Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Gesuikerde schil van een citrusvrucht oftewel het konfijten van citrusfruit is een heerlijke manier om ook de schillen van citrusvruchten te gebruiken.

0 1.322

Gesuikerde schil van een citrusvrucht – De schil van een citrusvrucht zit boordevol smaak maar omdat deze vaak hard is en er gedacht wordt dat deze schil niet eetbaar is, gooien we hem na het schillen van de vrucht weg. Maar met de schil van uw citrusvrucht kunt u weer een andere lekkernij maken. U suikert ze en er ontstaat een hele nieuwe, lekkere en smaakvolle lekkernij.

Ik gebruik deze keer de schil van een pomelo, die ik vervolgens heb gebruikt als decoratie in dit recept maar in principe kunt u de schil van elke willekeurige citrusvrucht gebruiken.

Er wordt in dit recept redelijk veel suiker gebruikt, dus ondanks de gezonde werking van de citrusvrucht is dit niet een lekkernij waarvan u onbeperkt zou moeten snoepen, maar geniet gewoon met mate van dit heerlijke recept gemaakt van een product dat anders waarschijnlijk in de prullenbak was beland.


Gesuikerde schil van een citrusvrucht

  • de schil van een citrusvrucht
  • water
  • suiker
  • evt. chocolade

De gebruikte hoeveelheden zijn afhankelijk van het gewicht aan citrusvruchtschil, gebruik van alles een gelijke hoeveelheid dus 200 gram aan schillen betekent 200 ml water en 200 gram suiker. Vervolgens nog wat extra suiker om, na het drogen van de schillen, in door te halen.

Neem de schil van een citrusvrucht naar keuze. Zorg dat u zoveel mogelijk vruchtvlees heeft verwijderd zodat er een mooie schone schil overblijft, en snijdt deze in reepjes. Was deze schoon onder koud water. Doe de schillen in een pan en vul met water tot de schillen onder water staan. Laat dit 10 minuten doorkoken en giet af. Herhaal dit 3 keer.

 

Doe nu dezelfde hoeveelheid water als dat u schillen heeft en een gelijke hoeveelheid suiker in een pan. Doe de reepjes schil erbij en verhit op laag vuur. Roer af en toe om en laat zo ongeveer een uur, tot het water volledig is verdampt, doorpruttelen.

Leg de reepjes op een rooster en laat ze drogen. Rol ze als laatste door de extra suiker. Indien gewenst kunt u ze nu nog in gesmolten chocolade dippen.

Met de gesuikerde schil van een citrusvrucht heeft u van een potentieel afvalproduct en heerlijke lekkernij voor bij de thee gemaakt.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer