- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Mosselgroenten; wat gebruik je bij de mosselen?

Mosselgroenten; wat gebruik je bij de mosselen? – Overal in supermarkten zie ik mosselen in de aanbieding, met soms een zakje ‘mosselgroenten’ ernaast. Maar wat zijn dit nu eigenlijk?


Help! Waar zijn de mosselgroenten?

Wanhopig zie ik iemand kijken in de plaatselijke supermarkt. Wat is het probleem? De mosselgroenten zijn op! Wat een drama, hoe moeten die mosselen dan de pan in? Kan dat eigenlijk met soepgroenten? Wat moet ik nou? Lekker Tafelen adviseert je niet in paniek te raken, maar even verder te lezen. Het valt allemaal best mee!

Wat gebruik je bij de mosselen?

Mosselgroenten, een begrip op zich, of toch eigenlijk niet? Als je het eenmaal weet, is het gemakkelijk te onthouden.

Deze groenten vormen samen de inhoud van een zakje ‘mosselgroenten’: een preitje, een uitje, een worteltje wat verse blad- of bleekselderij en een laurierblaadje. Zo easy is dat!

Ben je dan toch gek van voorgesneden gemak? Neem dan soepgroenten en snijd er een uitje door. Vergeet ook dat blaadje laurier niet.

Variëren kan ook! In plaats van bleekselderij bijvoorbeeld, is venkel ook een goede smaakmaker. In plaats van wortel, kun je ook een keertje peterseliewortel of pastinaak proberen.

De bijbehorende groenten zijn in deze tijd van het jaar ook volop verkrijgbaar. Heb je een eigen moestuin? Doe maar een plukrondje, bijna ze staan allemaal vers boven de grond. Bovendien zijn er ook mooie kruimige aardappelrassen van de nieuwe oogst voor een heerlijk portie huisgemaakte frieten [1] bij de mosselen.

Zo easy zijn verse mosselen:
Spoel je mosselen af, doe wat gesneden ui, prei en selderie in een ruime pan met een laurierblaadje. Leg de mosselen erop, stooi er peper over en doe er water en evt. een scheut witte wijn of bier bij. Kook ze ca. 10 minuten op hoog vuur totdat alle mosselen openstaan.

Toch liever nog wat meer instructies nodig? Klik hier voor het basisrecept – met stap voor stap uitleg – voor het koken van mosselen[1].

Links in dit recept:
  1. Klik hier voor het basisrecept – met stap voor stap uitleg – voor het koken van mosselen: http://lekkertafelen.nl/kookschool/verse-mosselen-close-your-eyes-en-tel-tot-tien/