• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookschool

Waarom kipspiesjes van kippendijen lekkerder zijn – Inclusief 7 variaties

Maak zelf de lekkerste en meest malse kipspiesjes

0
Kipspiesjes van kippendijen

Kipspiesjes van kippendijen – Of je ze nu serveert bij een Aziatische rijsttafel, in een pita met tzatziki of naast een Hollandse stamppot, kipspiesjes van kippendijen zijn altijd een goed idee. Ze zijn sappig, smaakvol en veelzijdig. Met een simpele marinade en de juiste bereiding zet je in een handomdraai iets bijzonders op tafel.

Daarom werk je met kippendijen

Veel mensen grijpen automatisch naar kipfilet, maar voor kipspiesjes is dat niet altijd de beste keuze. Kipspiesjes van kippendijen zijn namelijk malser, sappiger en veel smaakvoller. Dit deel van de kip bevat iets meer vet, waardoor het minder snel uitdroogt tijdens het bakken of grillen. Perfect dus voor iedereen die kipspiesjes wil maken die altijd slagen.

Kipspiesjes van kippendijen: zo maak je ze echt lekker

Voor echt smaakvolle kipspiesjes van kippendijen is marineren een slimme zet. Laat de stukjes kip minimaal een uur in een zelfgemaakte marinade trekken. Zo kunnen de smaken goed intrekken én wordt het vlees nog malser. Natuurlijk kun je de stukjes ook direct kruiden en rijgen, maar met een marinade til je de smaak naar een hoger niveau.

Een goede marinade bestaat uit olie, iets zuurs (zoals citroensap of azijn) en smaakmakers zoals knoflook, specerijen en verse kruiden. Ideaal om kipspiesjes van kippendijen een unieke twist te geven.

Hoeveel kip per spiesje?

De hoeveelheid kip voor je kipspiesjes van kippendijen hangt af van het moment waarop je ze serveert:

  • Grote spiesjes – Voor de warme maaltijd of in een broodje gebruik je ongeveer 100 gram kip per spies.
  • Satéspiesjes – Bij nasi of bami is 50 gram kip per spiesje ideaal.
  • Borrels of voorgerechten – Dan is 35-50 gram kip per spiesje vaak voldoende.

Gebruik deze richtlijnen, maar stem de porties vooral af op jouw gezelschap en eetmoment.

Welk stokje gebruik je voor kipspiesjes van kippendijen?

Voor kipspiesjes van kippendijen zijn er verschillende soorten stokjes: van ijzer, hout of bamboe. Ze kunnen allemaal prima, zolang je houten stokjes maar eerst een uur in water weekt als je gaat grillen. Zo voorkom je dat ze verbranden tijdens het bakken of grillen.

7 variaties om mee te spelen

Kipspiesjes van kippendijen kun je op talloze manieren kruiden. Hieronder vind je zeven simpele en smaakvolle marinades voor 500 gram kippendijen in stukjes. Laat altijd minimaal een uur intrekken voor het beste resultaat.

  • Griekse spiesjes – 1 el citroensap, rasp van ½ citroen, 2 el olijfolie, 1 el gedroogde oregano, 1 geperst teentje knoflook, zout en peper.
  • Italiaanse spiesjes – 1 el Italiaanse kruiden, 2 el olijfolie, 1 geperst teentje knoflook, zout en peper.
  • Indiase spiesjes – 1 el gele currypasta, 1 el zonnebloemolie, zout.
  • Oosterse spiesjes – 1 el zonnebloemolie, 2 el ketjap, 1 tl sambal, 1 tl bruine suiker, 1 geperst teentje knoflook, zout.
  • Hollandse spiesjes – 1 el zonnebloemolie, 1 el mosterd, 1 el honing, zout en peper.
  • Mexicaanse spiesjes – 1 el zonnebloemolie, 1 el cajunkruiden, 1 tl tomatenpuree, 1 geperst teentje knoflook.
  • Franse spiesjes – 1 el zonnebloemolie, 2 el citroensap, rasp van ½ citroen, gehakte rozemarijn, zout en peper.

Kipspiesjes van kippendijen bakken of grillen

In de pan – Bak de kipspiesjes van kippendijen in een beetje olie of boter, ongeveer 5 minuten per kant. Grote spiesjes laat je nog 5 minuten nagaren met de deksel op de pan op laag vuur.

In de oven – Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kipspiesjes van kippendijen op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten, of tot ze gaar zijn.

Op de grill – Grill de kipspiesjes van kippendijen 10-15 minuten. Draai ze halverwege om zodat ze gelijkmatig garen en mooi kleuren.

Controleer altijd of je kip goed gaar is. Gebruik bij voorkeur een kernthermometer: kipspiesjes van kippendijen zijn perfect bij een kerntemperatuur van minimaal 72 °C.

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Kip Teriyaki

    Kip Teriyaki met paksoi uit de wok – snel op tafel

  • kip tikka masala

    Kip tikka masala maken: zelfgemaakt smaakt altijd beter

  • Pasta met kip en spinazie

    Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

  • Goulash van kippendijen

    Goulash van kippendijen uit de slowcooker

  • Italiaanse wokschotel met broccoli

    Italiaanse wokschotel met broccoli

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • Worstenbrood om te delen

    Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

  • Broodje braadworst

    Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

  • Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen

    Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen – Met de eigenzinnige Elizabeth

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.