Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

De R van Mosselen – Een pracht van een seizoen

Mosselen, zo uit Zeeland. Met Zeeuwse mosselen zet je in no-time iets lekkers op tafel. Hier vind je heel veel info over de Zeeuwse mosselen incl. recepten.

0 5.529

De R van Mosselen – Een pracht van een seizoen – Mosselen zijn er volop wanneer de “R in de maand zit” Van september t/m april kun jij genieten van een goed bordje mosselen. En echt, wat we ook proberen…. puur zijn ze het allerlekkerst. Een pannetje mosselen, frietjes, sausjes, een salade, een wijntje erbij…. Bourgondischer kan het niet! Het is niet alleen de ideale maaltijd als je met z’n tweetjes bent ( zet dan ook een kaarsje op tafel ?) maar ook als je gasten krijgt. Een pan mosselen is zo gemaakt en met de verschillende bijgerechten presenteer je een gezellig volle tafel aan je gasten. Sfeer gegarandeerd!

Hier delen we onze tips, onze recepten en onze ervaring met Zeeuwse mosselen. We leggen je uit wat Zeeuwse mosselen zijn, hoe je er mee omgaat, hoe je ze bewaart, maar ook het basisrecept en diverse varianten. We geven je tips voor een lekker wijntje bij de mosselen en laten je meegenieten van de lekkerste culinaire creaties. Allemaal met……. MOSSELEN!


Zeeuwse mosselen, dit moet je weten.

expeditie_Yerseke_mosselen_mossel_seizoen_5175

Wel eens een slikmossel tegen gekomen? Dat is de afknapper voor elke mosselliefhebber. En daarom is het goed om het nodige te weten bij de aankoop, bereiding en consumptie van mosselen. Het voorkomt vervelende zaken, maar tegelijkertijd wuiven we die “bezwaren” weer weg. De Zeeuwse mossel heeft zoveel goede en lekkere eigenschappen en ze zijn zo snel te bereiden dat we die pijnpuntjes snel weer vergeten.

In onderstaande artikelen kun je de nodige info lezen over mosselen.

Verse Mosselen, Close your eyes en tel tot tien en Jumbo mosselen beginnen ook als larven

Voor meer info over mosselen verwijzen we je graag door naar Het Nederlands Mosselbureau.

Lees en bekijk ook de verslagen van ons bezoek aan Yerseke in 2014 en 2015 en in juni 2017 gingen we mee naar de Waddenzee

Mosselen bereiden is simpel en snel

verse mosselenHet basisrecept

Serveer de mosselen puur met frieten, sausjes, een salade en een bijpassende wijn.

Naar het basisrecept

Gegratineerd

Gegratineerde mosselen is onbetwist de nummer 2 op de mosselen receptkaart.

Geroosterde mosselen met bacon en kruidenkorst

En er kan nog veel meer

mosselen-saffraansaus

Probeer ook eens:

Mosselen met blond bier en gerookt spek

Mosselen met appel en kerrie

Mosselen met een saffraansausje

Italiaanse pasta met mosselen

Bouillabaisse

4 x hapjes met mosselen

Mosselen uit de wok

Mosselen op z’n Aziatisch

Mosselen uit de tajine

Mosselrisotto

En wat doe je als je toch een restje over hebt

Mosselen broodje

Een grote pan mosselen, je maakt al snel iets teveel. Wat ga je doen met die restjes? Christien geeft volop tips om ook met die restjes mosselen creatief aan de slag te gaan. Nee, Zeeuwse mosselen gooien we niet in de vuilnisbak!

Diverse tips om restjes mosselen te verwerken

Recept: Smørrebrødbroodje met mosselen, spinazie en roerei

Verse Zeeuwse mosselen kopen

Hebben je kunnen overtuigen? Misschien was je al wel dol op mosselen. Koop ze bij de visspecialist of de supermarkt, maar we hebben een nog betere tip. Bestel ze bij Chris. ‘s morgens gaat hij mosselen vissen en ‘s middags verstuurd hij jouw verse mosselen via zijn webshop, rechtstreeks uit Yerseke.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer