Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Nieuwe VISwijzer ook als app te downloaden

0 309

Nieuwe VISwijzer ook als app te downloaden – Of de vis die op je bord ligt duurzaam gevangen of geteeld is DE vraag die we onszelf moeten stellen. En niet alleen onszelf, maar ook de visboer of het restaurant waar je die heerlijke tongfilet op de kaart ziet staan. Maar wil je zelf checken of de vis die je in je handen hebt op de markt of bij de super of die je in gedachten hebt voor dat mooie gerecht dan is er nu de nieuwe VISwijzer. De VISwijzer geeft advies over welke vis je met een gerust hart op tafel kan zetten en welke je beter kan vermijden.
De VISwijzer is vanaf nu beschikbaar als app voor de mobiele telefoon, handig dus als je voor het vak staat te twijfelen wat een juiste keus is, of als je in een restaurant staat (VISwijzer, Good Fish Foundation). Wil je vanaf je pc thuis kijken dan is de VISwijzer te vinden op de website www.goedevis.nl.


Wat zegt de VISwijzer bijvoorbeeld over kreeft:

Oosterschelde kreeft viswijzerZowel in Canada als de Verenigde staten zijn meerdere kreeftenvisserijen MSC gecertificeerd. Er wordt veel gevist op de Amerikaanse kreeft in Canada en de VS maar dit wordt niet beschouwd als een bedreiging voor het kreeftenbestand. Kreeften zijn gevoelig voor visserijdruk, omdat ze langzaam groeien en pas op latere leeftijd geslachtsrijp worden. De vangstmethode met korven is selectief en veroorzaakt weinig schade aan het milieu.

Kreeft bereiden:
Snijd hem in de lengte door midden. Haal het grijze/groenige maagzakje eruit en spoel de kreeft even af. Serveer de kreeft op kamertemperatuur met bijvoorbeeld een eigengemaakte citroenmayonaise. Maak het je gasten makkelijk en kraak de grote scharen alvast met een steelpan, hamer of notenkraker. Met een kreeftenvorkje of een fonduevorkje kan je de kleine stukjes vlees uit de poten peuteren. Eet smakelijk!

Meer over de nieuwe VISwijzer App:

Er zijn drie keer zoveel beoordelingen beschikbaar als de oude versie. Soorten zoals zeeduivel, rog en haai stonden eerder niet op de VISwijzer. De VISwijzer is nu beter te gebruiken in de horeca en in viswinkels. En als u dan toch een vis mist, kunt u dit direct melden met de optie: ‘ik mis een vis!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer