Geitenkaas met fenegriek van de Blije Geit – Een harde geitenkaas gemaakt met melk afkomstig van geitenhouderijen met aandacht voor dierwelzijn en de natuur.
Geitenkaas met fenegriek van blije geiten
Blije geitenkaas? Dat blij staat ervoor dat de geiten een leuk leven hebben. De melk voor deze geitenkaas met fenegriek komt van geitenhouderijen met aandacht voor dierwelzijn en natuur en moeten zich daarom aan bepaalde regels houden zodat de geiten een prettiger leven hebben.
De melk voor Blije Geit geitenkaas is 100% van Nederlandse geitenmelk en dit Nederlandse kaasje wordt gemaakt met vegetarisch stremsel wat hem dus geschikt maakt voor een vegetarisch menu.
Weetje
Niet alle kaas is vegetarisch er wordt namelijk vaak gebruikt gemaakt van dierlijk stremsel Parmezaan bijvoorbeeld is daarom niet geschikt voor vegetariërs.
Waarom is geitenkaas altijd zo wit?
In melk van geiten en koeien zit van nature caroteen het stofje wat wortels oranje maakt en de kaas van koeien mooi geel. De geit zet deze stof caroteen in de maag om in vitamine A dit zorgt ervoor dat de melk veel witter is.
Geitenkaas is niet zoals vaak gedacht wordt lactose vrij maar toch wordt deze bij mensen met een gevoelige spijsvertering beter verdragen dan koemelkkaas. De vetdeeltjes in geitenkaas zijn namelijk kleiner dan in koemelkkaas en kunnen daardoor makkelijker verteerd worden.
De subtiele smaak van fenegriek
Fenegriek is een typisch Indiaas kruid het heeft een lichte nootsmaak die aan walnoten doet denken. De combinatie fenegriek en geitenkaas wordt vaak toegepast om zijn heerlijke smaakbeleving.
Fenegriek is een kruid met een lichte smaak van walnoot
Geitenkaas met fenegriek is altijd goed
Wanneer je een stuk geitenkaas met fenegriek in huis hebt, zal deze waarschijnlijk geen lang leven beschoren zijn. De kaas is ondanks zijn zeer eigen smaak zeer goed te gebruiken bij veel gerechten. Zelfs de mensen die zeggen dat ze niet van geitenkaas houden gaan vaak overstag door de subtiele notensmaak van de fenegriek.
Gebruik deze geitenkaas met fenegriek in een salade, beleg er een boterham mee of gebruik het kaasje in blokjes gesneden op de borrelplank. Gebruik deze kaas ook eens op een (Hollandse)kaasplank. De smaak van geitenkaas met fenegriek kan hierop een welkome afwisseling zijn.