Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rondvis zelf fileren

0 691

Zo fileer je eenvoudig zelf een vers gekochte rondvis.

Knip de vinnen onder de buik en de rugvinnen af met een schaar en verwijder eventuele schubben met een schubmes of de bolle kant van een mes. Spoel de vis af. Snijd de buik van de vis met een scherp mes van staart tot kop open. Verwijder de ingewanden en schraap met een eetlepel de buikholte schoon. Spoel de buikholte schoon en dep deze droog. Leg de vis op een plank met de staart naar je toe. Til de kieuwvin op en maak een diagonale snede achter de vin tot aan de bovenkant van de kop. Steek het mes er voor het fileren tot de helft in, dichtbij de ruggengraat. Snijd richting de staart plat tegen de graat. Til de visfilet op en snijd hem los. Herhaal dit bij de andere filets. Verwijder het vel zoals bij platvissen. Verwijder de graatjes eventueel met een (vis)pincet.

rondvis-fileren

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer