• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Lees hier hoe je dat doet

Redactie door Redactie
in Kookschool
0
Groene currypasta

Groene currypasta – Groene currypasta, dat is een explosie van smaken. Die pittige smaakmaker mag eigen in geen enkele keuken ontbreken. Gemaakt van een mix van onder andere chilipepers, knoflook, sjalotten, gember, citroengras, verse koriander en andere specerijen, voeg je met die pasta een Oosters tintje toe aan je gerechten. Of je nu een eenvoudige roerbakschotel een pittig smaakje wilt meegeven of een smaakvolle curry wilt maken, met currypasta kan het allemaal. Dus laat je verleiden door de pittige, en verrukkelijke kracht van groene currypasta. Neem je tafelgenoten mee op een heerlijk culinair avontuur! Want een echte curry, die maak je toch helemaal vers! Dus ook de currypasta. Lees verder voor een makkelijk recept om zelf currypasta te maken.

Zelf groene currypasta maken heeft veel voordelen

Je kunt natuurlijk in elke toko en elke supermarkt groene currypasta kopen, heel makkelijk natuurlijk. Maar waarom zou je het niet zelf maken? Het voordeel van een zelfgemaakte, verse currypasta is ook dat je weet wat er in zit. En dat zijn om te beginnen geen dingen die er niet in hoeven, zoals kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Wat ook makkelijk is, is dat je zelf bepaalt hoe pittig de currypasta wordt. Hoeft het niet zo heet? Verwijder dan de zaadjes uit de pepers of gebruik er wat minder. Houd je van heel spicy? Voeg dan gewoon wat extra chilipeper aan het recept van de groene currypasta toe, of gebruik heel hete, groene rawitpepers.

Maak eens een voorraadje currypasta naar eigen recept

Het kan best de moeite waard zijn om een voorraadje groene currypasta te maken. Als je toch bezig bent is het net zo makkelijk om het recept te verdubbelen. Je kunt verse currypasta heel goed invriezen, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm. Haal de blokjes eruit als ze bevroren zijn, en doe ze over in een plastic zakje of diepvriesdoosje. Zo kun je heel makkelijk elke keer als je curry maakt, de juiste hoeveelheid currypasta voor het te maken recept pakken.

Voor het zelf maken van groene currypasta heb je een blender of een staafmixer met een hakmolen nodig. Je kunt het ook eventueel met een vijzel doen. In dat geval ben je wel iets langer bezig met de bereiding.

Curry recepten

Met deze curry recepten steel jij de show aan tafel

Curry eten is hot. En hoe leuk is het om die curry zelf te maken? Moeilijk? Nee, hoor! Lekker Tafelen geeft je de lekkerste curry recepten!

Groene currypasta

Porties: 1 jampotje vol
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 groene chilipepers
  • 2 stengels citroengras
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 20 gram verse koriander
  • 1 duim verse gember
  • 5 limoenblaadjes, vers of gedroogd
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel trassie
  • 50 ml zonnebloemolie of rijstolie
  • Optioneel: zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je groene currypasta:

Rooster in een kleine koekenpan het gemalen korianderzaad en het komijnzaad een paar minuten. Als de specerijen wat donkerder kleuren en beginnen te geuren is het goed. Let er wel op dat het niet verbrandt.

Als je gedroogde limoenblaadjes gebruikt, week ze dan even in wat heet water.

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook in dunne plakjes.

Schil de gember en snijd hem in dunne plakjes.

Verwijder de steel van de chilipepers en snijd ze in ringen.

Verwijder de onderkant en de top van het citroengras en snijd in kleine stukjes.

Was de limoen goed, pers hem uit en rasp de schil.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender, of de hakmolen die bij de staafmixer hoort. Voeg ook de olie en eventueel zout toe. Hak of blender tot je een pasta hebt. Zo eenvoudig maak je zelf verse groene currypasta.

Doe de currypasta over in een schoon glazen potje. Bewaar dit in de koelkast of vries het in.

Tafel lekker !!

DeelPin30VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

dulce de leche
Kookschool

Dulce de leche maken; handige tips + een variant met verse melk

IJsthee zelf maken
Kookschool

IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers

yoghurt soorten
Kookschool

Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Marineren recepten en tips vlees en vis
Kookschool

Marineren: zo voeg je écht iets toe aan je product!

Toppings voor ovenschotels
Kookschool

De lekkerste toppings voor ovenschotels – zo maak je ze onweerstaanbaar

Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk
Kookschool

Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!