• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Zelf brood bakken in een bakblik – zo vorm je het deeg

Redactie door Redactie
in Kookschool
0
4
Zelf brood bakken in een bakblik – zo vorm je het deeg

Zelf brood bakken in een bakblik – zo vorm je het deeg

Wil je ook weten hoe je nu eigenlijk het deeg voor een busbrood moet vormen? Hieronder staat uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Het is echt niet zo moeilijk. Behandel het deeg wel met enige eerbied, want dan zul je beloont worden met een mooi gevormd en gerezen brood. Veel succes!

500 gram spelt-volkorenmeel
10 gram bakkerszout
7 gram instantgist
1 eetlepel suiker of honing
2 eetlepels boter
300 ml lauwwarme melk
Topping: zonnebloempitten, sesamzaadjes, speltvlokken, maanzaad
Chicago Metallic mini loaf pans (set van 4) 15x8x6

Het deeg ca. 10 min. goed kneden, 1 uur op kamertemperatuur laten rijzen, dan in 4 porties verdelen, voor ieder bakblikje 1.

zelf brood bakken, zo vorm je deeg2Bol alle porties deeg een beetje op en laat ze even rusten, Neem een bol deeg (1) en rol deze uit tot een ovaal (2), vouw dan eerst de linkerkant tot over het midden (3) en vouw dan de rechterkant daar overheen (4), druk het deeg een voorzichtig aan.

 zelf brood bakken, zo vorm je deeg3Rol het met een deegroller uit tot een langwerpige lap die maximaal net zo breed is als je bakblik (5), rol het deeg op, druk het eerste randje goed aan zodat er geen lucht tussen blijft (6), anders krijg je gaten in je brood, rol door tot dat al het deeg opgerold is (8).

 zelf brood bakken, zo vorm je deeg4Leg de deegrol met de naad naar boven en druk deze goed aan met de muis van je hand (9), leg de rol met de naad naar beneden voorzichtig in het bakblik (10), maak de bovenkant van het deeg iets vochtig met water of melk (11) en strooi en meteen wat kruiden, zaden, pitten of vlokken overheen en druk deze heel licht aan (12). Je kunt het deeg eventueel ook door de topping rollen en dan pas in het bakblik doen.

 zelf brood bakken, zo vorm je deeg5Doe zo alle stukken deeg, zodat alle 4 de vormen gevuld zijn (13) en dek ze af met een stukje plastic of een wegwerpdouchemutsje (14), laat ze dan bij kamertemperatuur nog 1 uur rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Haal de douchemutsjes van de bakvormen en schuif ze op een rooster in het midden van de oven (15), bak de broodjes in ca. 20 á 25 min. goudbruin, haal het brood uit de bakblikken en laat ze op een rooster goed afkoelen.

BroodBakShop

Ik heb deze mini busbroden gebakken met speltmeel in de Chicago Metallic mini loaf pans (set van 4) 15x8x6. Wil je ook zulke lekkere broodjes bakken kijk dan eens op de website van de BroodBakShop, hier vind je alle ingrediënten en materialen die je nodig hebt om brood te bakken.

 

 

DeelPin74Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Zachte broodjes bakken
Brood

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken
Kookschool

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Drumsticks marineren
Kookschool

Drumsticks marineren, zo geef je ze meer smaak!

Aardappelsalade maken
Kookschool

Aardappelsalade maken; de handigste tips en ideeën!

Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje
Kookschool

Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje

Schol bakken; Puur, eenvoudig en vooral erg lekker
Kookschool

Schol bakken; Puur, eenvoudig en vooral erg lekker

zelf limonade maken
Drankjes

Zelf limonade maken

Reacties 4

  1. Ineke says:
    5 jaar geleden

    Ik kreeg het brood haast niet uit mijn grote vorm, hoe los ik dit op?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Heb je de vorm goed ingevet Ineke?

      Beantwoorden
  2. Lekker Tafelen (Xandra) says:
    8 jaar geleden

    Beste An, leuk dat je ook brood gaat bakken. Wanneer je één groot brood wilt maken van dit recept hou dan een baktijd van ongeveer 30 á 35 minuten aan en je zou de oven iets hoger op 200 graden kunnen zetten. Veel succes! Groetjes, Xandra

    Beantwoorden
  3. An says:
    8 jaar geleden

    Hoi, ik zou het er wel eens op willen wagen om mijn eigen broodjes te bakken 😉 tot nu toe gebruikte ik zo’n machine, maar vond het resultaat vaak niet echt wat ik verwacht had. Nu zie ik wel bij de ingrediënten dat dat de hoeveelheden zijn waar je ook 1 groot brood van 800gr mee maakt. Dat is wat ik ook zou doen…. maar moet ik de baktijd dan niet verlengen? Of nog iets anders aanpassen? Alvast bedankt!
    groetjes, An

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen