Hoe speciaal is venkel? We vinden het vaak moeilijk om elke dag wat anders te eten, en juist daarin is venkel een groente die niet vaak genoemd wordt. Deze groente kan prima afwisseling bieden, maar de onbekendheid maakt dat we het zelden of nooit op tafel hebben staan. Misschien kunnen we daar een beetje verandering in brengen.
Venkel smaakt naar anijs. Dat vinden we vreemd, dat maakt dat we het misschien niet durven proberen. Maar iemand die het wel geprobeerd heeft zal beamen dat het werkelijk een fantastisch product is om mee te experimenteren.
Venkel is een knol die eigenlijk bestaat uit de in elkaar gevouwen bladeren van de plant. Daarbovenop is het mooie groen te vinden dat je prachtig kunt gebruiken als kruiden. Zelfs de bloemenman heeft het al gevonden om mee te decoreren. Waarom doe jij dat dan niet?
Venkel is goed verkrijgbaar van juni t/m november. En juist dan komt de frisse zomersmaak goed tot z’n recht.
Calorie arm, vetvrij en boordevol mineralen. Dat kunnen we in ons dieetschriftje zetten als we venkel gegeten hebben. Nog meer? Ja hoor, venkel bevorderd namelijk ook de spijsvertering en helpt een opgeblazen gevoel voorkomen.
Gesmoorde venkel met geitenkaas
Gesmoorde venkel met parmezaan
Kabeljauw met venkel en roomkaas
Venkel in een groene salade
Spaghetti met venkel en olijven