Rode currypasta – Rode currypasta, dat is een explosie van smaken. Met zijn pittige aroma is die culinaire creatie een must-have in elke keuken. Gemaakt van een mix van onder andere chilipepers, knoflook, gember en andere specerijen en kruiden, voegt die heerlijke smaakmaker een Oosters tintje toe aan je gerechten. Of je nu een eenvoudige roerbakschotel wilt opfleuren of een smaakvolle curry wilt maken, currypasta doet het allemaal. Dus laat je verleiden door de pittige, en verrukkelijke kracht van rode currypasta en neem je smaakpapillen, en je tafelgenoten natuurlijk, mee op een culinair avontuur!
Zelf maken betekent geen conserveringsmiddelen en een currypasta die jij ECHT lekker vindt
Die currypasta kun je overal, in elke supermarkt en elke toko, kopen in potjes en zakjes. Maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te maken. Helemaal vers, dus met veel verse ingrediënten. Dat is niet alleen veel lekkerder, maar ook veel gezonder. Veel kant-en-klare currypasta’s bevatten onnodige ingrediënten en conserveringsmiddelen. Als je zelf rode currypasta maakt, kun je dus ook zelf bepalen hoeveel pepers je er in verwerkt. Houd je van een mild gekruide maaltijd, dan gebruik je minder pepers voor de pasta, en verwijder je het zaad. Ben je meer van het hot en spicy werk? Leef je dan maar uit met veel pepers, en laat vooral ook het zaad erin zitten.
Zelfgemaakte currypasta kun je gewoon invriezen, dus het is maar één keer wat meer werk!
Als het recept van de onderstaande rode currypasta volgt, dan krijg je een flinke pot vol. Dat is uiteraard veel te veel voor een maaltijd. Toch loont het wel de moeite om een dergelijke hoeveelheid te maken. Je kunt verse currypasta namelijk heel goed invriezen. Als je dat in kleine porties doet, kun je steeds uit de vriezer halen wat je nodig hebt en heb je altijd verse currypasta bij de hand. Een ijsblokjesbakje is hier heel handig bij. Als de pasta bevroren is, haal je de blokjes eruit en doe je ze over in een zakje of afsluitbaar doosje. Je kunt verse currypasta ook een dag of 10 in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.
Voor het klaarmaken van rode currypasta heb je een blender of een staafmixer met een hakmolentje nodig. Je kunt eventueel ook een vijzel gebruiken. Dit kost je wat meer tijd.
Met deze curry recepten steel jij de show aan tafel
Curry eten is hot. En hoe leuk is het om die curry zelf te maken? Moeilijk? Nee, hoor! Lekker Tafelen geeft je de lekkerste curry recepten!
Verse rode currypasta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 - 5 rode chilipepers
- 1 rode puntpaprika
- 1 duim verse gember
- 3 teentjes knoflook
- 1 middelgrote ui
- 1 limoen, sap en rasp
- 2 verse kurkumaworteltjes
- 1 stengel citroengras
- 2 eetlepels versgeperst citroensap
- 1,5 theelepel korianderpoeder
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- 1,5 theelepel laos
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 2 à 3 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zelf rode currypasta:
Verhit een kleine koekenpan en rooster hierin de droge specerijen, dus de koriander, de komijn en de laos een paar minuten. Als ze beginnen te geuren en iets donkerder gekleurd zijn is het goed. Laat de specerijen niet verbranden.
Schil de gember, de kurkuma, de ui en de knoflook. Verwijder de onderkant en de bovenkant van het citroengras. Maak de pepers en de puntpaprika schoon en verwijder al dan niet het zaad. Snijd alles in stukjes.
Was de limoen, rasp de schil eraf en pers de limoen uit. Pers het citroensap.
Doe alles bij elkaar in een blender of hakmolen. Voeg het zout, de suiker en de olie toe. Maal alles fijn.
Dat is alles. Zo simpel is zelf rode currypasta maken. Doe de currypasta nog even in een schone pot en bewaar de currypasta tot gebruik in de koelkast, of vries het in.
Tafel lekker !!
Klinkt goed, dank je wel!
Dus van de citroen en limoen gebruik je het sap, maar bij de citroen ook de rasp?
Precies andersom, Anna. Van de limoen het sap en de rasp, van de citroen alleen het sap.