Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kruiden- en specerijenwijzer. Dit zijn de basics voor je kruidenkast

Kruiden- en specerijenwijzer. Dit zijn de basics voor je kruidenkast – Kruiden en specerijen, we gebruiken ze dagelijks in onze gerechten. Wij geven je graag een overzicht van nuttige en handige kruiden en specerijen. Pure basics die je altijd in je kruidenkastje zou moeten hebben. Met deze basics kun je de meeste gerechten bereiden maar ook zelf kruidenmelanges maken. Dit voorkomt heel veel onnodige toevoegingen in je gerecht. In onderstaand kruiden en specerijen overzicht geven we niet alleen smaken, maar ook combinatie mogelijkheden. Zelf een goede tip? Laat het ons weten!

Kruiden- en specerijenwijzer

NaamSmaakGebruik
Anijszaadaromatisch, licht zoetkoekjes, brood
Basilicumzacht en geurigtomaat, pasta
Bernagiezie Komkommer kruidzie Komkommer kruid
Bonenkruidaards en aromatischbonen en peulvruchten
Cayenne peperpittigschaal- en schelpdieren, ei
ChilipoederpikantMexicaanse keuken
Currypoeder‘muf’ en kruidigIndiase keuken, ei
Dillezacht, grasachtigzalm, Forel, aardappel
Djahézie Gember poederzie Gember poeder
Djeroek Poeroetzie Limoen blaadjeszie Limoen blaadjes
Kruiden en specerijen wijzer
Djintanzie Komijnzie Komijn
Dragonzurig en frisaardappel, Béarnaisesaus
Fenegrieknootachtig en zurigkaas, rijst
Foeliezacht aromatischkaassaus, soep
Galangazoet, citrus, gemberIndische gerechten
Garam Massalakruidig tot pittigIndiase keuken
Geelwortelaards en zachtrijst, nasi
Gember poederzoetig, licht pittigOosterse gerechten, wortels
Herbes de Provencegeurig en aromatischGeroosterde groenten en vlees
Jeneverbeslicht bitter, aromatischbouillon, stoof en zuurkool
Kruiden- en specerijen
Kaneelzoetig en geurigappel, Midden-Oosterse keuken
Kardemomzurig en opwekkendIndiase en Midden-Oosterse keuken
Kerrie-bladcitrus, frisvlees, groenten, Mexicaanse keuken
Ketoembarzie korianderOosterse (wok) gerechten
Koenjitzie Geelwortelzie Geelwortel
Komijnkruidig en fris(zuur)kool gerechten en kaas
Komkommer kruidzacht en geurig (komkommer)salades
Korianderkruidig en fris zurigMediterrane en Oosterse keuken
Kruidnagelkruidig en opwekkendstoof, rode kool, bouillon, sinaasappel
Kruiden- en specerijenwijzer
Kummelzie Karwijzaadzie Karwijzaad
Kurkumazie Geelwortelzie Geelwortel
Laoszie Galangazie Galanga
Laurierlicht drop-aromasoepen, stoofgerechten en sauzen
Lavas (maggi)zoutig en kruidigsoepen en sauzen
Limoen blaadjesfris en geurig, citrusThaise en Indische keuken
Maggikruidzie Lavaszie Lavas
Majoraanzie Marjoleinzie Marjolein
Marjoleinfris en kruidigpizza, tomatensaus, Italiaanse keuken
Mosterdlicht zurig en scherpsoep, mosterd, tafelzuur
Kruiden en specerijenwijzer
Muntzoetig en aromatischMediterrane gerechten
Nigella zaadjeslicht peperig, uiMidden-Oosters en India’s, brood
Nootmuskaatopwekkendpuree, stamppot, spinazie, asperges
Oreganoaards en kruidigItaliaanse sauzen, geroosterde groenten
Paprika poederaards en licht pittiggoulash, paella, Mexicaans
Peperkorrelspittigvlees, vis, bouillon en stoofpotjes
Pimentpeperig, citrus, kruidnagelsauzen, soepen, Caraïbisch eten
Piment d’Espelettearomatisch en licht pittigvlees, vis, salades
Ras-el-Hanoutkruidig en opwekkendMediterrane gerechten
Rozemarijnkruidig en aromatischlamsvlees, kip, bouillon, aardappel
Kruiden infografic
Saffraanaards en licht aromatischrijstgerechten, vissauzen, brood
Salam-bladcitrus, licht pittigIndisch, Indiaas
SaliekruidigSaltimbocca, risotto, varkensvlees, stoof
Steranijszoetig en aromatischdessert en Chinese of Indische keuken
Sumakzurig, citrusTurkse gerechten
Specerijenwijzer
Szechuan peperzurig, citrus, peperigChinese keuken
Tijmzacht en kruidiglamsvlees, tomatensaus, kip
Tjenkéhzie Kruidnagelzie Kruidnagel
Vadouvanzoet en kruidigsauzen, bloemkool, vlees
Vanillestokjeszacht en zoetzoete gerechten, coquilles, St. Jacques
Oosterse kruiden - Mediterrane kruiden - Italiaans kruiden
Venkel (poeder en zaadjes)zacht, zoetig en peperigChinese keuken, vlees of vis
Vijf-kruidenpoederaromatisch, zoet en peperigChinese keuken, vlees of vis
Za’atarzacht kruidigvlees, geroosterde groenten, brood

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.