• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Gegrilde paprika uit een pot? Echt niet! Lekker zelf doen

zelf gegrilde paprika's zijn een enorme smaakverrijking als je ze gebruikt in soepen en pastasauzen

door Redactie
in Kookschool
0
1
Gegrilde paprika

Gegrilde paprika’s zijn vooral bekend uit een pot. Zo zonde! Want verse, gegrilde paprika’s zijn echt veel lekkerder. Het is zo’n alledaags keukentrucje dat je onder de knie moet hebben. Als je eenmaal weet hoe geweldig zelf gegrilde paprika smaakt wil je niet meer anders. Ze zijn verrukkelijk in een salade of op een broodje, maar ze kunnen ook perfect bij een vis- of vleesgerecht. Ze zijn ook heerlijk bij een barbecue of gourmet. Het grillen geeft de smaak van de paprika een enorme boost. Kies zelf of je voor rode -, gele-, groene- of oranje paprika’s gaat.

Als je eenmaal weet hoe geweldig zelf gegrilde paprika smaakt wil je niet meer anders.

Een smaakverrijking

Gegrilde paprika uit een pot is vaak wat zurig van smaak terwijl de homemade versie heerlijk zacht van smaak is. Deze zelf gegrilde paprika’s zijn een enorme smaakverrijking als je ze gebruikt in soepen en pastasauzen. Gebruik ze ook eens voor een echte paprikasaus. Je zult ervaren dat deze veel intenser van smaak wordt.

Meer met paprika

De paprika is een zomergroente. Natuurlijk zijn ze er het hele jaar, maar in de wintermaanden worden ze geïmporteerd. Vooral de Hollandse paprika die dus in de zomer verkrijgbaar is zit vol smaak. Te vaak worden ze alleen gebruikt om kleur in gerechten te krijgen. Even in reepjes snijden en meebakken. Dat doen we allemaal. Maar de echte smaak van paprika komt pas naar boven als je voor een echte bereiding gaat. Ontdek het en je zult de paprika nog meer gaan waarderen dan je ooit deed. En naast dat ze lekker zijn hoeven we je natuurlijk niet te vertellen dat het ook nog eens heel gezond eten is. Paprika’s zijn rijk aan vitamine C en foliumzuur.

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Gegrilde paprika maak je zo:

  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Was de paprika’s en snijd ze in vieren. Haal de kern eruit en verwijder de pitjes.
  • Leg de paprika’s met de buitenkant naar boven op een rooster of in een vuurvaste schaal.
  • Zet de paprika 10 minuten in de voorverwarmde oven of tot dat de buitenkant van de paprika’s zwart begint te worden.
  • Haal de paprika’s uit de oven en trek het velletje eraf.
  • Als de paprika’s lang genoeg in de oven zijn geweest (en het velletje zwart is) moet dit erg makkelijk gaan. Gaat dit moeilijker dan kun je ze met de buitenkant naar onderen even in een stoompan los stomen.
  • Snij de gegrilde paprika in repen en serveer bijvoorbeeld in een salade.
rode paprika
paprika grillen
Gegrilde paprika

Tip: Verrukkelijke saus met gegrilde paprika

Pureer een kwart gegrilde paprika met 2 theelepels grove mosterd, 1 theelepel verse dille, 1 theelepel bieslook. Pers er een knoflookteentje boven uit meng met 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie en 1 eetlepel mayonaise. Breng op smaak met een snufje (zee)zout, zwarte peper en een paar druppels citroensap.

Deze saus van gegrilde paprika is heerlijk als dressing op een salade, maar smaakt ook perfect bij een vers gebakken visje of een eitje.

Probeer ook eens deze soep van gegrilde paprika

DeelPin360Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spitskool met miso
Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; o, van zelf gesneden spitskool

Bloemkoolsalade
Salade

Bloemkoolsalade met Broccocress

Oesterzwammen
Specials

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Oesterzwammen op toast
Lunch

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes
Ovenschotel

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Oesterzwammen kweken
Lokale producten

Oesterzwammen kweken? Dat kun jij ook!

Gegrilde champignons
Bijgerecht

Gegrilde champignons; een lekker bijgerechtje van de BBQ

Reacties 1

  1. Yvonne says:
    9 jaar geleden

    Wow, wat ziet dat er lekker uit zeg, ga ik zeker maken, heb gisteren zelf paprika´s geroosterd en daarna kwam ik op dit recept, toppie dus.
    groet, Yvonne

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen