Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Makreel, vers of gerookt

0 4.023

Makreel staat bekend om haar gezonde vetten. Er zit dan ook 10 tot 15 % vet in. Maar, gezonde vetten die je gewoon nodig hebt. Reden genoeg om eens vaker makreel te eten.

Het meest gangbaar is de gerookte makreel die je tegenwoordig ook in elke supermarkt kunt kopen. Maar de verse makreel vind je nauwelijks in de supermarkt. Daarvoor zul je echt nog naar de specialist moeten.

Het verschil:

 Verse makreel

 Gerookte makreel

   

Er zijn heel veel soorten en maten makreel. Wij kennen echter de lange (35 cm) makreel. Deze makreel wordt in de Noord-Atlantische Oceaan en in de Noordzee opgevist. De vis heeft een stevige structuur en een duidelijke uitgesproken smaak.

Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Schoonmaken

Maar hoe maak je zo’n verse makreel nou schoon? Dat is voor velen een lastige klus. Lees daarom onze stap voor stap instructie en het kan bijna niet meer mislukken.

Stap voor stap een makreel schoonmaken.

Makreelrecepten

Mousse van makreel op geroosterd brood

Pittige curry van makreel met garnalen, taugé en ananas

Makreel in mosterdsaus (eenvoudig magnetronrecept)

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer