Sla bewaren – Het beste eet je sla natuurlijk op dag van aankoop maar je houdt wel eens iets over of haalt boodschappen voor een paar dagen. Dan moet je de meestal vrij gevoelige sla bewaren. Wat is dan de beste manier om deze te bewaren?
Hele kroppen sla bewaren
zoals: kropsla, lollo rosso, lollo biondo, eikenbladsla, frisée
Als je een krop sla hebt laat je deze het liefst aan de krop omdat de sla dan het vocht uit de kern haalt. De groentelade is de meest geschikte plek. Zorg dat de sla de ruimte heeft en de bladeren niet beschadigen. Beschadigde bladeren zijn niet meer te gebruiken.
Sla bewaren? Laat het blad aan de krop!
Losse slabladeren bewaren
zoals: rucola, veldsla, jonge bladsla
Was deze en laat in een vergiet uitlekken. Doe een stukje keukenpapier in een kom en leg daar de sla met aanhangend water op. Dek af met vochtig keukenpapier en zet koel weg.
IJsbergsla
In zijn geheel in de groentelade. Vaak hebben we de neiging om de krop door te snijden als we er sla van gebruiken. Beter is echter om steeds de benodigde bladeren er af te pellen. Zo blijft de krop langer houdbaar en hoef je niet steeds bruine randjes weg te snijden.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.