Kiwi schillen en bewaren – Een kiwi schillen kun je op meerdere manieren doen. Hier lees je hoe je dat het makkelijkst doet. Bewaar je een kiwi het beste in de koelkast of op de fruitschaal? In dit artikel wordt er alles over verteld.
Kiwi schillen doe je zo
Een kiwi eet je meestal zonder de schil. Je kunt het fruit doorsnijden en uitlepelen, of met een mesje schillen. Ook een fijne manier om een kiwi te schillen is om er de boven- en onderkant vanaf te snijden. Vervolgens steek je met een lepel net onder de schil en draai je die voorzichtig rond. Daarna verwijder je voorzichtig de schil. Zo houd je een mooie ronde kiwi over. Erg handig als je mooie ronde schijfjes kiwi als decoratie wilt gebruiken.
Maar wist je dat je de schil van de kiwi ook kunt eten? Dat klinkt een beetje vreemd, maar in de schil van een kiwi zitten heel veel vezels, die erg goed zijn voor de spijsvertering. Nu zul je een ‘golden kiwi’ met zijn vrij gladde schil, eerder met schil en al eten dan de groene, want die zijn behoorlijk harig en daar is niet iedereen gek op.
Zo bewaar je een kiwi
Kiwi’s zijn zoals het meeste fruit, rijp het lekkerste. Dit test je het beste door er voorzichtig met een vinger op te duwen. De kiwi moet een klein beetje zacht zijn. Zijn ze zo zacht dat je bijna door de schil kunt duwen, of ruiken ze sterk? Laat ze dan liggen. Ze zijn dan overrijp en niet lekker meer. Ook als de schillen van de kiwi rimpels beginnen te vertonen kun je ze maar beter laten liggen.
Al naar gelang het seizoen zijn kiwi’s soms erg hard. Leg ze op de fruitschaal en dus niet in de koelkast. Zo rijpen ze nog wat na en ze zijn binnen een paar dagen zacht, zoet en rijp.
Bewaar je de kiwi in de koelkast, dan zullen ze niet verder rijpen. Handig dus als ze eenmaal rijp zijn, maar ook als je ze nog een paar dagen of zelfs weken wilt bewaren.
Kiwi; groen, geel, rood of mini fruit
Behalve dat een kiwi erg lekker en mooi is maken de vele goede eigenschappen van deze exoot de kiwi de krachtpatser onder het fruit.