Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pompoen snijden; zo doe je dat

Pompoen snijden; zo doe je dat – Pompoen snijden blijft nogal eens lastig en voor velen een reden om deze heerlijke vruchtgroente links te laten liggen. Dat is helemaal niet nodig! Lekker Tafelen doet het je graag voor en legt het je stapsgewijs uit.

NB: bij de foto’s is gekozen voor een zogenaamde flespompoen. Maar de ronde pompoen maak je op min of meer dezelfde wijze schoon en de verschillen leggen we je uit.

Pompoen snijden; zo doe je dat

Zorg, voordat je er aan begint, dat je een stevig en scherp koksmes bij de hand hebt en een universeel mes of een aardappelschilmes. Voor een ronde pompoen is het ook handig om een dunschiller te hebben, maar zonder lukt het ook. Zorg verder voor een schoon werkvlak.

Was de pompoen, als er nog aarde op zit, anders komt dat misschien op het vruchtvlees.

pompoen snijden
Snijd van een flespompoen eerst het kapje en de onderkant af met een koksmes
pompoen snijdenSnijd met een koksmes de schil van de (fles)pompoen
pompoen snijden
Snijd de helft van de pompoen in vieren met een koksmes
pompoen snijden
Verwijder de pitjes en de draadjes met een universeel mes of een aardappelmesje

Flespompoen snijden: Eerst snijd je het kontje en het kapje er af met een koksmes. Dan snijd je hem onder aan de flessenhals, vlak voordat hij dikker wordt, ook nog door tweeën. 

Zet een stuk pompoen rechtop en snijd van boven naar beneden steeds een reep schil eraf, zoals op de afbeelding. Doe hetzelfde met het andere stuk.

Snijd vervolgens (nog steeds met een koksmes) de pompoen in 6 of 8 parten. Dan snijd je met een (kleiner) universeel mes, of een aardappelschilmes, de pitjes en de vezels er uit. Je pompoen is nu klaar voor gebruik!

Ronde pompoen snijden: als je een dunschiller hebt doe je het als volgt: Een ronde pompoen snijd je eerst met een koksmes door de helft, net zo als een meloen. Vervolgens snijd je de pompoen in 8 of 12 parten (afhankelijk van de grootte van de pompoen).

Dan snijd je met een (kleiner) universeel mes, of een aardappelschilmes, de pitjes en de vezels eruit. Schil de pompoenrepen tenslotte met een dunschiller. Je pompoen is nu klaar voor gebruik!

Geen dunschiller? Snijd de pompoen dan over de breedte door met een koksmes, leg de helft met de kant van de pitten op je schone werkblad of plank, en snijd met een koksmes steeds een reep schil af, zoals op de afbeelding van de flespompoen.  Snijd vervolgens (nog steeds met een koksmes) elke helft in 6 of 8 parten. Dan snijd je met een (kleiner) universeel mes, of een aardappelschilmes, de pitjes en de vezels er uit. Je pompoen is nu klaar voor gebruik!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.