Eieren pocheren: Een gepocheerd ei is een ei wat je zonder schil gaart in water van 90 graden, dus net tegen de kook aan. Hoe pocheer je een ei precies en wat zijn de voordelen van een ei pocheren? En is ei pocheren moeilijk? Allemaal vragen die je vaak hoort als het over eieren pocheren gaat. Wanneer je een ei pocheert blijft de structuur van het ei ( zowel van het eiwit als van het eigeel ) veel zachter dan bij een gekookt ei. Ook blijft het ei zelf veel smeuïger als je het pocheert, wat een heerlijke toevoeging is in veel gerechten.
Het is helemaal niet moeilijk, als je de te nemen stappen maar netjes volgt
Wanneer je het eenmaal een keer hebt gedaan, zal je zien dat je het veel vaker gaat doen omdat het zo makkelijk is. Eieren pocheren vraagt wel iets meer tijd en handelingen dan het koken van een ei. Zorg ook dat je deze tijd rustig neemt, dan mislukt het zeker niet. Een ei pocheren kun je heel goed een paar uur van te voren doen. Pocheer het ei en bewaar het vervolgens in koud water. Wanneer je het gepocheerde ei nodig hebt verwarm je een pan met water tot 90 graden en leg je het gepocheerde ei heel voorzichtig terug in het water. Doe dit gedurende 1 minuut en haal het ei weer voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Dep het ei droog met en keukenpapiertje en bestrooi naar smaak met wat zout en peper.
Let op dat je maar 1 ei per keer pocheert. Wanneer je ze weer gaat opwarmen kun je er wel meerdere tegelijk in het water doen.
Eieren pocheren doe je zo:
Benodigdheden:
- Zoveel eieren als je wilt pocheren
- 1 liter water
- 100 ml natuurazijn
- een pan
- een schuimspaan




