• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

door Samantha
in Kookschool
Gesuikerde schil van een citrusvrucht
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Gesuikerde schil van een citrusvrucht – De schil van een citrusvrucht zit boordevol smaak maar omdat deze vaak hard is en er gedacht wordt dat deze schil niet eetbaar is, gooien we hem na het schillen van de vrucht weg. Maar met de schil van de citrusvrucht kun je weer een andere lekkernij maken. Suiker ze en er ontstaat een hele nieuwe en smaakvolle lekkernij.

Voor dit recept gebruikten we de schil van een pomelo om deze te suikeren. De gesuikerde pomeloschillen vind je terug als decoratie in dit recept maar je kunt de schil van elke willekeurige citrusvrucht gebruiken.

Er wordt in dit recept redelijk veel suiker gebruikt, dus ondanks de gezonde werking van de citrusvrucht is dit niet een lekkernij waarvan je onbeperkt zou moeten snoepen, maar geniet gewoon met mate van dit heerlijke recept gemaakt van een product dat anders waarschijnlijk in de prullenbak terecht kwam.

Verwijderen vruchtvlees
Schil onder water
suiker laten inkoken
suiker laten inkoken
suiker laten inkoken
schillen laten drogen
Schillen door suiker halen
Gesuikerde pomeloschil

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Porties: -
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • de schil van een citrusvrucht
  • water
  • suiker
  • evt. chocolade

Bereidingswijze van dit recept

Gesuikerde schil van een citrusvrucht, zo maak je dat:

De gebruikte hoeveelheden zijn afhankelijk van het gewicht aan citrusvruchtschil. Gebruik van alles een gelijke hoeveelheid dus 200 gram aan schillen betekent 200 ml water en 200 gram suiker. Vervolgens nog wat extra suiker om, na het drogen van de schillen, in door te halen.

Neem de schil van een citrusvrucht naar keuze. Zorg dat je zoveel mogelijk vruchtvlees hebt verwijderd zodat er een mooie schone schil overblijft, en snijdt deze in reepjes. Was deze schoon onder koud water. Doe de schillen in een pan en vul met water tot de schillen onder water staan. Laat dit 10 minuten doorkoken en giet af. Herhaal dit 3 keer.

Doe nu dezelfde hoeveelheid water als dat je schillen hebt en een gelijke hoeveelheid suiker in een pan. Doe de reepjes schil erbij en verhit op laag vuur. Roer af en toe om en laat zo ongeveer een uur, tot het water volledig is verdampt, doorpruttelen.

Leg de reepjes op een rooster en laat ze drogen. Rol ze als laatste door de extra suiker. Indien gewenst kun je ze nu nog in gesmolten chocolade dippen.

Met de gesuikerde schil van een citrusvrucht heb je van een potentieel afvalproduct en heerlijke lekkernij voor bij de thee gemaakt.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - Citrus

Gerelateerde Artikelen & Recepten

sinaasappel - citrus - recept - recepten
Specials

Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap

limoen
Specials

Limoen, Ontdek de sprankelende kracht van limoen!

Citroen
Specials

Citroen; een veelzijdige supervrucht

mandarijnen-soorten-gezond
Kookschool

Mandarijnen, Proef altijd voor je koopt

Grapefruit of pompelmoes; Hoe zit het nu precies?
Specials

Grapefruit of pompelmoes; Hoe zit het nu precies?

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen