• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, augustus 7, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf

We beloven dat je nooit meer kant en klaar pizzadeeg koopt!

door Elise de Haan
in Kookschool
1
10
Pizzadeeg zelf maken

Zelfgemaakt pizzadeeg – Hou jij van pizza? En vind je een zelfgebakken pizza ook het lekkerste wat er is? Maak dan eens je eigen pizzadeeg. Je zult versteld staan!

Pizzadeeg

Zelf pizzadeeg maken… klinkt als veel werk en een hoop gedoe. Waarom zou je pizzadeeg zelf maken als je ook kant-en-klaar pizzadeeg kunt kopen? Nou, omdat het zoveel lekkerder is, veel minder werk dan je denkt en helemaal niet moeilijk. De meeste ingrediënten staan vast al in je voorraadkast.

We beloven dat je nooit meer kant en klaar pizzadeeg koopt!

Je kunt het pizzadeeg het beste al eerder op de dag kneden. Dan heeft het de tijd om te rijzen en om smaak te ontwikkelen. Heb je minder tijd, houdt dan rekening met een rijs van minimaal een uur.

Bloem

In Italië maakt men meestal pizzadeeg van 00-bloem. Dit is een bloem met een heel fijne structuur. Deze bloem is in sommige Nederlandse supermarkten te koop. Kun je het niet vinden, dan is wat in Nederland wordt verkocht als “patentbloem” een prima alternatief. Het heeft een vergelijkbaar fijne structuur.

Invriezen

Je kunt pizzadeeg ook prima invriezen. Het is het handigst om het dan per portie te verpakken. Voor gebruik laten ontdooien en daarna op dezelfde manier verwerken als vers pizzadeeg.

Zelfgemaakt pizzadeeg

Porties: 4 pizza's
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem, bij voorkeur tipo 00 Italiaanse bloem (of patentbloem)
  • 7 gram droge gist
  • 12 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 10 gram olijfolie of een neutrale olie
  • 350 gram water

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zelf pizzadeeg

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom en meng deze goed door elkaar.

Voeg dan de olie en 300 gram van het water toe. Kneed met de hand tot er een deeg ontstaat. Doe de laatste 50 gram water er steeds in een klein scheutje bij, zodat het goed wordt opgenomen door het deeg. Mocht het deeg te vochtig blijven, voeg dan een klein beetje bloem toe.

Kneed ongeveer 20 minuten, tot er een soepel deeg is ontstaan. Je kunt controleren of het deeg goed is, door er een stukje af te nemen en te proberen er een vliesje van te trekken. Als dit lukt, is het deeg klaar.

Wil je tijd of moeite besparen en niet zelf kneden? Je kunt het deeg ook kneden in een keukenmachine, die geschikt is om deeg te kneden.

Vet een lage, grote schaal licht in met olie. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Gebruik eventueel een weegschaal. Bol de stukken deeg op en leg ze, los van elkaar, in de schaal. Dek de schaal af met een vochtig gemaakte theedoek.

Laat het pizzadeeg minimaal een uur rijzen. Langer kan ook, dit komt de smaak beslist ten goede, omdat het deeg zo kan rijpen. Het geeft je ook de mogelijkheid het deeg eerder te maken.

Strooi wat bloem op het aanrecht. Neem een stuk deeg. Druk dit plat en rol het met een deegroller zo dun mogelijk uit. Probeer hierbij een ronde vorm aan te houden. Dat is best even oefenen. Maar een minder ronde pizza smaakt beslist niet minder lekker!

Verwarm de oven tot 250 graden.

Beleg het pizzadeeg met een saus en ingrediënten naar keuze.

Bak de pizza in 10 à 12 minuten gaar.

Tafel lekker !!

Tags: Basisrecepten deeg
DeelPin68Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Appenzeller
Kookschool

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels
Kookschool

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

geitenkaas fenegriek
Kookschool

Geitenkaas met fenegriek van de Blije Geit

ijs maken - roomijs - sorbetijs
Kookschool

IJs maken; tips en recepten voor een verkoelende zomer

Garnalen in limoen-pepermarinade
Kookschool

Marineren; dat voegt iets toe aan je product!

Runderspareribs
Kookschool

Runderspareribs: de andere spareribs

Comté
Kookschool

Comté; De koning onder de bergkazen

Reacties 10

  1. Arjuna says:
    7 maanden geleden

    Vandaag gemaakt voor morgen avond , heb zelf nog Provençaalse kruiden toegevoegd en Italiaanse kruiden , ziet er goed uit en is mooi gereden , ik beveel het zeker aan

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      7 maanden geleden

      Leuk, geniet ervan Arjuna ?

      Beantwoorden
  2. Houwers says:
    10 maanden geleden

    is dit recept voor een dikke of voor een dunne bodem?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      10 maanden geleden

      Dit recept is voor een dunne bodem. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen voor het beste resultaat!

      Beantwoorden
  3. Ingrid says:
    1 jaar geleden

    We gaan dit recept dit weekend uitproberen, als ik jou recept lees wordt ik wel enthousiast ik dacht dat het veel lastiger zou zijn. We zullen zien, het wordt iig een leuke middag!

    Beantwoorden
    • Elise says:
      1 jaar geleden

      Hoi Ingrid,
      Je zult zien dat het echt heel leuk en heel makkelijk is om zelf pizzadeeg te maken. Daarnaast is het veel lekkerder dan kant en klaar deeg of een kant en klare bodem. Dus je gaat het vast vaker zelf maken. 😉
      Veel plezier!

      Beantwoorden
  4. Eveline says:
    2 jaar geleden

    Vandaag voor het eerst gemaakt is echt heel simpel en echt lekker. Je proef het wel het deeg is heel erg luchtig.

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Hoi Eveline!
      Leuk dat je zelf pizzadeeg hebt gemaakt. Het het is inderdaad niet moeilijk, en zoals je al zegt, veel lekkerder! Dat ga je dus vast vaker doen!
      Dankjewel voor je reactie!

      Beantwoorden
  5. Tedje Van De Veerdonk says:
    2 jaar geleden

    Op hoeveel graden bak je deze pizza af

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Hallo Tedje,
      Ik bak zelf de pizza af op 250 graden, met onder- en bovenwarmte. Voor mijn oven is dat de maximum temperatuur.
      Als je oventemperatuur hoger kan, dan kun je hem op een hogere temperatuur bakken. Wel iets korter dan. Zou d’r pizza wel even in de gaten houden.

      Groetjes, Elise

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen