Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

French dressing; Basisrecept met foto-instructies

0 217

French dressing is een veel voorkomende dressing voor een salade. We hebben het dan over een dressing op basis van olie en azijn. De verhouding is altijd 3 delen olie en 1 deel azijn. French dressing is op zichzelf al heerlijk in allerlei ( rauwkost ) salades.

Maar French dressing is ook de basis dressing voor allerlei andere dressings door de toevoeging van ingrediënten.

Variaties op de French dressing zijn bijvoorbeeld:

  • De ei dressing, door hardgekookt ei toe te voegen. Deze dressing is erg lekker bij vissalades en gemengde salades.
  • De kaasdressing, door een zachte blauwe schimmelkaas toe te voegen. Deze dressing is erg lekker bij salades met groenten.
  • De Cumberland dressing, door rode aalbessengelei toe te voegen. Deze dressing is erg lekker bij gemengde salades mét of bij wild.
  • En als laatste de Italiaanse dressing, hierbij gebruik je olijfolie en rode wijnazijn in plaats van zonnebloemolie en gewone azijn.

De verhouding is altijd 3 delen olie en 1 deel azijn.


French dressing

Ingrediënten voor 2 dl French dressing

  • 50 ml azijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 10 gram heel fijn gesnipperde ui
  • 3 gram heel fijngehakte peterselie
  • halve theelepel mosterd
  • halve theelepel worcestersaus
  • zout en peper

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer