips, onze recepten en onze ervaring met Zeeuwse mosselen. We leggen je uit wat Zeeuwse mosselen zijn, hoe je er mee omgaat, hoe je ze bewaart, maar ook het basisrecept en diverse varianten. We geven je tips voor een lekker wijntje bij de mosselen en laten je meegenieten van de lekkerste culinaire creaties. Allemaal met……. MOSSELEN!

Zeeuwse mosselen, dit moet je weten.

Wel eens een slikmossel tegen gekomen? Dat is de afknapper voor elke mosselliefhebber. En daarom is het goed om het nodige te weten bij de aankoop, bereiding en consumptie van mosselen. Het voorkomt vervelende zaken, maar tegelijkertijd wuiven we die “bezwaren” weer weg. De Zeeuwse mossel heeft zoveel goede en lekkere eigenschappen en ze zijn zo snel te bereiden dat we die pijnpuntjes snel weer vergeten.

expeditie_Yerseke_mosselen_mossel_seizoen_5175

In onderstaande artikelen kun je de nodige info lezen over mosselen.

Verse Mosselen, Close your eyes en tel tot tien

Jumbo mosselen beginnen ook als larven

Voor meer info over mosselen verwijzen we je graag door naar Het Nederlands Mosselbureau.

Lees en bekijk ook de verslagen van ons bezoek aan Yerseke in 2014 en 2015

Mosselen bereiden is simpel en snel

Het basisrecept

verse mosselen

Serveer de mosselen puur met frieten, sausjes, een salade en een bijpassende wijn.

Naar het basisrecept

Gegratineerd

geroosterde mosselen met bacon kruidenkorst oven

Gegratineerde mosselen is onbetwist de nummer 2 op de mosselen receptkaart.

Geroosterde mosselen met bacon en kruidenkorst

En er kan nog veel meer

En wat doe je als je toch een restje over hebt

Een grote pan mosselen, je maakt al snel iets teveel. Wat ga je doen met die restjes? Christien geeft volop tips om ook met die restjes mosselen creatief aan de slag te gaan. Nee, Zeeuwse mosselen gooien we niet in de vuilnisbak!

Verse Zeeuwse mosselen kopen

Hebben je kunnen overtuigen? Misschien was je al wel dol op mosselen. Koop ze bij de visspecialist of de supermarkt, maar we hebben een nog betere tip. Bestel ze bij Chris. ’s morgens gaat hij mosselen vissen en ’s middags verstuurd hij jouw verse mosselen via zijn webshop, rechtstreeks uit Yerseke.

Verse Mosselen bestellen
Meer over vergelijkbare onderwerpen
mosselennazomervisZeeland

Koken van het seizoen



Je las: De R van Mosselen – Een pracht van een seizoen

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*