Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Rode currypasta; dat maak je vers!

Redactie door Redactie
in Kookschool
0
Rode currypasta

Rode currypasta – Rode currypasta, dat is een explosie van smaken. Met zijn pittige aroma is die culinaire creatie een must-have in elke keuken. Gemaakt van een mix van onder andere chilipepers, knoflook, gember en andere specerijen en kruiden, voegt die heerlijke smaakmaker een Oosters tintje toe aan je gerechten. Of je nu een eenvoudige roerbakschotel wilt opfleuren of een smaakvolle curry wilt maken, currypasta doet het allemaal. Dus laat je verleiden door de pittige, en verrukkelijke kracht van rode currypasta en neem je smaakpapillen, en je tafelgenoten natuurlijk, mee op een culinair avontuur!

Zelf maken betekent geen conserveringsmiddelen en een currypasta die jij ECHT lekker vindt

Die currypasta kun je overal, in elke supermarkt en elke toko, kopen in potjes en zakjes. Maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te maken. Helemaal vers, dus met veel verse ingrediënten. Dat is niet alleen veel lekkerder, maar ook veel gezonder. Veel kant-en-klare currypasta’s bevatten onnodige ingrediënten en conserveringsmiddelen. Als je zelf rode currypasta maakt, kun je dus ook zelf bepalen hoeveel pepers je er in verwerkt. Houd je van een mild gekruide maaltijd, dan gebruik je minder pepers voor de pasta, en verwijder je het zaad. Ben je meer van het hot en spicy werk? Leef je dan maar uit met veel pepers, en laat vooral ook het zaad erin zitten.

Zelfgemaakte currypasta kun je gewoon invriezen, dus het is maar één keer wat meer werk!

Als het recept van de onderstaande rode currypasta volgt, dan krijg je een flinke pot vol. Dat is uiteraard veel te veel voor een maaltijd. Toch loont het wel de moeite om een dergelijke hoeveelheid te maken. Je kunt verse currypasta namelijk heel goed invriezen. Als je dat in kleine porties doet, kun je steeds uit de vriezer halen wat je nodig hebt en heb je altijd verse currypasta bij de hand. Een ijsblokjesbakje is hier heel handig bij. Als de pasta bevroren is, haal je de blokjes eruit en doe je ze over in een zakje of afsluitbaar doosje. Je kunt verse currypasta ook een dag of 10 in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.

Voor het klaarmaken van rode currypasta heb je een blender of een staafmixer met een hakmolentje nodig. Je kunt eventueel ook een vijzel gebruiken. Dit kost je wat meer tijd.

Curry recepten

Met deze curry recepten steel jij de show aan tafel

Curry eten is hot. En hoe leuk is het om die curry zelf te maken? Moeilijk? Nee, hoor! Lekker Tafelen geeft je de lekkerste curry recepten!

Verse rode currypasta

Porties: een flinke pot vol
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 - 5 rode chilipepers
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 duim verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 2 verse kurkumaworteltjes
  • 1 stengel citroengras
  • 2 eetlepels versgeperst citroensap
  • 1,5 theelepel korianderpoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1,5 theelepel laos
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 à 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zelf rode currypasta:

Verhit een kleine koekenpan en rooster hierin de droge specerijen, dus de koriander, de komijn en de laos een paar minuten. Als ze beginnen te geuren en iets donkerder gekleurd zijn is het goed. Laat de specerijen niet verbranden.

Schil de gember, de kurkuma, de ui en de knoflook. Verwijder de onderkant en de bovenkant van het citroengras. Maak de pepers en de puntpaprika schoon en verwijder al dan niet het zaad. Snijd alles in stukjes.

Was de limoen, rasp de schil eraf en pers de limoen uit. Pers het citroensap.

Doe alles bij elkaar in een blender of hakmolen. Voeg het zout, de suiker en de olie toe. Maal alles fijn.

Dat is alles. Zo simpel is zelf rode currypasta maken. Doe de currypasta nog even in een schone pot en bewaar de currypasta tot gebruik in de koelkast, of vries het in.

Tafel lekker !!

DeelPin49TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vlees invriezen
Kookschool

Vlees invriezen? Slim! Zo doe je het goed

Kalfsbouillon
Kookschool

Maak krachtige kalfsbouillon zonder pakjes of potjes

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Zo maak je kippenvleugeltjes klaar: 6 manieren

Reacties 2

  1. Anna says:
    1 jaar geleden

    Klinkt goed, dank je wel!
    Dus van de citroen en limoen gebruik je het sap, maar bij de citroen ook de rasp?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      1 jaar geleden

      Precies andersom, Anna. Van de limoen het sap en de rasp, van de citroen alleen het sap.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!