• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookschool

Lamsgehakt, waarom je daarvoor zou kunnen kiezen

Redactie door Redactie
in Kookschool
1
0
Lamsgehakt

Waarom kies je voor lamsgehakt – Er zijn in Nederland veel soorten gehakt te koop. Rundergehakt, kalfsgehakt, half-om-halfgehakt, kipgehakt, kalkoengehakt en natuurlijk ook lamsgehakt. Afhankelijk van het gerecht dat je gaat maken kies je voor een bepaald soort gehakt. Er kunnen natuurlijk ook andere aspecten meespelen in het bepalen van je keuze, denk aan religieuze redenen, en vooral ook om het juiste ingrediënt te gebruiken bij het koken van bepaalde klassieke gerechten uit een specifieke keuken. Lamsgehakt heeft een meer uitgesproken smaak dan de meeste andere gehaktsoorten.

Lamsgehakt in de verschillende keukens

Er zijn enkele culturen, vooral rondom de Middellandse Zee, die in hun keukens veel gebruikmaken van lamsvlees, en dus ook van lamsgehakt. Denk in dit geval aan de Midden-Oosterse keukens, de Turkse keuken, de Griekse keuken en de Noord-Afrikaanse keukens als de Marokkaanse keuken. Ze hebben elk hun eigen kruidenmengsels om hun gerechten op smaak te brengen.

De Griekse klassiekers

Klassieke Griekse gerechten als moussaka en bifteki werden oorspronkelijk gemaakt van lamsvlees. Dit gehakt wordt dan op smaak gebracht met kruiden en specerijen. In de Griekse keuken zijn dit vooral kruiden als oregano, munt en peterselie, maar ook specerijen als kaneel en komijn. En natuurlijk is ook knoflook een veel gebruikte smaakmaker. Tegenwoordig wordt er vaak rundergehakt voor die gerechten gebruikt in plaats van lam, en dat is jammer, want zo gaan tradities verloren.

Lamsgehakt in de Turkse keuken

In Turkije wordt veel lamsvlees gegeten. Er zijn dus ook veel recepten van Turkse origine waarin lamsgehakt wordt gebruikt. Denk hierbij aan de lahmacun, een soort Turkse pizza, die belegd wordt met een gehaktmengsel. Hiervoor wordt vaak lamsgehakt gebruikt. En vergeet vooral ook de köfte niet.

Niet alleen maar Mediterraan

Je bent geneigd om bij gerechten met lamsvlees al snel te denken aan de Mediterrane keuken. Toch is dit niet terecht. Ook in Groot-Brittannië wordt veel lamsvlees gegeten. In de Britse keuken zijn klassiekers als shepherds pie natuurlijk niet weg te denken! Shepherds pie is de variant op de beroemde cottage pie, maar dan gemaakt met lamsgehakt. Uiteraard kun je lamsgehakt ook inzetten in allerlei gerechten waarin normaal rundergehakt of half-om-halfgehakt wordt gebruikt. Onze oer-Hollandse gehaktbal bijvoorbeeld, die kun je natuurlijk ook gewoon eens van lamsgehakt maken!

Lamsgehakt

Lamsgehakt, de lekkerste recepten!

Lekker Tafelen vertelt je alles over lamsgehakt en natuurlijk delen we ook graag de allerlekkerste recepten met lamsgehakt met jou!

Tags: Vlees
DeelPin7VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

IJsthee zelf maken
Kookschool

IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers

yoghurt soorten
Kookschool

Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Marineren recepten en tips vlees en vis
Kookschool

Marineren: zo voeg je écht iets toe aan je product!

Toppings voor ovenschotels
Kookschool

De lekkerste toppings voor ovenschotels – zo maak je ze onweerstaanbaar

Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk
Kookschool

Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?

Cajun kruiden mix
Kookschool

Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!