Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Nashi peer, een bijzonder smakelijke vrucht uit Japan

De Nashi peer komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië, en is bijzonder van smaak. In de wintermaanden ook hier verkrijgbaar en steeds vaker van eigen bodem.

0 4.038

Nashi peer, een bijzonder smakelijke vrucht uit Japan – De exoten rukken op in de groenten- en fruitschappen. Soms zitten daar leuke dingen tussen. Zo trof ik laatst de Japanse Nashi peer aan: een perensoort, die er uit ziet als een appeltje. Hij wordt ook wel appel-peer genoemd. Wat is het nou, zult u misschien denken? Een appel, of een peer? Nou eigenlijk is het een peer, maar ook niet helemaal.

Hij smaakt naar een kruising tussen peer en meloen. Hij is zoet, maar niet té en heeft stevig maar wel sappig vruchtvlees. Het schilletje is niet eetbaar, dus dat moet je verwijderen.

Wat doe je met zo’n Nashi peer?

De Nashi peer is bij ons in de wintermaanden verkrijgbaar bij de betere groenteboer of supermarkt. Tegen de kerst zijn ze vaak ook wel in de supermarkt te vinden. Soms met een netje er omheen, want dan zijn ze helemaal komen vliegen uit Japan. Gelukkig zijn er ook een paar Nederlandse telers, die hebben ontdekt dat de Nashi peer ook hier goed groeit. Dat spaart weer een hoop kilometers reizen. Overigens bestaat er ook nog een Chinese Nashi peer. Die smaakt ongeveer hetzelfde, maar die ziet er wel ook uit als een peer.

Je kunt de peer gewoon rauw eten, zonder dus dat schilletje. In Zuid-Oost Azië gaat de peer ook nog wel eens in plakjes of stukjes in een warme saus, om de saus een wat zoeter accent te geven. Leuk om eens te proberen in een wildsaus bijvoorbeeld. Of door de jus bij een stuk braadvlees. Of verras je vrienden of familie eens met wat stukjes Nashi peer door een fruitsalade (of ook leuk: voor bij de chocoladefondue). Laat ze maar raden wat ze aan het eten zijn….

En jij, heb jij als eens Nashi peer geproefd? Laat ons weten wat jij er van vindt.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer