Maak zelf een visfond. Dat geeft meer smaak en zeker meer plezier als die standaard fond uit een potje. Overigens zie je die potjes fond overal verdwijnen. Gebruiken we geen fond meer? Met deze receptuur zal er weer een wereld aan smaak voor je open gaan. Je ontdekt het vanzelf.
- 300 gram visgraten en -koppen
- 2 1/2 liter water
- 2 dl droge witte wijn
- 100 gram ui, grof gesneden
- 100 gram bleekselderij, in maantjes
- 5 takjes peterselie
- een halve citroen
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
- 5 geplette peperkorrels
- boter
Kwast een pan flink in met boter. Stoof de ui, bleekselderie, peterselie, tijm en laurier hierin even aan. Ca. 3 minuten. Dan vis toevoegen, citroensap en peperkorrels erbij doen. Nog even 2 minuten meebakken. Water en witte wijn toevoegen. Op hoog vuur laten inkoken zonder deksel. Er moet 1/3 van het vocht overblijven. Schep tussentijds regelmatig het schuim weg met behulp van een schuimspaan.
Giet de fond door een doek om alle ingrediënten te verwijderen.