Shoarmakruiden zelf mengen – In de supermarkt kun je allerlei kruidenmixen kopen om je gerechten een internationaal tintje te geven. Het lijkt handig, zo’n kant-en-klaar mengseltje, maar vaak zijn ze niet eens echt lekker. En vraag je eens af wat er aan onnodige ingrediënten als smaakversterkers en heel veel zout aan toegevoegd wordt.
Het is heel makkelijk, gezonder, en niet te vergeten, veel lekkerder om je eigen kruidenmengsel samen te stellen. Je kunt ze dan ook aanpassen aan jouw smaak. Dus bijvoorbeeld minder peper, of juist meer toevoegen. Het zout kun je weglaten of flink verminderen. Net wat jij lekker vindt!
Hieronder vind je een recept voor shoarmakruiden.
Dit recept voor shoarmakruiden is ontstaan door in de loop der jaren het recept steeds iets aan te passen.
Je kunt shoarmakruiden uiteraard gebruiken om lamsvlees, varkensvlees of kip mee te kruiden om zelf shoarma te maken. Maar natuurlijk is het ook lekker om gehakt mee te kruiden…voor borrelballetjes, worstenbroodjes, grote gehaktballen. Gebruik het bijvoorbeeld ook voor (lams)stoofvlees.
Deze versie van shoarmakruiden is redelijk pittig. Als je het allemaal liever wat minder scherp hebt, verminder dan de hoeveelheid zwarte peper en cayennepeper flink, of laat het weg. Wat betreft zout…in onderstaand recept is wat zout toegevoegd omdat dat lekker en handig is. Je kunt het zout gewoon weglaten en je gerechten later op smaak brengen.
Dit recept is in eetlepels aangegeven. Je kunt, als je minder wilt maken, theelepels als maat nemen. Maar het is natuurlijk best fijn om een voorraadje te hebben. In een goed afgesloten potje zijn kruiden en specerijenmengsels lang houdbaar!
Shoarmakruiden zelf mengen
- 2 el korianderpoeder
- 2 el komijnpoeder
- 2 el gemberpoeder
- 2 el zwarte peper
- 2 el paprikapoeder
- 1 el kurkuma
- 1 el gemalen kruidnagel
- 1 el cayennepeper
- 1 el uienpoeder
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 el gedroogde selderij
- 1 el zout
Zo meng je zelf shoarmakruiden
Goed door elkaar mengen en de shoarmakruiden bewaren in een afgesloten potje.
Goedemiddag,
Voor hoeveel vlees is dit recept?