• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Elise de Haan door Elise de Haan
in Kookschool
0
0
Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van je maaltijd. Je kunt ze op verschillende manieren bereiden. In de oven, op de barbecue, frituren of gewoon in de koekenpan.

Voordat je aan de slag gaat

Haal de kippenvleugels een half uur van tevoren uit de koelkast. Zo komen ze op de juiste temperatuur en worden ze sneller gaar. Je verkort de bereidingstijd op deze manier, waardoor de kippenvleugels minder snel zullen uitdrogen.

Kippenvleugeltjes worden het lekkerst als je ze een smaakje geeft door het vlees te marineren. Dit kun je van tevoren doen. Zet de kippenvleugels dan eventueel enkele uren voor je gaat bereiden in een marinade naar keuze. Wil je ze geen smaakje meegeven, smeer ze dan in met wat olie waar je peper en zout door hebt gemengd.

Kippenvleugels uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verspreid de gemarineerde kippenvleugeltjes over de bakplaat.

Zet de bakplaat voor 30 minuten in het midden van de oven.

Draai de kippenvleugels na een kwartier om, zodat de andere kant ook bruin wordt.

Let er op dat de kippenvleugeltjes niet te donker worden en verbranden. Als het te hard gaat dek je ze af met aluminiumfolie.

Serveer de kippenvleugels uit de oven warm. Je kunt er eventueel een lekker sausje bij serveren.

Gefrituurde kippenvleugeltjes

Je kunt kippenvleugeltjes ook heel goed bereiden door ze te frituren. Voordat je ze in de hete olie bakt, haal je de kippenvleugeltjes eerst door een beslag. Ze krijgen dan een heerlijk knapperig laagje. De smaak van dit laagje kun je naar je eigen smaak aanpassen door het op smaak te brengen met kruiden of specerijen die jij lekker vindt. Zie ook ons recept voor gefrituurde kippenvleugeltjes.

Verhit de frituurpan tot 180 graden.

Haal de kippenvleugels door het beslag. Frituur ze in kleine porties ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn.

Laat de kippenvleugeltjes uitlekken op keukenpapier.

Gefrituurde kippenvleugeltjes zijn lekker met een pittig sausje, bijvoorbeeld de saus uit ons recept voor gefrituurde kippenvleugeltjes.

Gewoon in de koekenpan

Heb je geen zin om te frituren, te barbecueën en heb je geen oven, kippenvleugeltjes bakken in de koekenpan is een heel makkelijke manier om ze te bereiden.

Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Bak hierin de kippenvleugels rondom bruin. Let er op dat het niet te hard gaat, want dan kunnen ze verbranden. Het duurt ongeveer 25 minuten voor de kippenvleugeltjes gaar zijn.

Kippenvleugeltjes van de BBQ

Kippenvleugels kunnen ook heel goed een onderdeel van een barbecue vormen.

Verhit je barbecue voor tot hij ongeveer 200 graden is. Zorg er voor dat er een gedeelte met directe hitte en een gedeelte met indirecte hitte is.

Gaar de kippenvleugels op het gedeelte van de barbecue met indirecte hitte. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Let er op dat de kippenvleugeltjes niet verbranden. Je voorkomt dit door ze regelmatig om te draaien. Gebruik hier een vleestang voor. Niet met een vork in het vlees prikken.

Na 20 minuten verplaats je de kippenvleugels naar het gedeelte met de directe hitte. Rooster de kippenvleugels hier nog even om ze een knapperig laagje te geven.

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!

Check het recept of lees de info
Tags: Vlees
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

Morbier
Kookschool

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken
Kookschool

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Zachte broodjes bakken
Brood

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken
Kookschool

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Drumsticks marineren
Kookschool

Drumsticks marineren, zo geef je ze meer smaak!

Aardappelsalade maken
Kookschool

Aardappelsalade maken; de handigste tips en ideeën!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen