Gegrilde paprika’s zijn vooral bekend uit een pot. Zo zonde! Want verse, gegrilde paprika’s zijn echt veel lekkerder. Het is zo’n alledaags keukentrucje dat je onder de knie moet hebben. Als je eenmaal weet hoe geweldig zelf gegrilde paprika smaakt wil je niet meer anders. Ze zijn verrukkelijk in een salade of op een broodje, maar ze kunnen ook perfect bij een vis- of vleesgerecht. Ze zijn ook heerlijk bij een barbecue of gourmet. Het grillen geeft de smaak van de paprika een enorme boost. Kies zelf of je voor rode -, gele-, groene- of oranje paprika’s gaat.
Als je eenmaal weet hoe geweldig zelf gegrilde paprika smaakt wil je niet meer anders.
Een smaakverrijking
Gegrilde paprika uit een pot is vaak wat zurig van smaak terwijl de homemade versie heerlijk zacht van smaak is. Deze zelf gegrilde paprika’s zijn een enorme smaakverrijking als je ze gebruikt in soepen en pastasauzen. Gebruik ze ook eens voor een echte paprikasaus. Je zult ervaren dat deze veel intenser van smaak wordt.
Meer met paprika
De paprika is een zomergroente. Natuurlijk zijn ze er het hele jaar, maar in de wintermaanden worden ze geïmporteerd. Vooral de Hollandse paprika die dus in de zomer verkrijgbaar is zit vol smaak. Te vaak worden ze alleen gebruikt om kleur in gerechten te krijgen. Even in reepjes snijden en meebakken. Dat doen we allemaal. Maar de echte smaak van paprika komt pas naar boven als je voor een echte bereiding gaat. Ontdek het en je zult de paprika nog meer gaan waarderen dan je ooit deed. En naast dat ze lekker zijn hoeven we je natuurlijk niet te vertellen dat het ook nog eens heel gezond eten is. Paprika’s zijn rijk aan vitamine C en foliumzuur.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Gegrilde paprika maak je zo:
- Verwarm de oven voor op 230 °C.
- Was de paprika’s en snijd ze in vieren. Haal de kern eruit en verwijder de pitjes.
- Leg de paprika’s met de buitenkant naar boven op een rooster of in een vuurvaste schaal.
- Zet de paprika 10 minuten in de voorverwarmde oven of tot dat de buitenkant van de paprika’s zwart begint te worden.
- Haal de paprika’s uit de oven en trek het velletje eraf.
- Als de paprika’s lang genoeg in de oven zijn geweest (en het velletje zwart is) moet dit erg makkelijk gaan. Gaat dit moeilijker dan kun je ze met de buitenkant naar onderen even in een stoompan los stomen.
- Snij de gegrilde paprika in repen en serveer bijvoorbeeld in een salade.
Tip: Verrukkelijke saus met gegrilde paprika
Pureer een kwart gegrilde paprika met 2 theelepels grove mosterd, 1 theelepel verse dille, 1 theelepel bieslook. Pers er een knoflookteentje boven uit meng met 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie en 1 eetlepel mayonaise. Breng op smaak met een snufje (zee)zout, zwarte peper en een paar druppels citroensap.
Deze saus van gegrilde paprika is heerlijk als dressing op een salade, maar smaakt ook perfect bij een vers gebakken visje of een eitje.
Probeer ook eens deze soep van gegrilde paprika
Wow, wat ziet dat er lekker uit zeg, ga ik zeker maken, heb gisteren zelf paprika´s geroosterd en daarna kwam ik op dit recept, toppie dus.
groet, Yvonne