Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Paksoi

0 5.843

Paksoi komt oorspronkelijk uit Azië. Tegenwoordig wordt deze exotische groente echter het gehele jaar door in Holland geteeld en ligt daardoor ook het hele jaar door in de winkels. Toch staat het niet wekelijks op je menu. Paksoi hoort zeer zeker niet in de groenten top 10. Komt dat doordat je er onbekend mee bent? Of zijn er andere oorzaken? In deze special lees je alles over dit prachtige product.

Bewaren
Paksoi is een kwetsbare groente en kan dan ook niet langer als 3 dagen bewaard worden in de groentelade van uw koelkast. De open kool kunnen we dan ook bijna tot de bladgroenten rekenen. We gebruiken deze groente tenminste als bladgroenten. Officieel behoort paksoi tot de kool.

Schoonmaken
Paksoi maak je schoon door eventuele lelijke buitenste bladeren te verwijderen. Vervolgens snij je het voetje eraf. Nu kan de paksoi gewassen en in reepjes gesneden worden.

Hoeveel heb je nodig?
Je hebt ongeveer 250 gram paksoi nodig per persoon. Voor een rauwe verwerking in bijvoorbeeld salades heb je aan 150 gram per persoon al voldoende.

Invriezen
Paksoi kun je heel goed invriezen, maar doordat deze groente het hele jaar door verkrijgbaar is is dat
eigenlijk niet echt nodig. Al je toch wilt invriezen, doe dat dan het liefst in de zomermaanden en
blancheer de groente eerst ca. 2 minuten.

Basisrecept
Paksoi hoef je slechts 5 minuten te koken in een bodempje water waar wat zout aan toegevoegd is.

Variaties
Naast het gewoon koken van paksoi kun je deze groente ook heel goed stoven en/of roerbakken. Paksoi combineert erg goed met ingrediënten uit de Indische en Chinese keuken. Kruid bijvoorbeeld met gember of bieslook of geef je paksoi meer smaak met een scheutje ketjap.

Recepten met paksoi

Voedingswaarde
Paksoi is rijk aan mineralen (kalk) en vitaminen (vooral C).

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer