• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookschool

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Met de lekkerste kipkruiden of een zelfgemaakte kipmarinade

Connie Derks door Connie Derks
in Kookschool
1
0
Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden – Zo maak je de lekkerste gekruide kippenpoten.

Een heerlijk gegrild kippetje of kippenpoten van de markt, dat is altijd superpopulair. Grillen is sowieso de lekkerste manier om kip klaar te maken, maar de mogelijkheid om zelf te kunnen grillen heeft niet iedereen voorhanden. Dat is geen probleem! Je kunt de kip ook in de oven in een schaal of op een rek klaarmaken. Beschik je ook niet over een oven? Dan bak je de kippenpoten gewoon in een pan op het fornuis.

Veel poeliers hebben een eigen kruidenmengsel waarmee ze zich onderscheiden. En dat is nu precies waar jij ook het verschil mee kunt maken. Ben je geïnteresseerd om thuis het allerlekkerste kippetje zelf te kunnen serveren? Lees dan snel verder.

Kippenpoten kruiden met droge specerijen

Kant-en-klare kruidenmelanges; makkelijk maar vaak te zout

Er zijn veel soorten kipkruiden te koop. Je kent ze vast wel, die kruiden waar vaak kerrie of paprika in voorkomen. Let er, als je kipkruiden koopt, wel op dat je de kruiden koopt waar geen of weinig zout in zit. Het zout kun je beter zelf toevoegen, omdat je dan waarschijnlijk veel minder zout gebruikt. Je hebt in ieder geval zelf de controle. En overigens is zout in kruidenmelanges meestal erg duur zout. Dat is iets om echt eens over na te denken.

Zelf kipkruiden samenstellen; jij bent de baas!

Gemengde kruiden zijn natuurlijk makkelijk en snel, maar als je een basis van losse kruiden en specerijen in huis hebt, maak je ook zelf de lekkerste variaties die helemaal aansluiten op je smaak.

In veel van onze recepten staan dan ook losse specerijen, zodat ieder recept een eigen smaakpalet heeft. Het is soms een hele lijst, maar als je de basis eenmaal hebt, zul je die specerijen niet alleen gebruiken om kippenpoten te kruiden, ze komen heel vaak ook bij andere recepten terug. Gebruik je liever andere specerijen? Dan kan dat natuurlijk, want zo geef je gerechten een eigen touch.

Kippenpoten kruiden door te marineren

Laat de smaak er lekker intrekken

Kippenpoten kruiden kun je ook doen met behulp van een marinade. Marineren klinkt misschien als veel werk maar dat is echt niet zo. Het is eigenlijk niets meer dan droge kruiden en specerijen mengen met olie en/of zuur. Dat mengsel gebruik je dan om de kippenpoten mee in te wrijven. Na het kruiden laat je de marinade intrekken, minimaal een half uur maar liefst langer zodat de smaken goed in kunnen trekken. Ook marinades zijn kant-en-klaar te koop en daar geldt hetzelfde voor als je net las over kipkruiden. Een marinade is makkelijk zelf te maken en daar kun je echt ook het verschil mee maken. Pas wel op dat het bij jouw voordeur niet drukker wordt dan bij de poelier!

kip marineren

Creëer een wow effect met een simpele tip:

Een marinade geeft veel smaak, maar die smaak wil je in de kip, en niet alleen aan de buitenkant. Maak dan heel even dat vel los en doe er wat kruiden of marinade tussen. Daarna duw je het vel weer op zijn plek en de rest van de marinade wrijf je ook nog op het vel. Zo creëer je echt een wow effect. Iedereen gaat proeven dat jij er net even een beetje meer moeite voor gedaan hebt.

Het vel maak je makkelijk los door er aan te trekken en er met de vingers onderdoor te gaan. Haal het vel zo ver mogelijk los maar laat het aan het begin van de drumstick vastzitten, zodat je het ook weer makkelijk terug kunt doen. Dat geldt voor zowel droge kruiden als marinades. Op de foto kun je zien hoe je dat doet.

Kippenpoten kruiden, ook onder het vel

Ga jij kippenpoten kruiden? Denk eraan: TIJD = SMAAK!

Het grote verschil in smaak zit ook in de tijd dat de kruiden in de kip hebben kunnen trekken. De gekruide kippenpoten die je bij de poelier koopt zijn al een aantal uren eerder gekruid en daardoor vaak veel smaakvoller. Maar dat kun jij ook! Dus niet even snel kruiden en marineren en dan bakken om er maar weer vanaf te zijn.

Kruiden of marineren doe je direct na aankoop of heel ruim voor het moment dat je ze wilt eten. Geef het de tijd zodat de smaken er echt goed in het vlees kunnen trekken.

Hopelijk ben je met alle tips op in dit artikel geholpen om straks zelf de allerlekkerste kippenpoten te kunnen serveren. Laat ons vooral weten wat jij of wat je gasten ervan vonden!

Tafel lekker !!

Kippenpoten

Kippenpoten; betaalbaar en heel veelzijdig vlees

Kies vaker voor kippenpoten. Dat is goedkoper, lekker en ook nog eens heel makkelijk. Hier vind je recepten, inspiratie en handige tips.

Tags: Vlees
DeelPin16VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk
Kookschool

Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?

Cajun kruiden mix
Kookschool

Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

De perfecte ovenschotel; Zo bouw je die op
Kookschool

Zo bouw je de perfecte ovenschotel op: praktische tips en slimme lagen

steak op de barbecue
Kookschool

Steak op de barbecue? Welke steak kies jij?

sla wassen
Kookschool

Sla wassen: verse kroppen gebruiken in plaats van zakjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!