• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Pompoen snijden; zo doe je dat

door Redactie
in Kookschool
pompoen snijden

Verwijder de pitjes en de draadjes met een universeel mes of een aardappelmesje

Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Pompoen snijden; zo doe je dat – Pompoen snijden blijft nogal eens lastig en voor velen een reden om deze heerlijke vruchtgroente links te laten liggen. Dat is helemaal niet nodig! Lekker Tafelen doet het je graag voor en legt het je stapsgewijs uit.

NB: bij de foto’s is gekozen voor een zogenaamde flespompoen. Maar de ronde pompoen maak je op min of meer dezelfde wijze schoon en de verschillen leggen we je uit.

Pompoen snijden; zo doe je dat

Zorg, voordat je er aan begint, dat je een stevig en scherp koksmes bij de hand hebt en een universeel mes of een aardappelschilmes. Voor een ronde pompoen is het ook handig om een dunschiller te hebben, maar zonder lukt het ook. Zorg verder voor een schoon werkvlak.

Was de pompoen, als er nog aarde op zit, anders komt dat misschien op het vruchtvlees.

pompoen snijden
Snijd van een flespompoen eerst het kapje en de onderkant af met een koksmes
pompoen snijden
Snijd met een koksmes de schil van de (fles)pompoen
pompoen snijden
Snijd de helft van de pompoen in vieren met een koksmes
pompoen snijden
Verwijder de pitjes en de draadjes met een universeel mes of een aardappelmesje

Flespompoen snijden: Eerst snijd je het kontje en het kapje er af met een koksmes. Dan snijd je hem onder aan de flessenhals, vlak voordat hij dikker wordt, ook nog door tweeën. 

Zet een stuk pompoen rechtop en snijd van boven naar beneden steeds een reep schil eraf, zoals op de afbeelding. Doe hetzelfde met het andere stuk.

Snijd vervolgens (nog steeds met een koksmes) de pompoen in 6 of 8 parten. Dan snijd je met een (kleiner) universeel mes, of een aardappelschilmes, de pitjes en de vezels er uit. Je pompoen is nu klaar voor gebruik!

Ronde pompoen snijden: als je een dunschiller hebt doe je het als volgt: Een ronde pompoen snijd je eerst met een koksmes door de helft, net zo als een meloen. Vervolgens snijd je de pompoen in 8 of 12 parten (afhankelijk van de grootte van de pompoen).

Dan snijd je met een (kleiner) universeel mes, of een aardappelschilmes, de pitjes en de vezels eruit. Schil de pompoenrepen tenslotte met een dunschiller. Je pompoen is nu klaar voor gebruik!

Geen dunschiller? Snijd de pompoen dan over de breedte door met een koksmes, leg de helft met de kant van de pitten op je schone werkblad of plank, en snijd met een koksmes steeds een reep schil af, zoals op de afbeelding van de flespompoen.  Snijd vervolgens (nog steeds met een koksmes) elke helft in 6 of 8 parten. Dan snijd je met een (kleiner) universeel mes, of een aardappelschilmes, de pitjes en de vezels er uit. Je pompoen is nu klaar voor gebruik!

Tags: Groente - Vruchtgroenten - Pompoen

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tortilla pakketjes
Recepten

Tortilla pakketjes gevuld met pulled chicken en pompoen

Risotto met savooiekool en pompoen
Rijstgerechten

Risotto met savooiekool en pompoen

Geroosterde spruitjes met pompoen
Bijgerecht

Geroosterde spruitjes met pompoen

Ovenschotel met koolraap en pompoen
Ovenschotel

Ovenschotel met koolraap en pompoen

Gehaktballetjes met pompoencrème
Vleesgerechten

Gehaktballetjes met pompoencrème

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen