• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookschool

Eieren pocheren; Makkelijker dan je misschien denkt

0
eieren pocheren recept

Eieren pocheren: Een gepocheerd ei is een ei wat je zonder schil gaart in water van 90 graden, dus net tegen de kook aan. Hoe pocheer je een ei precies en wat zijn de voordelen van een ei pocheren? En is ei pocheren moeilijk? Allemaal vragen die je vaak hoort als het over eieren pocheren gaat. Wanneer je een ei pocheert blijft de structuur van het ei ( zowel van het eiwit als van het eigeel ) veel zachter dan bij een gekookt ei. Ook blijft het ei zelf veel smeuïger als je het pocheert, wat een heerlijke toevoeging is in veel gerechten.

Het is helemaal niet moeilijk, als je de te nemen stappen maar netjes volgt

Wanneer je het eenmaal een keer hebt gedaan, zal je zien dat je het veel vaker gaat doen omdat het zo makkelijk is. Eieren pocheren vraagt wel iets meer tijd en handelingen dan het koken van een ei. Zorg ook dat je deze tijd rustig neemt, dan mislukt het zeker niet. Een ei pocheren kun je heel goed een paar uur van te voren doen. Pocheer het ei en bewaar het vervolgens in koud water. Wanneer je het gepocheerde ei nodig hebt verwarm je een pan met water tot 90 graden en leg je het gepocheerde ei heel voorzichtig terug in het water. Doe dit gedurende 1 minuut en haal het ei weer voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Dep het ei droog met en keukenpapiertje en bestrooi naar smaak met wat zout en peper.

Let op dat je maar 1 ei per keer pocheert. Wanneer je ze weer gaat opwarmen kun je er wel meerdere tegelijk in het water doen.

Eieren pocheren doe je zo:

Benodigdheden:

  • Zoveel eieren als je wilt pocheren
  • 1 liter water
  • 100 ml natuurazijn
  • een pan
  • een schuimspaan
eieren pocheren 1
Stap 1: Zet een pan met 1 liter water en 100 ml natuur azijn op het vuur en breng aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur gelijk uit.
eieren pocheren 2
Stap 2: Breek het ei voorzichtig open in een soeplepel en laat heet langzaam in het water zaken. Kantel dan de soeplepel zodat het ei in het water ligt.
eieren pocheren 3
Stap 3: Laat het ei 2 minuten in het water liggen.
eieren pocheren 4
Stap 4: Draai met een schuimspaan heel voorzichtig het ei om. Doordat de bodem van de pan heter is dan het water gaart het ei zo gelijkmatiger. Laat het ei nog 2 minuten andersom garen. Doe dit nog 4 minuten als je een veel harder ei wilt.
eieren pocheren 5
Stap 5: Haal het gepocheerde ei heel voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Spoel het ei heel voorzichtig af door het even in een bakje met warm water te leggen, zo verdwijnt de azijn smaak. Dep daarna droog met keukenpapier en snijd eventueel de lelijke randen heel voorzichtig nog iets bij met een mesje en serveer direct. Bestrooi naar smaak met zout en en peper.

 

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Gebakken rijst met ei

    Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Het perfecte roerei maken

    Het perfecte roerei maken

  • Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick

  • Klassieke eiersaus

    Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

  • Uitsmijter

    Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Pannenkoek met gist naar oma’s recept

    Pannenkoek met gist naar oma’s recept

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.