- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Een High Tea organiseren doe je zo; Tips & Trucs

Een High Tea organiseren doe je zo; Tips & Trucs – Een high tea organiseren is wel wat werk, maar erg leuk om te doen. Ik heb een paar regels opgesteld om het je wat makkelijker en overzichtelijker te maken. Let wel je bent niet verplicht deze te volgen het is een richtlijn. Neem niet alleen ingewikkelde gerechtjes maar ook een paar eenvoudige om het jezelf niet al te lastig te maken.

De tafel

Zorg voor een leuk gedekte tafel, leg er een mooi kleed over en gebruik je oma’s servies indien het mogelijk is, een nieuw servies kan ook prima gebruik dan niet de grote borden maar de ontbijtborden, het zijn tenslotte allemaal kleine hapjes en de plaats op tafel is vaak al in gebruik voor schalen. Heb je een kleine tafel, gebruik dan etagères. Ben je met heel veel personen maak dan een mooi buffet en laat iedereen zijn bordje vullen. Zet dan ergens anders stoelen en tafels om daar te kunnen eten.

De volgorde van de gerechten

Start met een kopje soep

Volg dan met de hartige hapjes

Sluit af met de zoete hapjes

High Tea organiseren? Een menukaart maakt het af

Het is leuk en handig om een menukaartje te maken. Het ziet mooi uit en zo weet iedereen wat er komt. Een leuke bijkomstigheid is dat je zelf een leidraad hebt om te checken of je alles hebt en of de smaken en structuren kloppen.

Handige tips

Zorg voor 4 verschillende hartige en 4 zoete hapjes. Neem voor bijvoorbeeld 8 personen van alles minimaal 10 dan kunnen de mensen altijd nog bij nemen. Scones, clotted cream en jam mogen natuurlijk niet ontbreken.

Let erop dat de structuur en de smaken van de hapjes verschillend zijn. Warm, koud, zacht, krokant. Denk bij de smaken aan bijvoorbeeld met kip, vis of vegetarisch. Ook voor zoet geld verschillende smaken, bijvoorbeeld noot, fruit of chocolade.

Zorg voor voldoende soorten thee in een mooie doos of losse thee in dezelfde potjes op een dienblad. Zet kannen heet water op tafel of zorg ervoor dat de waterkoker in de buurt staat. Vergeet de bordjes voor de theezakjes niet!

Ruim tussendoor de schaaltjes en bordjes af. Zorg dat de tafel er netjes uit blijft zien. Zeker bij een buffet komt het erg rommelig over als je niet tussendoor de schalen verzorgd.

Tenslotte

Op Lekker Tafelen vind je natuurlijk vele recepten[1] die geschikt zijn voor een high tea. Deze variëren van makkelijk tot iets bewerkelijker. Er zit vast wel iets voor je bij. Zo kan iedereen een high tea organiseren.

Tafel lekker!

 

Links in dit recept:
  1. recepten: https://lekkertafelen.nl/specials/high-tea-recepten/