• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookschool

Nashi peer, een bijzonder smakelijke vrucht uit Japan

Redactie door Redactie
in Kookschool
0
Nashi peer

Nashi peer, een bijzonder smakelijke vrucht uit Japan – De exoten rukken op in de groenten- en fruitschappen. Soms zitten daar leuke dingen tussen. Zo trof ik laatst de Japanse Nashi peer aan: een perensoort, die er uit ziet als een appeltje. Hij wordt ook wel appel-peer genoemd. Wat is het nou, zult u misschien denken? Een appel, of een peer? Nou eigenlijk is het een peer, maar ook niet helemaal.

Hij smaakt naar een kruising tussen peer en meloen. Hij is zoet, maar niet té en heeft stevig maar wel sappig vruchtvlees. Het schilletje is niet eetbaar, dus dat moet je verwijderen.

Wat doe je met zo’n Nashi peer?

De Nashi peer is bij ons in de wintermaanden verkrijgbaar bij de betere groenteboer of supermarkt. Tegen de kerst zijn ze vaak ook wel in de supermarkt te vinden. Soms met een netje er omheen, want dan zijn ze helemaal komen vliegen uit Japan. Gelukkig zijn er ook een paar Nederlandse telers, die hebben ontdekt dat de Nashi peer ook hier goed groeit. Dat spaart weer een hoop kilometers reizen. Overigens bestaat er ook nog een Chinese Nashi peer. Die smaakt ongeveer hetzelfde, maar die ziet er wel ook uit als een peer.

Je kunt de peer gewoon rauw eten, zonder dus dat schilletje. In Zuid-Oost Azië gaat de peer ook nog wel eens in plakjes of stukjes in een warme saus, om de saus een wat zoeter accent te geven. Leuk om eens te proberen in een wildsaus bijvoorbeeld. Of door de jus bij een stuk braadvlees. Of verras je vrienden of familie eens met wat stukjes Nashi peer door een fruitsalade (of ook leuk: voor bij de chocoladefondue). Laat ze maar raden wat ze aan het eten zijn….

En jij, heb jij als eens Nashi peer geproefd? Laat ons weten wat jij er van vindt.

Tags: Fruit
Deel14PinVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Watermeloen snijden
Kookschool

Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt

Vlees invriezen
Kookschool

Vlees invriezen? Slim! Zo doe je het goed

Kalfsbouillon
Kookschool

Maak krachtige kalfsbouillon zonder pakjes of potjes

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Zo maak je kippenvleugeltjes klaar: 6 manieren

Stap voor stap schnitzels paneren
Kookschool

Stap voor stap schnitzels paneren; het geheim van een knapperige korst

liaison
Kookschool

Liaison; voor een fluweelzachte soep of saus

Reacties 5

  1. emilie says:
    4 jaar geleden

    Hartelijk dank ga er lekker mee aan de slag. Hebben jullie toevallig ook nog een hartig recept voor chutney of zo. alvast hartelijk dank.

    Emilie

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Hi Emilie, U vraagt wij draaien? ? Neem het recept op deze link en vervang de peer door de nashipeer. Het resultaat kun je sturen naar het adres op onze contactpagina ?

      Beantwoorden
  2. Emilie says:
    4 jaar geleden

    Ik heb zojuist een hele boel peren van mijn nashi boom geoogst en ben op zoek naar bewaarrecepten. Helaas kan ik maar weinig vinden. Hebben jullie nog tips. Bij voorbaat hartelijk dank,

    Emilie

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      De nashi peer is heerlijk Emilie, wat een luxe dat je ze aan een eigen boom hebt. Je kunt ze op dezelfde manier bewaren als appels of peren dus maak een jam of een chutney.

      Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Jam: 5 nashi peren 450 gram suiker en 1 theelepel citroen of limoensap. Peren in stukjes snijden, alles verhitten in een pan en op laag vuur, alle schuim er afscheppen, tussentijds steeds roeren en laten garen tot het begint in te dikken. Overdoen in schone jampotten en afsluiten.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief