• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

door Connie Derks
in Kookschool
hele kip delen
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Een hele kip snijden in acht delen – Heerlijk zo’n vers kippetje van de poelier, maar hoe snij ik die in stukken. Dit wordt maar al te vaak als lastig gezien maar het valt echt wel mee. Een voorwaarde is dat je een goed scherp mes hebt. Het snijden heeft een bepaalde logica want wanneer je voelt op de te snijden plekken kun je voelen waar je het beste kunt snijden. Dit klinkt natuurlijk een beetje als abacadabra maar als je de stappen volgt snap je wat ik bedoel.

Een hele kip snijden in acht delen

Een kip snij je meestal in 8 stukken:

  • 2 kipfilets
  • 2 drumsticks
  • 2 dijen
  • 2 vleugels

Vlinderen

Eerst vlinder je de kip. Dit betekent dat je de kip openklapt . Deze heeft dan een beetje weg van een vlinder. Deze techniek wordt vaak gebruikt om kip te garen in de oven. Door de kip op deze manier te vormen liggen de filets in het midden en drogen deze minder snel uit. Leg hiervoor de kip met de borst / filet kant naar onderen. Voel waar de ruggengraat zit en snij hier met een scherp mes doorheen. Je zou hiervoor ook een goede schaar kunnen gebruiken als je dit makkelijker vindt. Draai nu de kip en duw deze met lichte kracht plat. Je zal een knak horen. Draai de bouten zo dat de dikke kant naar buiten zit.

hele kip snijden
kip vlinderen
hele kip delen

In stukken snijden

Vanuit de vlinder positie is het vrij makkelijk om de kip verder in stukken te snijden.

Snij de kip eerst doormidden door midden tussen de kipfilets te snijden. Tussen de kipfilet zit een scherp stukje kraakbeen dit mag je voorzichtig wegsnijden.

Daarna snijden we de vleugel eraf. Dit doe je door deze op te tillen en goed te kijken waar het vel het meest op spanning komt te staan. Zet daar het mes tegenaan en snij door.

Bij de poten gaat het bijna hetzelfde. Til de poot op en zet het mes tegen het vel, snij zo ver mogelijk door tot je weerstand voelt. Knik de poot daarna om en snij door het kraakbeen heen.

Neem nu de kippenpoot en beweeg de beide delen. Waar de beweging zit zit het kraakbeen hier moet je snijden.

Dan de kipfilet, snij voorzichtig langs de botjes af tot je een mooie filet hebt. Haal het vel er van af.

De resten die je over hebt zijn ideaal om een lekkere soep of saus mee te maken dus gooi deze niet weg.

Tags: VleesVlees - Kip

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Rookworst - ingrediënten
Kookschool

Rookworst; Slagersrookworst is het lekkerst

sinaasappelmarinade voor stoofvlees
Marinade

Sinaasappelmarinade voor stoofvlees

crispy chicken recept krokante kippendijen
Hapjes

Crispy Chicken; Krokant gebakken kippendijen

Rosbief uit de oven
Specials

Rosbief uit de oven met stroganoffsaus

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen