Kiwi schillen en bewaren; Een kiwi schillen kun je op meerdere manieren doen en wij vertellen je hoe. Bewaar je een kiwi het beste in de koelkast of op de fruitschaal? In dit artikel leggen we het uit.
Kiwi schillen doe je zo
Een kiwi eten we meestal zonder de schil. Je kunt deze doorsnijden en uitlepelen, of met een mesje schillen. Ook een fijne manier om een kiwi te schillen is om er de boven- en onderkant vanaf te snijden, dan steek je met een lepel net onder de schil en draai deze voorzichtig rond en verwijder zo voorzichtig de schil. Zo houd je een mooie ronde kiwi over. Erg handig als je mooie ronde schijfjes kiwi als decoratie wil gebruiken.
Maar wist je dat je de schil ook op kunt eten? Dat klinkt een beetje vreemd, maar de schil van een kiwi bevat zeer veel vezels die weer erg goed zijn voor de spijsvertering. Nu zul je een golden kiwi met zijn vrij gladde schil eerder met schil eten dan de groene want die zijn behoorlijk harig en daar is niet iedereen gek op.
Hoe bewaar je een kiwi
Kiwi’s zijn zoals het meeste fruit rijp het lekkerste. Dit test je het beste door er voorzichtig met een vinger op te duwen deze moet een klein beetje zacht zijn. Zijn ze zo zacht dat je bijna door de schil kunt duwen of ruiken ze sterk? Laat ze dan liggen. Ze zijn dan overrijp en niet lekker meer. Ook wanneer de schillen van de kiwi rimpels beginnen te vertonen kun je ze maar beter laten liggen.
Al naar gelang het seizoen is de kiwi soms erg hard, leg ze op de fruitschaal dus buiten de koelkast dan rijpen ze nog wat na en ze zijn binnen een paar dagen zacht, zoet en rijp.
Bewaar je de kiwi in de koelkast dan zullen ze niet verder rijpen. Handig dus als ze eenmaal rijp zijn, maar ook als je ze nog een paar dagen of zelfs weken wil bewaren.
Kiwi; Groen, Geel, Rood of Mini fruit
Behalve dat een kiwi erg lekker en mooi is maken de vele goede eigenschappen van deze exoot de kiwi de krachtpatser onder het fruit.