Spinazie klaarmaken op verschillende manieren
Er zijn zoveel verschillende manieren van spinazie klaarmaken. Soms zie je door de blaadjes de spinazie niet meer. Dan helpen we natuurlijk.
Het klaarmaken van een lamsrack, makkelijker dan je denkt!
Het klaarmaken van een lamsrack is echt niet zo moeilijk. We delen 3 manieren. Uit de oven, uit de braadpan en van de barbecue.
Wat is karnemelk en hoe wordt het gemaakt?
Karnemelk is lekker en verfrissend, dat weet iedereen. Maar wat is karnemelk precies? En hoe wordt dat eigenlijk gemaakt? Je leest het hier.
Zo kies je voor een verantwoord ei
Er liggen allerlei soorten eieren in de winkels. Scharrelei, vrije uitloopei, allerlei nummers... Zo kies je voor een verantwoord ei!
Bospeen klaarmaken; dit zijn de mogelijkheden
Laat je inspireren door de verschillende manier van bospeen klaarmaken en zet ze vooral een keertje vaker op tafel. Erg lekker bij verse vis!
Gebakken kipfilet; zo voorkom je een droge hap
Vaak wordt gezegd dat gebakken kipfilet droog en smaakloos is. Dit hoeft echt niet! We geven tips voor perfect gebakken kipfilet.
Zelf naanbrood bakken
Heb je zin in een keuken experience? Ga eens zelf naanbrood bakken. Dat is makkelijker dan je misschien denkt en zó leuk om te doen.
Eieren verven of kleuren zonder kleurstof
Mooi gekleurde eieren maken, maar zonder chemicaliën? Je kunt veilig eieren verven met natuurlijke kleurstof uit groenten en specerijen!
Kipfilet als broodbeleg? Zo maak je het zelf!
Kipfilet wordt ook veel als broodbeleg gegeten. Wil je echt lekkere kipfilet op de boterham? Maak het dan eens zelf! Vleeswaren 2.0!
Gyroskruiden
Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven. Zo ook bij deze Gyroskruiden.
Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
Koop je in de supermarkt je pitabroodjes of shoarmabroodjes? Dan zijn ze vaak gortdroog. Probeer ze eens zelf te maken en eet veel lekkerder!
Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?
Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.
Zo maak je de leukste aardappelfiguurtjes voor Pasen
Iets origineels op tafel bij je Paasbrunch of Paasdiner? Maak eens aardappelfiguurtjes en breng zo je paastafel in stijl!
Mango snijden doe je zo (drie manieren)
Je hebt een mango gekocht, maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren om een mango in blokjes te snijden.
Broccoli koken; zo blijft die mooi groen
Broccoli koken... een simpel klusje zou je zeggen. Maar hoe houd je die mooie groene kleur fris? Lees de trucjes in dit artikel!
Een rijpe mango? Zo check je dat!
Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango? Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik om te zien of een mango rijp is.
Pastinaak kopen, bewaren en klaarmaken
Alles wat je wilt weten over pastinaak. Van pastinaak kopen tot het bewaren van pastinaken en natuurlijk het bereiden. Ontdek het hier!
Knolselderij snijden; zo doe je dat
Een knolselderij snijden, hoe doe je dat makkelijk, snel en veilig. Met deze instructies wordt knolselderij snijden een fluitje van een cent.
Drumsticks marineren; zo geef je ze meer smaak!
Drumsticks marineren! Ga jij drumsticks bereiden? Lees onze tips over het marineren van drumsticks. Zo geef je ze een heerlijke smaak mee!
Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.
Bakvormen; kies de juiste vorm voor jouw cake
Bakvormen zijn er in vormen en maten. De keuze voor bakvormen is persoonlijk, maar we hebben tips om de juiste vormen te kiezen.
Mayonaise maken (inclusief variatietips)
Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.
Kippenbouillon; zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf
De lekkerste kippenbouillon maak je zelf! Natuurlijk als basis voor kippensoep, maar zeker ook voor andere gerechten waar bouillon in gaat!
Is wild wel echt wild?
Dat hertenbiefstukje op jouw bord, komt dat eigenlijk wel van een hert dat in het bos heeft geleefd? Is wild wel echt wild? Of toch niet?
Soepballetjes maken
Zelf soepballetjes maken is natuurlijk net een beetje meer werk, maar zo veel lekkerder dat het de moeite echt waard is.
Basisdeeg voor quiche; ook te gebruiken voor hartige taart
Het recept voor een basisdeeg voor quiche of hartige taart, waaraan je zelf een eigen smaak kunt geven. Inclusief heel veel handige tips.
Een hele kip snijden in acht delen
Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en foto instructies leggen we het uit.
Maasdammer en Leerdammer
We houden van Nederlandse kaas! Hier vind je alles over de Nederlandse gatenkaas en een beetje uitleg over de namen Maasdammer en Leerdammer.
Rookworst; slagersrookworst is het lekkerst
Verse rookworst van de slager is echt het lekkerst. Hij zal je geen magere worst verkopen maar een extra lekkere rookworst.
5 tips bij het gebruik van verse boerenkool
Verse boerenkool, kun jij er nog mee overweg? Tegenwoordig is alles panklaar of diepvries. Wij geven je vijf tips voor verse boerenkool.
Reacties van onze lezers