• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 8, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Reepjesvlees; zelf snijden en marineren is echt het lekkerst

Als je vlees eet, eet dan goed vlees!

door Connie Derks
in Kookschool
0
2
Reepjesvlees

Reepjesvlees; zelf snijden en marineren is echt het lekkerst – Reepjesvlees wordt vaak kant-en-klaar en gemarineerd gekocht. Het is verkrijgbaar van verschillende soorten vlees. Vooral rundvlees en varkensvlees worden veel gebruikt. Daarnaast is reepjesvlees verkrijgbaar met verschillende kruiden of marinades. Maar een beetje thuiskok snijdt gewoon zelf de reepjes van een stuk vlees naar eigen keuze. Daarmee weet je precies wat je eet, maar het geeft je ook meer controle over de bereiding van de reepjes.

Ook de kruiden en marinades bepalen we liever zelf. Zo houd je de optimale controle over de ingrediënten en smaken die jij straks op je bordje hebt liggen.

De drie voordelen van zelf snijden

  1. Zelf kiezen welk vlees je gebruikt
  2. Zelf smaken toevoegen zoals jij dat lekker vindt
  3. Je weet wat je gebruikt en dus ook wat je eet

Even over de prijs

Over het algemeen zien we dat reepjesvlees goedkoper is dan vlees aan een stuk. Wij krijgen daar de kriebels van. Want bijvoorbeeld op de verpakking van reepjesvlees staat dat het rundvlees is. Maar het goedkoopste rundvlees is nog duurder dan de reepjes. Wij zoeken het verder niet uit, maar kiezen ervoor om zelf te weten van welk stuk vlees wij reepjes snijden.

Welk vlees gebruik ik hiervoor

Dit reepjesvlees is meestal varkensvlees of kip, maar je kunt van bijna ieder soort vlees reepjes maken. Voorwaarde is dat het snel op hoog vuur gebakken moet kunnen worden.

Lamsvlees of rundvlees is ook zeer geschikt om reepjes van te snijden, neem dan wel de filet of de biefstuk en geen stoofvlees. Ook een stukje kalkoen is prima om te toveren tot reepjesvlees. Het voordeel van kip en kalkoen is dat deze een vrij neutrale smaak hebben zodat alle kruiden goed tot hun recht komen. Bij varken, rund- en lamsvlees kan het vlees wanneer je het niet goed bereid wel eens taai zijn, maar bij kip en kalkoen is dit bijna nooit het geval. Deze zijn bijna altijd zacht van structuur.

Vlees op de draad snijden

Voor reepjesvlees koop je lappen of stukken vlees. Vlees heeft een bepaalde structuur dit noemen ze de draad van het vlees. Je kunt dat zien aan de ‘streepjes’ in het vlees. Deze draad moet je zo kort mogelijk houden, dit heet op de draad snijden. Dit maakt het vlees kort van structuur, wat makkelijker eet. Snijd je namelijk met de streepjes / draad mee dan voelt datzelfde stukje vlees al snel taai. Je snijdt het vlees als het ware alvast voor zodat je minder hoeft te kauwen.

Reepjesvlees; kies de smaken die jij lekker vindt

Wanneer je behalve de kruiden van jouw keuze (je kunt onbeperkt variëren) ook een beetje olie toevoegt, spreek je al van een marinade. Dit is voor reepjesvlees vaak al voldoende. De marinade voor reepjesvlees mag namelijk niet te nat zijn omdat je het vlees dan niet kort en krachtig kunt bakken. Het wordt al gauw stoven wanneer je een natte marinade gebruikt. Om de smaken het best tot hun recht te laten komen kun je deze het beste minimaal een half uur, maar liever langer in laten trekken.

Reepjesvlees gebruiken? Dit zijn de mogelijkheden

Als je dan zelf reepjesvlees gesneden hebt, kun je dit natuurlijk ook prima combineren met verse groenten. Groente zoals ui en paprika kunnen prima in een pan met reepjesvlees meegaren. Courgette en champignons kun je beter eerst voorbakken omdat deze vocht loslaten in de pan en dan ga je dus weer stoven in plaats van bakken.

Reepjesvlees is niet alleen lekker in een pitabroodje of bij de friet, maar doe de reepjes ook eens in een wrap of serveer ze bij de stamppot. En wat dacht je van een wokgerecht met lekker veel verse groente en reepjesvlees, lekker met rijst of aardappeltjes.

karbonade bereiden tips en recepten

De lekkerste karbonade bereiden? Tips & Recepten

Alles over de karbonade. Niet alleen een karbonade bereiden maar ook meer weten over de verschillende soorten. Inclusief recepten uiteraard.

Tags: Vlees
DeelPin28Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen
Kookschool

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon
Kookschool

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

soepballetjes maken
Kookschool

Soepballetjes maken

basisdeeg voor quiche of hartige taart
Kookschool

Basisdeeg voor quiche; ook te gebruiken voor hartige taart

Reacties 2

  1. Mannie Witten says:
    4 maanden geleden

    Ik ben blij met jullie recepten ik dacht dat ik onderhand alles wel wist van koken ben 76 jaar oud niet dus,
    ik kook graag en leer nog steeds van lekker tafelen
    Elke dag een feestje
    Dank je wel Mannie

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 maanden geleden

      Wat een leuk bericht, fijn dat we bij kunnen dragen aan uw kookkunsten Mannie

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!

Check het recept of lees de info
Vijfschaft

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Connie Derks op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Esther Di Luca op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Petra op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Connie Derks op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen