Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gebakken aardappels, zonder blancheren

Perfect gebakken aardappels zonder ze te blancheren of voor te koken. Het is een eenvoudige techniek die je jezelf gewoon even aan moet leren.

0 244

Gebakken aardappels, zonder blancheren – Gebakken aardappelen wie is er niet gek op. Vaak wordt er voor het gemak een zakje al dan niet gekruide krieltjes gekocht en gebakken. Maar probeer deze manier van aardappels bakken ook eens. Het is anders dan je waarschijnlijk gewoon bent maar o zo lekker. In de tijd dat je vlees en je groenten klaar zijn, zijn ook je aardappels gaar.

Rauwe aardappels bakken

De geschilde aardappel wordt in dunne plakjes gesneden en in een grote pan in een beetje boter met olie gaar gebakken. In het begin gaat de deksel op de pan om eerst een beetje te garen. Het korstje wat deze aardappels hebben is zo lekker dat moet je echt eens geprobeerd hebben. En zo heel veel werk is het eigenlijk helemaal niet.

Gebakken aardappels? Neem vastkokende aardappelen!

Voor deze bereiding heb je stevige aardappels nodig, vastkokend dus. Wanneer je de bloemige versie neemt vallen deze uit elkaar en heb je een prakje in plaats van schijfjes. Met voorgekookte aardappels kun je nog wel eens vals spelen en bloemige aardappels nemen. Wat ik trouwens best vaak doe omdat ik de structuur van bloemige aardappels lekkerder vind en ze een heel ander korstje krijgen dan de vastkokende soort. En ja omdat we vaker bloemig aardappels eten heb ik deze ook vaker over om te bakken de volgende dag. Maar als je ze rauw bakt moet je dus echt de vastkoker hebben.


Gebakken aardappels, zonder blancheren

Bijgerecht voor 4 personen

  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 25 gram boter
  • 25 gram olie
  • Zout

Schil en was de aardappels. Snij ze in zeer dunne plakjes en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm een grote koekenpan met deksel en verhit hierin de olie met de boter. Doe de aardappels in een gelijke laag in de pan en leg de deksel er op. Zet het vuur op middelhoog. Kijk na 5 minuten en schep de aardappelen om. Leg de deksel er weer op en herhaal dit na 5 minuten. Laat de deksel er nu af en zet het vuur hoog. Bak onder regelmatig omscheppen de aardappels goudbruin en gaar. Bestrooi naar smaak met zout en serveer.

Tafel lekker!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer