Sla bewaren – Het beste eet je sla natuurlijk op dag van aankoop, maar je houdt wel eens iets over of haalt boodschappen voor een paar dagen. Dan moet je de meestal vrij gevoelige sla bewaren. Wat is dan de beste manier om die te bewaren?
Hele kroppen sla bewaren
zoals: kropsla, lollo rosso, lollo biondo, eikenbladsla, frisée:
Als je een krop sla hebt laat je die het liefst aan de krop, omdat de sla dan het vocht uit de kern haalt. De groentelade is de meest geschikte plek. Zorg dat de sla de ruimte heeft en de bladeren niet beschadigen. Beschadigde bladeren zijn niet meer te gebruiken.
Sla bewaren? Laat het blad aan de krop!
Losse slabladeren bewaren
zoals: rucola, veldsla, jonge bladsla:
Was de slablaadjes en laat ze in een vergiet uitlekken. Doe een stukje keukenpapier in een kom en leg daar de sla met aanhangend water op. Dek af met vochtig keukenpapier en zet koel weg.
IJsbergsla
In zijn geheel in de groentelade. Vaak heb je de neiging om de krop door te snijden als je er sla van gebruikt. Beter is echter om steeds de benodigde bladeren er af te pellen. Zo blijft de krop langer houdbaar en hoef je niet steeds bruine randjes weg te snijden.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.