• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 8, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Gegrilde paprika uit een pot? Echt niet! Lekker zelf doen

zelf gegrilde paprika's zijn een enorme smaakverrijking als je ze gebruikt in soepen en pastasauzen

door Redactie
in Kookschool
0
1
Gegrilde paprika

Gegrilde paprika’s zijn vooral bekend uit een pot. Zo zonde! Want verse, gegrilde paprika’s zijn echt veel lekkerder. Het is zo’n alledaags keukentrucje dat je onder de knie moet hebben. Als je eenmaal weet hoe geweldig zelf gegrilde paprika smaakt wil je niet meer anders. Ze zijn verrukkelijk in een salade of op een broodje, maar ze kunnen ook perfect bij een vis- of vleesgerecht. Ze zijn ook heerlijk bij een barbecue of gourmet. Het grillen geeft de smaak van de paprika een enorme boost. Kies zelf of je voor rode -, gele-, groene- of oranje paprika’s gaat.

Als je eenmaal weet hoe geweldig zelf gegrilde paprika smaakt wil je niet meer anders.

Een smaakverrijking

Gegrilde paprika uit een pot is vaak wat zurig van smaak terwijl de homemade versie heerlijk zacht van smaak is. Deze zelf gegrilde paprika’s zijn een enorme smaakverrijking als je ze gebruikt in soepen en pastasauzen. Gebruik ze ook eens voor een echte paprikasaus. Je zult ervaren dat deze veel intenser van smaak wordt.

Meer met paprika

De paprika is een zomergroente. Natuurlijk zijn ze er het hele jaar, maar in de wintermaanden worden ze geïmporteerd. Vooral de Hollandse paprika die dus in de zomer verkrijgbaar is zit vol smaak. Te vaak worden ze alleen gebruikt om kleur in gerechten te krijgen. Even in reepjes snijden en meebakken. Dat doen we allemaal. Maar de echte smaak van paprika komt pas naar boven als je voor een echte bereiding gaat. Ontdek het en je zult de paprika nog meer gaan waarderen dan je ooit deed. En naast dat ze lekker zijn hoeven we je natuurlijk niet te vertellen dat het ook nog eens heel gezond eten is. Paprika’s zijn rijk aan vitamine C en foliumzuur.

Paprika

Paprika, in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Gegrilde paprika maak je zo:

  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Was de paprika’s en snijd ze in vieren. Haal de kern eruit en verwijder de pitjes.
  • Leg de paprika’s met de buitenkant naar boven op een rooster of in een vuurvaste schaal.
  • Zet de paprika 10 minuten in de voorverwarmde oven of tot dat de buitenkant van de paprika’s zwart begint te worden.
  • Haal de paprika’s uit de oven en trek het velletje eraf.
  • Als de paprika’s lang genoeg in de oven zijn geweest (en het velletje zwart is) moet dit erg makkelijk gaan. Gaat dit moeilijker dan kun je ze met de buitenkant naar onderen even in een stoompan los stomen.
  • Snij de gegrilde paprika in repen en serveer bijvoorbeeld in een salade.
rode paprika
paprika grillen
Gegrilde paprika

Tip: Verrukkelijke saus met gegrilde paprika

Pureer een kwart gegrilde paprika met 2 theelepels grove mosterd, 1 theelepel verse dille, 1 theelepel bieslook. Pers er een knoflookteentje boven uit meng met 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie en 1 eetlepel mayonaise. Breng op smaak met een snufje (zee)zout, zwarte peper en een paar druppels citroensap.

Deze saus van gegrilde paprika is heerlijk als dressing op een salade, maar smaakt ook perfect bij een vers gebakken visje of een eitje.

Probeer ook eens deze soep van gegrilde paprika

Tags: Groente
DeelPin297Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Appenzeller
Kookschool

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels
Kookschool

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

geitenkaas fenegriek
Kookschool

Geitenkaas met fenegriek van de Blije Geit

ijs maken - roomijs - sorbetijs
Kookschool

IJs maken; tips en recepten voor een verkoelende zomer

Garnalen in limoen-pepermarinade
Kookschool

Marineren; dat voegt iets toe aan je product!

Runderspareribs
Kookschool

Runderspareribs: de andere spareribs

Comté
Kookschool

Comté; De koning onder de bergkazen

Reacties 1

  1. Yvonne says:
    8 jaar geleden

    Wow, wat ziet dat er lekker uit zeg, ga ik zeker maken, heb gisteren zelf paprika´s geroosterd en daarna kwam ik op dit recept, toppie dus.
    groet, Yvonne

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen