• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Eieren pocheren; Makkelijker dan je misschien denkt

door Anna Kaptein
in Kookschool
0
0
eieren pocheren recept

Eieren pocheren: Een gepocheerd ei is een ei wat je zonder schil gaart in water van 90 graden, dus net tegen de kook aan. Hoe pocheer je een ei precies en wat zijn de voordelen van een ei pocheren? En is ei pocheren moeilijk? Allemaal vragen die je vaak hoort als het over eieren pocheren gaat. Wanneer je een ei pocheert blijft de structuur van het ei ( zowel van het eiwit als van het eigeel ) veel zachter dan bij een gekookt ei. Ook blijft het ei zelf veel smeuïger als je het pocheert, wat een heerlijke toevoeging is in veel gerechten.

Het is helemaal niet moeilijk, als je de te nemen stappen maar netjes volgt

Wanneer je het eenmaal een keer hebt gedaan, zal je zien dat je het veel vaker gaat doen omdat het zo makkelijk is. Eieren pocheren vraagt wel iets meer tijd en handelingen dan het koken van een ei. Zorg ook dat je deze tijd rustig neemt, dan mislukt het zeker niet. Een ei pocheren kun je heel goed een paar uur van te voren doen. Pocheer het ei en bewaar het vervolgens in koud water. Wanneer je het gepocheerde ei nodig hebt verwarm je een pan met water tot 90 graden en leg je het gepocheerde ei heel voorzichtig terug in het water. Doe dit gedurende 1 minuut en haal het ei weer voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Dep het ei droog met en keukenpapiertje en bestrooi naar smaak met wat zout en peper.

Let op dat je maar 1 ei per keer pocheert. Wanneer je ze weer gaat opwarmen kun je er wel meerdere tegelijk in het water doen.

Eieren pocheren doe je zo:

Benodigdheden:

  • Zoveel eieren als je wilt pocheren
  • 1 liter water
  • 100 ml natuurazijn
  • een pan
  • een schuimspaan
Stap 1: Zet een pan met 1 liter water en 100 ml natuur azijn op het vuur en breng aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur gelijk uit.
Stap 2: Breek het ei voorzichtig open in een soeplepel en laat heet langzaam in het water zaken. Kantel dan de soeplepel zodat het ei in het water ligt.
Stap 3: Laat het ei 2 minuten in het water liggen.
Stap 4: Draai met een schuimspaan heel voorzichtig het ei om. Doordat de bodem van de pan heter is dan het water gaart het ei zo gelijkmatiger. Laat het ei nog 2 minuten andersom garen. Doe dit nog 4 minuten als je een veel harder ei wilt.
Stap 5: Haal het gepocheerde ei heel voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Spoel het ei heel voorzichtig af door het even in een bakje met warm water te leggen, zo verdwijnt de azijn smaak. Dep daarna droog met keukenpapier en snijd eventueel de lelijke randen heel voorzichtig nog iets bij met een mesje en serveer direct. Bestrooi naar smaak met zout en en peper.

 

Tags: Eieren informatief
DeelPin33Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

eiwit opkloppen
Kookschool

Eiwit opkloppen tips en tricks

Eieren kopen en bewaren
Kookschool

Eieren kopen en bewaren. Waar let je op?

Functie van een ei
Kookschool

Een ei is super veelzijdig; Ontdek het hier

eieren in beslag
Kookschool

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

ei vers check
Kookschool

Hoe weet je of een ei vers is? De ei vers check!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Een gegrilde hamburger op een broodje met daarop een schijf ananas bedolven onder gesmolten kaas, dat mag een broodje hamburger...

Lees verder
Zoetzure linten van komkommer en wortel

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Handige kooktips

schuimomelet
Kookschool

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Een luxe en luchtige uitvoering maken van een omelet? Probeer dan eens de schuimomelet! Zowel in hartige als in zoete...

Lees verder
Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

boter klaren of geklaarde boter maken

Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen