• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Tonijn bakken? Behandel het als biefstuk

Tips voor de perfecte bereiding van verse tonijn

Connie Derks door Connie Derks
in Kookschool
0
0
zo bak je tonijn

Tonijn bakken zo doe je dat – met deze tips kan iedereen een lekkere moot tonijn bakken.

Verse tonijn bereiden

Tonijn wordt veel gegeten, maar je raadt het al, dat is meestal tonijn uit blik. Een blikje tonijn is prima, maar in smaak totaal niet te vergelijken met verse tonijn. Omdat de blikjes goed te betalen zijn is de verse vis best aan de prijs. Als je dan een moot verse vis hebt gescoord, dan wil je deze ook perfect bereiden. Tonijn is een rondvis en heeft best een stevige structuur, maar ook deze kan bij het garen uit elkaar vallen. En net als bij een stukje kipfilet kan ook verse tonijn erg droog worden. De juiste bereiding is dan ook van belang om van dit heerlijke, maar niet al te goedkope stukje vis te kunnen genieten. Hier vertellen we hoe je verse tonijn het beste bakt of grilt voor een mooi eindresultaat.

Een blikje tonijn is prima, maar in smaak totaal niet te vergelijken met verse tonijn.

Tonijn bak je rosé

Bij het bakken van tonijn is het belangrijk dat je deze rosé bakt. Bak je de verse tonijn door en door gaar? Dan wordt deze snel droog. Eigenlijk is het net als bij biefstuk, rosé van binnen is deze het lekkerst. Het garen van vis gaat erg snel dus het is opletten geblazen. Je moet er ook rekening mee houden dat de vis nog even nagaart als je deze uit de pan haalt. Kleinere moten worden ook sneller droog. Gebruik daarom bij voorkeur flinke moten verse tonijn en verdeel deze later in porties.

Verse tonijn steak uit de pan

Een kwartiertje voor je de vis wil gaan bakken haal je deze uit de koelkast. Wrijf de hele moot tonijn dun in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Dit laat je even intrekken.

Verwarm een pan met een klein beetje olie tot deze zeer heet is. Bak de tonijn 1,5 tot 2 minuten afhankelijk van dikte aan beide zijdes. Schroei daarna nog even de zijkanten dicht door de moot met een klem steeds even in de pan te houden. Leg de vis op een bord en laat 2 tot 3 minuten rusten voor je deze serveert.

Tonijn is de biefstuk onder de vis, bereid deze ook zo

Tonijn bakken op de barbecue

Als je tonijn bakt of beter gezegd grilt op de barbecue, krijg je van die mooie strepen. De donkere strepen geven smaak en de vis ziet er hierdoor ook zeer smakelijk uit.

Tonijn bakken of grillen op de barbecue werkt precies hetzelfde als bij het bakken in een pan. Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is, de vis laat dan goed los als je deze wil draaien. Is deze niet heet genoeg dan is er kans op plakken. Maar let ook hier op, het gaat snel en je wil niet dat de tonijn helemaal gaar wordt.

De juiste kerntemperatuur voor tonijn is anders dan bij andere vissen 52 graden.

Wat serveer ik erbij?

Erg lekker bij gebakken tonijn is iets fris en licht zuurs. Denk hierbij aan een tomaten salsa of saus van verse tomaten, kappertjes, of een huisgemaakte ravigottesaus. Serveer er gebakken aardappeltjes, huisgemaakte friet of pasta met tomaat en knoflook bij. Ook een salade met gebakken tonijn is erg smaakvol. Een mooi voorbeeld is de salade Niçoise. Deze maaltijdsalade wordt met tonijn gemaakt, meestal uit blik maar met verse tonijn maak je er een echt feest van.

Zowel warm als koud erg lekker

Gebakken tonijn is zowel lauwwarm als koud prima te verwerken. Je kunt tonijn gebruiken in de meest uiteenlopende salades. Denk aan aardappelsalade met tonijn, maar ook een pastasalade of groene salade is heerlijk met tonijn. En mocht je tonijn overhouden maak er dan met een beetje mayonaise en wat kruiden een heerlijke borrelsalade of visburgers van.

Tonijn uit de diepvries

Er gaat natuurlijk niets boven verse vis maar soms doet het zich voor dat je vis uit de vriezer hebt. Of je deze nu zelf vers gekocht en ingevroren hebt, of dat je bevroren moten gekocht hebt, maakt weinig verschil. Belangrijk is de vis in de koelkast te laten ontdooien. Als je ontdooide tonijn wil bakken dep je deze eerst goed droog voor je hem met olie insmeert. Verder kun je dezelfde bereiding aanhouden.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - TonijnVis - Verse visVis - Verse Vis - Rondvis
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Zachte broodjes bakken
Brood

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken
Kookschool

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Drumsticks marineren
Kookschool

Drumsticks marineren, zo geef je ze meer smaak!

Aardappelsalade maken
Kookschool

Aardappelsalade maken; de handigste tips en ideeën!

Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje
Kookschool

Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje

Schol bakken; Puur, eenvoudig en vooral erg lekker
Kookschool

Schol bakken; Puur, eenvoudig en vooral erg lekker

zelf limonade maken
Drankjes

Zelf limonade maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen