Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tips bij de aanschaf van verse vis

0 2.244

Twee keer per week lekker vis eten. Maar hoeveel heb je dan nodig, en waar moet je op letten als je verse vis koopt. Niet iedereen is thuis in de wereld van vis. Daarom hier een aantal handige tips.

Verse vis ziet er fris uit en ruikt naar de zee. Hele vis heeft een glanzende huid en heldere, bolle ogen. De kieuwen zijn rood of roze, de staart is stevig en eventuele schubben sluiten goed aan.

Verse visfilets en vismoten zijn stevig, veerkrachtig en licht doorschijnend. Als vis niet vers is, ruik je dit direct aan de onaangename geur.

Reken bij het kopen van vis op ongeveer de volgende hoeveelheden per persoon:

  • 150 gram gefileerde vis
  • 200 gram vismoten
  • 250 gram hele vis
  • 1 kilo mosselen

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer